Güç kaynağı sürekli ötüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan k3kin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ups kullanmaktayım evdeki elektrik düzensiz olduğundan sürekli düşüp çıkıyor sıkıntı yaratıyor. ancak ups sürekli ötmeye ve güç sağlamamaya başladı bende bataryasının bitmiş olabileceğini düşünüp bataryasını değiştirdim yeni bi batarya taktım ancak sıkıntı aynı şekilde devam ediyor. elektrik kesilmiş gibi ötmeye devam ediyor ve bilgisayara güç vermiyor. acaba sıkıntı ne olabilir???

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Elektrik gelip gittiği için içindeki bir parçaya zarar vermiş olmasın? Çünkü ona da zarar gelmiş olma ihtimali var. Bir baktırın bilen kişiye.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Voltaj stabil olmaz ise, şebekeden beslenmez ve enerji yokmuş gibi öter.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Yani bencede voltaj gidip geliyorsa ups napsin? Oda tam voltaj alamadığı için sıkıntı yaratıyordur.

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yaklaşık 3-4 yıldır kullanıyorum ups i. yani o kadar zamandır voltaj sorunu olmadı yani oldu da illaki düzeldi ve enerji var normal olarak pc yi prize takınca çalışıyor ancak korumasız kalıyor öyle ups mutlaka gerekli.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
yaklaşık 3-4 yıldır kullanıyorum ups i. yani o kadar zamandır voltaj sorunu olmadı yani oldu da illaki düzeldi ve enerji var normal olarak pc yi prize takınca çalışıyor ancak korumasız kalıyor öyle ups mutlaka gerekli.
Gerekli zaten en ufak bir şeyde yakarsin pc ni :) ama dalgalanma varsa ups nin de sorun çıkartması normal. Eğer düzelmiyorsa dediğim gibi bilen birine gösterin.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ups kullanmaktayım evdeki elektrik düzensiz olduğundan sürekli düşüp çıkıyor sıkıntı yaratıyor. ancak ups sürekli ötmeye ve güç sağlamamaya başladı bende bataryasının bitmiş olabileceğini düşünüp bataryasını değiştirdim yeni bi batarya taktım ancak sıkıntı aynı şekilde devam ediyor. elektrik kesilmiş gibi ötmeye devam ediyor ve bilgisayara güç vermiyor. acaba sıkıntı ne olabilir???
marka ismi vermeden bilebildiklerimi söyliyeyim.. UPS nizin arızası "temassızlık"gibi duruyor..aküsünü değiştirebildiğinize göre şöyle bir şey yapın:
ups yi açın açma-kapama düğmesine "kontak temizleyici"sıkın duğmeye defalarca basın...montajı yapın çalıştırın büyükihtimal sorun çözülecektir..
anlattığınızdan" tahmini"şarz olmadığını düşünüyorum..veya miadı doldu..yapacak birşey yok..

.