Güvenliğiniz İçin Ne Yapıyorsunuz?

Güvenlik İçin Sadece Antivirüs Yeterli mi?

• Kullanılan toplam oy
    339

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Evet arkadaşlar güvenlik konusunda ne düşündüğünüzü gerçekten çook merak ediyorum uzun zaman sadece nod32 kullandıktan sonra bitdefender total security terfi ettim ama tekrardan sadece nod32 ye dönecek gibiyim bence gerisi gereksiz ;)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Mahallenin karate kursuna gidiyorum (der ve pencereden atlarım).

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Mahallenin karate kursuna gidiyorum (der ve pencereden atlarım).
O da yurdum insanının ince zekasına ait güzel ve saygı değer bir yöntem tabi ki :)

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
İnternet security kurarım içindeki anti-spam,firewall,mail,internet,trojan.. vs koruması yeterli diye düşünüyorum... ;)

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Firewall gereksiz antivirüs yanına ad-aware tarzı bir program işi çözer.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Sıfır güvenlik.

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaş bende total security i kullanıyodum acayip te memnundum sistem zorlaması nerdeyse sıfır ama yaklaşık 1 ay sonun da anlamadığım bi şekilde tüm uygulamaları durdu bi türlü düzeltemeyince bende eset e geçtim bunun da hiç bi hayat belirtisi yok böyle idare ediyoz bakalım ne zaman bizi yarı yolda bırakacak

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
antivirüs yanına ad-aware tarzı program işi çözer demişsiniz aslında antivirüslerin o tür zararlı yazılımlarıda bulması gerekmez mi?.. bence yazılım zararlıysa virüstür ;)

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence seçeneklere internet security de eklenmeliydi. İnternet security ile Antivirus programları farklı şeyler çünki.
Kaspersky İnternet security de mesela Frewall AdAware bilmemne hepsi mevcut.
Ama Kaspersyk Antivirus de sadece virüs işlemleri var.

co_dalton_9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben antivirüs ün yanına mutlaka hem firewall hem ad-aware tarzı program kurulmadan bilgisayarı kullanmam...

Kesinlikle

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Creed_06 dedi ki:
Bence seçeneklere internet security de eklenmeliydi. İnternet security ile Antivirus programları farklı şeyler çünki.

Katılıyorum KİS'de bunların içinde olması lazım

Ayrıca Ne yüklersen yükle kullanıcının dikkatli olması lazım,güncel güvenlik haberlerini takip etmesi lazım :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Creed_06 dedi ki:
internet security tarzı programlar ztn firewall ve ad-aware tarzı prgoram içeren paketlerdir onun için 2 tane aynı seceneğe gerek görmedim ;)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Internet Security programı kurarım haftada birde AVG antispyware ilede taratırım.Hiçbir internet security programının kendi antispyware programına güvenmiyorum.

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Linux kullanırım, hiçbir derdim kalmaz :D Oyun ve diğer uygulamaları Winblows ile Internet vb işlemleri Linux te yaparım.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Ben antivirüs ün yanına mutlaka hem firewall hem ad-aware tarzı program kurulmadan bilgisayarı kullanmam...

AdRaMiTi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ilgi alanıma Giren bir konu olduğu için Bende görüşlerimi belirtiyim dedim. İlk olarak Bir kullanıcı ne kadar Güvenlik proğramı kurarsa kursun o kullanıcının evinde internet bağlısa ve system & mail,net güvenliği hakkında 0 Temel bilgiye sahip ise onu zaten havada karada yutarlar ama bunun için temel olarak Güvenliği Kendin benimseyeceksin Ben açık konuşmak gerekirse sanal ortamda Babama bile güvenmem niçin ? Çünkü nerden biliyim babamın msn'şifresini kırmadıklarını o bakımdan.Msn'e yabancı biri ekledise online'sa 30 sn hak verim baktım cvp yok kim olursa olsun silerim.Şaka amaclı olsa bile biri msn'de ters hareket yaparsa kim olursa olsun silerim bende engel yoktur ya tam ya hiç mantıgı.Mailimdeki hiç bir yabancı postayı açmam.Systemimi güncellerim.Bütün yetkilerimi şifrelerim.Kimseden Dosya almam İndireceğim Dosyaları Resmi web adreslerinden İndiririm.Bol açığı olan ve güvenlikten taviz veren mail servisi kullanmam.Benim bu güne kadar sanal alemde vurgun yimedisem bu mantıkla gittiğim içindir.Ben yazmayı cok severim ondan bir başladın mı sayfalar sürer kısa kesmek gerekirse işin özü bu :) Herşey Kendinde bitiyor Bence .Yani proğramlar benim için 2 planda geliyor.

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayda bir kez format atıyorum.Güvenlik için çok da güzel oluyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
webdelisi dedi ki:
Ayda bir kez format atıyorum.Güvenlik için çok da güzel oluyor

bu bir çözüm değil ki sen bilgisayrını kurduğun gün bi kurtçuk bilgisayarına girip senin bütün sifrelerini istenmeyen vatandaşlara taşıyabilir :S

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Valla bende ne antivirüs var ne güvenlik duvarı var.Oto.gün. kapalı.

Hepsi kapalı yani :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Zibi$ dedi ki:
Valla bende ne antivirüs var ne güvenlik duvarı var.Oto.gün. kapalı.

Hepsi kapalı yani :)

:D bence biraz dikkatli ol ne olur nolmaz ;)

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yazılanları okudum ve kullanılan güvenlik programları arasında ne yazık ki Ikarus antivirus programına rastlayamadım programı yok şöyle yok böyle diye uzun uzun anlatmak yerine sadece bi kaç cümle ile size nasıl bir program olduğunu tarif etmek istiyorum.

Bilgisayarımda aşırı bir program değişimi olmaz standart kullanılan programlar tek tükte yabancı programları deneme amaçlı kullanırdım ki o sıralar bilgisayarımda güvenlik programı olarak İnternet security yüklü idi güveniyordum programa bir gün, henüz çoğu antivirüs firması tarafından tespit edilmemiş sadece Ikarus antivirus ve değişik bir antivirüs programı daha var şu an ismini hatırlayamadım, tarafından tespit edilmiş ve bilgisayarıma yetkisiz erişim sağlayan, yazıcısına benim bilgisayarımı uzak masa üstü bilgisayarı gibi kullanımına açan bir dosyaya rastladım o zamanda İnternet Security ile kendimi güvende hissediyordum ki yanılmışım kaldırdım hemen internet security yerine Ikarus Antivirus ü kurdum programın kurup bilgisayarı açmamla henüz sistem taraması sırasında virüsler ortaya çıkmaya başladı.Daha sonrasında genel bir sistem taraması yaptım sonuç hüsrandı.

Uzun zamandır Nod32 kullanıcısı olan bir arkaşıma önerdim bu programı yanlış hatırlamıyorsam en son çıkan toplam virus sayısının 136 olduğunu söylemişti sizede önerim Ikarus Antivirus pişman olmayacaksınız. ;)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
avira antivir pro. bide ad-aware yetiyo bana zaten kaspersky kullandım senelerce hiç tehdit almadım heralde daha da almam :)

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
linux kullanıyorum, o yüzden güvenlik için çokta zaman ayırmama gerek kalmıyor