Günaha girmek İstemeyenler için dev arşiv oluşturuyoruz

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ne yapacağız hep onlar yazmış biz kullandık. :( Dini farketmeksizin her kul hakkını diğerinden isteyecek , yandık kardeşler.
Benim bir fikrim var. Açık kaynak bir işletim sistemine bu programları dahil edebilsek keşke. Yani içinde olsa. Tek hamlede hem o işletim sistemine hem de ücretsiz bu programlara sahip olsak...:unsure:

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
[MENTION=77557]byharby[/MENTION] : Yapacak bir şey yok, din ayırımı gibi bir mesaj aldım, bence her iş gönüllü olduğu süretçe bir şey olmaz.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Ne yapacağız hep onlar yazmış biz kullandık. Dini farketmeksizin her kul hakkını diğerinden isteyecek , yandık kardeşler.
Benim bir fikrim var. Açık kaynak bir işletim sistemine bu programları dahil edebilsek keşke. Yani içinde olsa. Tek hamlede hem o işletim sistemine hem de ücretsiz bu programlara sahip olsak...

Ne demek istedin?

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Diyorum ki kullandığımız yazılımların çoğu yabancı ve kırılmış. Bu yazılımları kodlayanlar da genelde başka dine mensup kişiler ya da dinsiz; hal böyleyken ahiret günü herkes bir diğerinden varsa hakkını alacak, din farketmeksizin. İşte bu yüzden yandık diyorum.Sen neresini anlamadın?

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
[MENTION=77557]byharby[/MENTION]: Bizim Türkler iyi program yapmıyor ki kullanalım. Maalesef başka insanların yaptığını kullanıyoruz. Ayrıca şunu unutma, kendi dinim bana, senin dinin kendine.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
@byharby : Bizim Türkler iyi program yapmıyor ki kullanalım. Maalesef başka insanların yaptığını kullanıyoruz. Ayrıca şunu unutma, kendi dinim bana, senin dinin kendine.

İyi de kardeşim "kendi dinim bana, senin dinin kendine." böyle neden diyorsun? Ben sana ne dedim? Dinine ne dedim? Okuduğunu anlayamayan tiplerden misin ey insan?

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biz Direk Linux kullanalım kökünden hal olsun bu iş..

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Peki ya kullandığımız Windows? Bence bu iş öyle direkt insanı günaha sevketmiyor. Amaca bağlı. Nasıl kullanıyorsak, hangi amaçla kullanıyorsak, ona göre günah olup-olmadığı belli olur. Bu iş niyete bakar.

Benim kısıtlı bütçem var ve sadece laptop alabiliyorum. Mecburen bazı programları tam sürüm yapmak zorunda kalıyoruz.

Mesela ben Your Uninstaller'i tam sürüm olarak kullanıyordum. Fakat Advanced System Care programının son sürümünün ücretsiz versiyonuda aynı işi yapıyor. O yüzden Your Uninstaller kullanmayı bıraktım.

2 yıldır ücretsiz olan antivirüs olan Avira'yı kullanıyorum. Nedeni; paralı olmaması ve işimi görmesi.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Your Uninstaller'in yerine Revo Uninstaller iyi iş yapıyor.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İnsan oğlu özgürdür aklına sahip olan nefsinede sahip olur

constantin34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şaka bir yana hakkaten milyon dolarlık filmleri bedava indirip izliyoruz. valla yatıcak yerimiz yok :unsure:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
nefsin, işlediği günaha avukatlık yapma gibi bir özelliği vardır. vicdanı rahatlatmak için... kusuru kabul etmekte bir erdemdir.

evet yatacak yerimiz yok... :S

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
nefsin, işlediği günaha avukatlık yapma gibi bir özelliği vardır. vicdanı rahatlatmak için... kusuru kabul etmekte bir erdemdir.

evet yatacak yerimiz yok... :S
tamamda vicdanım hiç sızlamıyor benim Onlarda önlemini alsınlar milyarlarca insan bu filmi inidiriyor izliyor.. bil amcamız cennetlikmi ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
tamamda vicdanım hiç sızlamıyor benim Onlarda önlemini alsınlar milyarlarca insan bu filmi inidiriyor izliyor.. bil amcamız cennetlikmi ?

ne demek onlar da önlemini alsınlar? bir müslüman nasıl böyle bir söz sarf eder. o halde elimize geçen her fırsatta indiregandi yapalım...

indiren kişinin sayısına göre mi durum mübah oluyor. haşa ahirette Allah bakacak çok kişi indirmiş, e bir torpil geçeyim o halde mi diyecek? bili mili bilmem ben, her koyun kendi bacağından asılır!

dijital3x

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Paylasim İcin Tşkler

--- Mesaj Güncellendi ---

Paylasim İcin Tşkler

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Windows alternatifi, Ubuntu veya Pardus...

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zamanında konuya iştirak edemedim ama bütün yazılan yorumları okudum. Bu başlığı açan arkadaşa sonsuz müteşekkirim.
Öncelikle hemen hemen çoğu aynı görüşte bu iyi bir davranış değil. Ve bende sonuna kadar sizlere katılıyorum.
Şöyle bir ricada bulunacam. Linux kullanalım ubuntu kullanalım. Fakat bunları çok iyi bir şekilde kullanamıyorum.
Elinde bununla ilgili materyali olan varsa lütfen paylaşabilir mi?
Bizde öğrenebilim şu ubuntuyu.
Bide en önemli bir sorunum
Asp ve Php üzerinde kendime göre küçük çaplı çalışmalar yapıyorum
Ubuntuda nasıl php ya da asp server kuracam?
Herhangi bir editörleri var mı?
MySQL nasıl kuracam ve yönetecem?
Lütfen sizlerde bu konuda yardımcı olun hakkaten de bizde ubuntuya geçelim.

Noldu arkadaşlar bizlere günaha girmemek için ubuntuyu öğretecek bir hayırsever yok mu yaw????

huseyin93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mükemmel bir paylaşım olmuş. Ekleyenlere tek tek teşekkür etmek yerine hepinize ÇOK teşekkür ederim. Listedeki çoğu programı kullanıyorum. Bilgisayarımda tek bir ücretli program kullanmam. Hepsi ücretsiz ve işletim sistemlerim de orjinal. :)

Başlıkla ilgili dalgalanma olmuş. Kendi fikrimi söyliyeyim. Bence Ücretli Programlara Ücretsiz Alternatif Programlar vb. şeklinde bir başlık olsaydı iyi olurdu.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
benim pc de korsan olmayan tek şey kaspersky nasıl olacak o zaman

huseyin93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar belki duymuşsunuzdur ama ben bilmeyen arkadaşlar için söyliyeyim. TTNET 8 Mbit net limitsiz kullanıcılarına McAfee Antivirüs programını 1 yıl lisanslı kullanma hakkı veriyor. Bunun için ekstra olarak TTNET Tek Şifre hesabınızın olması yeterli. Telefonda konuştuğum güvenlik hizmeti bölümündeki kişi 1 yıldan sonra da yine ücretsiz olarak lisans yenilemeyle programın kullanılabileceğini söyledi. Yeni bir hizmet olduğu için süre konusunda net bir şey söylemedi. Kısacası kampanyanın ne kadar tutulacağına bağlı. Ben kendi dizüstü pcimde McAfee kullanıyorum. Bu şartlar uyuyorsa neden yararlamayasınız ki bence bu fırsatı değerlendirin. :thumbup1:

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bilgisayarımda hiçbir korsan program bulunmadığı için kendimle gurur duyuyorum :) Emek hırsızlığını hiç sevmem. Bu yüzden işletim sistemim de Linux. Babalar gibi bilgisayar kullanmak böyle birşey.

Bende bir alternatif söylemek isterdim ama neredeyse hepsini yazmışınız. Hemen buna Gimp'imden bir ui arayüz tasarlayıp ilgili programın yazılmasını isterim.