Hadi millet eğlencesine - Boy ve kiloya göre tahmini insan silüeti algoritması

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tahmini olarak gözümüzde canlandırabilmemiz için boy ve kilo girdisine göre insan silüeti çıktısı veren algoritma hazırlamaya çalışalım.

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yanlış anlaşıldım galiba. Tabi uygun bi kelime seçememiş de olabilirim. Uykunuz da gelmiş olabilir :):):) "Silüet" dedim ben ya :):):)

silhouette-f2.gif

Şöyle bişey çıkacak. :):)

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yanlış anlaşıldım galiba. Tabi uygun bi kelime seçememiş de olabilirim. Uykunuz da gelmiş olabilir :):):) "Silüet" dedim ben ya :):):)

silhouette-f2.gif

Şöyle bişey çıkacak. :):)

yok yok, kesinlikle göz doktoruna gitmem gerek kesinleştirdim artık. :D
şakaya vurdum gibisinden kıvırıcaktım dedim hiç gerek yok biz bizeyiz. :D

peki o zaman, insan silüeti derken, sadece surat falan mı olucak üstad ? :D

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=96309]__L__[/MENTION] [MENTION=279288]Piyonist[/MENTION] [MENTION=38975]muratgurcemal[/MENTION] [MENTION=142972]tambjk[/MENTION] [MENTION=65777]raxetul[/MENTION] [MENTION=284746]akUP[/MENTION] [MENTION=286279]MKOKSAL[/MENTION] Biraz kura gibi oldu biraz seçmece :):)

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok yok, kesinlikle göz doktoruna gitmem gerek kesinleştirdim artık. :D
şakaya vurdum gibisinden kıvırıcaktım dedim hiç gerek yok biz bizeyiz. :D

peki o zaman, insan silüeti derken, sadece surat falan mı olucak üstad ? :D

Aslında ilk önce insanın kiloya göre değişen bölümlerini düşünmek lazım. :):) Silüet simetrik olacak suratı bize dönük şekilde. Sadece siyah olacak. Matris ile yapmaya çalışsak olur mu ki?

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ekle ekle :D
şaka bir yana, nasıl birşey düşünüyorsun, alt yapıyı paylaş, bi senkronize edelim beyinleri. :D

görmüyor musun bi'milyon olmuşum php/mysql jquery c++, okumaktan dermanım kalmadı yaşamaya. :D

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
peki diğer bilgilere nerden erişilecek, fiziki yapısını oluşturan şeyler, bel boyu, bacak boyu, vicut ölçüleri falan felann. :D

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
weight-loss-75170_200x200.jpg

Benim düşüncem başta boy girdisine bakmamak kilo ile orantılı olarak boyu belirlemek. Sonrasında bu resmin boyunu girilen boya göre uzatmak. Siyaha 1 beyaza 0 desek. Matris demem saçma oldu aslında sonuçta matris işlemleri yapmayacağız.

|010|
|101|
|010|
|010|
|111|
|010|
|101|
Bunu kastettim.

peki diğer bilgilere nerden erişilecek, fiziki yapısını oluşturan şeyler, bel boyu, bacak boyu, vicut ölçüleri falan felann. :D

O kadar kapsamlı olmayıversin ya :)) Genelleme yaparız o girdilere gerek yok. :):)

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
şimdi çıktı olarak vermeyi planladığımız şeyin temel yapısı her seferinde aynı parçalardan oluşucak, bizim istediğimiz şey girdiye göre şekillenmesi değil mi bu parçaların ?
tamam işte bu parçaları bu girdilere göre nasıl şekillendiriceğimizi düşünmeliyiz, cevapda soruda var. :D
açı hesabı sağlam, grafiksel tasarım bilgisi olan bi üstad bizi ateşlerse durmaz yürür bu proje. :D

ps: konusuna kurban olduğum, en azından selülit olayının cazibesi vardı. :D

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
weight-loss-75170_200x200.jpg

Benim düşüncem başta boy girdisine bakmamak kilo ile orantılı olarak boyu belirlemek. Sonrasında bu resmin boyunu girilen boya göre uzatmak. Siyaha 1 beyaza 0 desek. Matris demem saçma oldu aslında sonuçta matris işlemleri yapmayacağız.

|010|
|101|
|010|
|010|
|111|
|010|
|101|
Bunu kastettim.

O kadar kapsamlı olmayıversin ya :)) Genelleme yaparız o girdilere gerek yok. :):)

üstad ben basiti anlayamayan adamım. :\
buna bi engel mi dersin, özür mü dersin bilmem, ama basit şeyleri sevmeyen anlayamayan adamım ben.

zor olmicaksa başlamayalım. :D

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galiba bize insan lazım :DD Aynı boya farklı kilolara sahip örnekler, aynı kiloya farklı boya sahip örnekler :)))

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Galiba bize insan lazım :DD Aynı boya farklı kilolara sahip örnekler, aynı kiloya farklı boya sahip örnekler :)))

neden hazır grafikten yola çıkıyorsun ki ?

algoritmamızı tasarlarız, çıktıyı kendimiz görselleştirtiriz...

haydaa, üstad bişey diyin yanlış mı gidiyorum. :D

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden hazır grafikten yola çıkıyorsun ki ? algoritmamızı tasarlarız, çıktıyı kendimiz görselleştirtiriz... haydaa, üstad bişey diyin yanlış mı gidiyorum. :D
Değişiklikleri anlayabilmemiz ve ağır basan ihtimalleri bulabilmemiz açısından dedim.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
üstad hazır grafik olmamalı eğer esneklik istiyorsak...
bi beyin fırtınası ortamı yaratıcam ben sana dur, bi arkadaşım var ikimizin iq'sunu toplayınca istanbulun fethini buluyosun... :D
bi gelse... :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Biriniz çay suyu koysun kuru kuru gitmiyor :D

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
üstad hazır grafik olmamalı eğer esneklik istiyorsak... bi beyin fırtınası ortamı yaratıcam ben sana dur, bi arkadaşım var ikimizin iq'sunu toplayınca istanbulun fethini buluyosun... :D bi gelse... :D
Ben hazır grafik açısından demedim ya, algoritma hazırlama yolunda insan vücudu hakkında lazım olan bilgileri toplamak amacıyla dedim.