Güvenli İnternet Saçmalığı

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Merhabalar

Benim 13 yaşında bir kardeşim var. İster istemez onu korumayı amaçlıyorum..

Güvenli internete sıcak bakıyordum, ta ki imgur'u dahi engellediğini görene kadar.

Böyle bir saçmalık olamaz bence..

Yapıyorsun, bari bir açık yol bırak kendi istediğimiz siteleri de engelleyebilelim.

--

Evimde 2 bilgisayar, 2 telefon var. Ben tüm zararlı siteleri modem üzerinden nasıl engellerim?

Veya siteyi modemden engellemek mümkün mü?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Modemde URL filtesi vardır, (Airties'lerde var; diğerlerini bilmiyorum) oradan engelleyebilirsin. Hatta sadece istediğin bilgisayarların MAC adresine engel koyabilirsin. Ama sonuçta sınırlı bir sayı var, her sitenin adresini giremezsin. Onun yerine yasaklı sözcükleri kullanmak daha mantıklı. Tabiî her ikisini de aynı anda yapabilirsin.

m6i4r7a2c2

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
tek tük böyle siteler için koskoca emeğe haksızlık yapmamak gerek,ararsın bağlı bulunduğun iss yi derdini anlatırsın.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Modemde URL filtesi vardır, (Airties'lerde var; diğerlerini bilmiyorum) oradan engelleyebilirsin. Hatta sadece istediğin bilgisayarların MAC adresine engel koyabilirsin. Ama sonuçta sınırlı bir sayı var, her sitenin adresini giremezsin. Onun yerine yasaklı sözcükleri kullanmak daha mantıklı. Tabiî her ikisini de aynı anda yapabilirsin.

Eyvallah hocam.

Peki, bilgisayardan engellemenin yolu var mı?

Program vs. gibi?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Eyvallah hocam.

Peki, bilgisayardan engellemenin yolu var mı?

Program vs. gibi?

Program var elbette. Adını hatırlamadım bir tanesini bir arkadaşın bilgisayarına kurmuştum. Kullanışsızdı ama. Daha iyileri kesinlikle vardır.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=52555]by efsane[/MENTION]

C:\Windows\System32\Drivers\etc
klasöründe Hosts dosyasını Not Defteri ile açıp en alt satıra böyle adres eklersen o siteyi engeller :)

127.0.0.1 facebook.com