Güç kaynağı hesaplarken seçtiğimiz no. nedir?

Teknolojik Onur

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle herkese iyi forumlar
MSI'nin resmi sitesinden güç kaynağı hesaplarken ekran kartı modeli seçtiken sonra no. istiyor.Rakamı 1-4 arası değiştirebiliyorsunuz.4 yaptığım zaman max. watt değeri artıyor.1 yaptığım zaman max. watt değeri düşüyor.No. ne demek?

Cevaplarınızı bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence bir ekran goruntusu koymalısın daha net anlasılması için.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
O 4 tanesi crossfire yada sli için, mesela pcsine 2 tane ekran kartı alan modelini seçip 2 yaptıktan sonra 2 ekran kartının emdiği gücü çıkartıyor diye düşünüyorum yoksa başka ne işe yarar o zımbırtı.

En fazlada 4 tane ekran kartı takılabiliniyor bilgisayara yanlış hatırlamıyorsam ondan tahmin ettim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

1 Ekran kartın varsa 1'i seç.

Zaten burda ki hesapladığı watt bilgisayarının maksimum çektiği güçtür. Benim pcde R9 270 ekran kartı var amd phenom işlemci falan var 1 ssd 1 hdd var 400 500 watt falan gösteriyorda benim pc en fazla 200 taş çatlasın 250w güçmü ne çekiyormuş.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kaç tane ekran kartın var, onu soruyor.

Teknolojik Onur

Asistan
Reaksiyon puanı
7
O 4 tanesi crossfire yada sli için, mesela pcsine 2 tane ekran kartı alan modelini seçip 2 yaptıktan sonra 2 ekran kartının emdiği gücü çıkartıyor diye düşünüyorum yoksa başka ne işe yarar o zımbırtı.

En fazlada 4 tane ekran kartı takılabiliniyor bilgisayara yanlış hatırlamıyorsam ondan tahmin ettim.

1 Ekran kartın varsa 1'i seç.

Zaten burda ki hesapladığı watt bilgisayarının maksimum çektiği güçtür. Benim pcde R9 270 ekran kartı var amd phenom işlemci falan var 1 ssd 1 hdd var 400 500 watt falan gösteriyorda benim pc en fazla 200 taş çatlasın 250w güçmü ne çekiyormuş.
Evet doğru söylüyorsunuz o max. açıklamasında zaten "max. değerdir.Normalde bu değerlere ulaşamaz"diyor.Yardımınız için teşekkür ederim.Konu silinebilir ya da kilitlenebilir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet doğru söylüyorsunuz o max. açıklamasında zaten "max. değerdir.Normalde bu değerlere ulaşamaz"diyor.Yardımınız için teşekkür ederim.Konu silinebilir ya da kilitlenebilir.

Kitlenip silinmesine gerek yok herkes faydalansın.