Kaan_M
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 1,891
Çok güzel konu ellerinize sağlık, tek eksik görseller.
ben xp ciydim şimdi lubuntudayımGüzel konu. Windows XP - 7 cilerin kökünü kazıyacağız.
Yok beSeni de Linux'cu yapıyoruz sanırım @Umut Çelik
Ben seçemem sen seç bana söyle.Seç beğen al,gözüne hangisi hoş geldiyse indir kur,saydığım dağıtımlar zaten üç aşağı beş yukarı aynı performansı veriyorlar neredeyse zaten.
evet ama lxde ubuntu yani lubuntu gayet güzel çalışıyorUbuntu'yu düşük sistemler kaldırmıyor.
Linux Mint XFCE'yi deneyebilirsin o zaman diye düşünüyorum.Yok be
Ben seçemem sen seç bana söyle.
Konumuz Lubuntu değil Ubuntu,sıra ona da gelecek.evet ama lxde ubuntu yani lubuntu gayet güzel çalışıyor
bence aynı os sadece DE farklı, ubuntu kurup lxde kurmak ile lubuntu kurmak arasımda fark var mı merak ettim de @Ram_kafasiLinux Mint XFCE'yi deneyebilirsin o zaman diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Konumuz Lubuntu değil Ubuntu,sıra ona da gelecek.
Paketler vb. farkı var,direk aynı OS demek doğru olmaz bence.bence aynı os sadece DE farklı ububtu kurup lxde kurmak ile lubuntu kurmak arasımda fark var mı merak ettim de @Ram_kafasi
hmm yani ubuntuya lxde kurmak ile lubuntu kurmak aynı şey değil mi,depoları aynı mı farklı mıPaketler vb. farkı var,direk aynı OS demek doğru olmaz bence.
Bazı farkları var,aynı şey değil,aynı şey olsaydı niye böyle bir dağıtım olacaktı ki?hmm yani ubuntuya lxde kurmak ile lubuntu kurmak aynı şey değil mi,depoları aynı mı farklı mı
biz sonradan lxde kurmaya uğraşmayalım diye,aynı depo mu pekiBazı farkları var,aynı şey değil,aynı şey olsaydı niye böyle bir dağıtım olacaktı ki?
Bazı depolar farklı Lubuntu'da diye düşünüyorum.biz sonradan lxde kurmaya uğraşmayalım diye,aynı depo mu peki
hmm,teşekkürler @Ram_kafasiBazı depolar farklı Lubuntu'da diye düşünüyorum.
Sanırım malum milletin tercihi ile dalga geçen ve bir dağıtım önerdik diye senle konuşmanın anlamı yok engel yazan biri dışında gayet seven bir kitle var,güzel bir dağıtım bence.Ubuntu bu forumda seviliyor mu?
Şu an gayet iyi bir dağıtım olduğunu düşünüyorum,zaten ben az önce size laf söylemedim,söylediğim kişi kendini biliyor.Ubuntu'nun yeni GNU/Linux dağıtımlarına başlayacak biri için gayet iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.@Ram_kafasi Yanlış anlaşılmak istemem. Benim niyetim aşağılamak değil. Ben Linux'a Ubuntu ile başlamıştım ama yeni Ubuntu iyi değil diye çokça yorum okudum. O yüzden sordum.
Hep Darksoulselami'nin başının altından çıkıyor bunlar İkisini de denedim ve Ubuntu abartıldığı kadar buglı ve kullanılamayacak kadar kötü bir işletim sistemi değil. Lubuntu'da daha fazla bug vardı mesela.@Ram_kafasi Yanlış anlaşılmak istemem. Benim niyetim aşağılamak değil. Ben Linux'a Ubuntu ile başlamıştım ama yeni Ubuntu iyi değil diye çokça yorum okudum. O yüzden sordum.
Gerçekten bende ona şaşırıyorum,bu dağıtımın neresi o kadar çok bug dolu hala anlamadım.Gereksiz yere bu bug meselesinin abartıldığını düşünüyorum.Hep Darksoulselami'nin başının altından çıkıyor bunlar İkisini de denedim ve Ubuntu abartıldığı kadar buglı ve kullanılamayacak kadar kötü bir işletim sistemi değil. Lubuntu'da daha fazla bug vardı mesela.
USB belleğe ISO dosyasını DD modunda yazdırdınız mı?Ama şunu söyleyebilirim. Annemin bilgisayarına Ubuntu kurmaya çalıştık fakat açılmadı. Ardından Linux Mint denedik oldu.
ISO modunda yazdırınca sıkıntılar çıkabiliyor,DD modu en sağlıklısı bence.Geçen yıl denemiştim. Linux üzerinden yazmıştım İSO'yu sanki.
Bu güne kadar tek bir bilgisayara bile ubuntu yüklerken sorun yaşamadım. Kurulum diskiniz veya usb ile ilgili bir sorun olmadığından emin misiniz?Ama şunu söyleyebilirim. Annemin bilgisayarına Ubuntu kurmaya çalıştık fakat açılmadı. Ardından Linux Mint denedik oldu.
Şu bir gerçek ki Linux Mint Ubuntu'dan daha güzel ve kullanışlı.Ama şunu söyleyebilirim. Annemin bilgisayarına Ubuntu kurmaya çalıştık fakat açılmadı. Ardından Linux Mint denedik oldu.
Linux Mint bana göre Ubuntu'nun cilalanıp ortaya koyulmuş sürümü gibi geliyor,DE dışında Ubuntu ile aralarında aşırı büyük bir fark göremedim ben.Şu bir gerçek ki Linux Mint Ubuntu'dan daha güzel ve kullanışlı.