Hac'dan sonra umre de iptal

Bu konuyu okuyanlar

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Hacdan sonra 45 bin umre de iptal

hac2.jpg



Suudi Arabistan’ın Kâbe’nin çevresini genişletme çalışmalarını bitirememesi, Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyenleri de zor durumda bıraktı. Ücretini ödeyen 45 bin umre yolcusu halen vize alamadı. Sıkıntının giderilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Gül’ün bu konudaki ricası Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’e iletildi. Buna rağmen son bir haftada sadece 2 bin kişi vize alabildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı, şubat ayında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile 74 bin Türk hacı adayının kutsal topraklara gitmesi için protokol imzaladı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 57 İslam ülkesi hazırlıklarını buna göre yaptı. Ancak Hac Bakanlığı, protokolden 4 ay sonra, ülkelerden kontenjanlarını yüzde 20 azaltmalarını istedi. Sıkıntının çözülmesi için Türkiye, Suudi yönetimi ile temasa geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin taleplerini Suudi Kralı’na iletti.

Ancak gelişme kaydedilemedi. Buna göre, hacca gitmeye hak kazanan 74 bin hacı adayından 14 bin 800’ü bu sene hacca gidemeyecek. 24 Temmuz’da 74 bin kişi arasında yeni kura çekilecek. Bu kısıtlama, 45 bin kişinin Ramazan umresini de zora soktu. Suudi yönetimi, Ramazan ayı başlamasına rağmen son bir haftada Türkiye’den sadece 2 bin kişiye vize verdi.


kaynak
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Anglikan suud hükümetinin islam ümmetini kabeden uzak tutma gibi bir gayreti var ilk hedef sahabenin kokusunu silmek ikincisi haccı yasaklamak.Aslında bir de yıkabilseler ah o fil yılı olayı olmasaydı!!!
Bir hatun için inancını terkedip yepyeni bir inanç kuran ingiliz kralının sadık bendelerinin atalarıda aynıydı yani yıllar geçmiş bunlar değişmemiş
Bunlar tam hrisytiyan dahi değiller onun dahi bozmaları ha hani o çok güzel kuran okuyanı varya ....hadi boşverin
Sizlere sadece ehl-i sünnet olduğunuz için rabbinize hamd etmek düşer
elhamdulillahirabbilalemin
 
Üst