GTA IV Rekorlara Devam Ediyor

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Grand Theft Auto IV oyunu, ilk haftasında satış rekorları kırmış, yayıncı firmadaki eller, para saymaktan yorulmuştu. Peki, GTA IV'ün diğer rekorları ne durumda?

Grand Theft Auto serisinin dört numaralı oyunu, şu sıralarda Playstation 3 ve XBox 360 kullanıcılarını çıldırtmayı sürdürüyor. Özellikle Xbox 360 tarafından gelen haberler ilgi çekici. Yapılan hesaplamalara göre (ki bu veriler doğrudan Xbox 360'la ilgili işlerde çalışan Microsoft çalışanlarından geliyor) satılan her yüz Xbox 360'ın 40 tanesiyle birlikte GTA IV oyunu da satın alınıyor. Ayrıca GTA IV oyunu, konsolun satışlarını da %54 artırmış durumda. Bunun yanında, satılan GTA IV oyunlarının %60'ı, Xbox 360 için üretilmiş sürüm.

İnternette de Olay Var!

Xbox Live sisteminde de GTA IV fırtınası esiyor. Gelen sayılara göre, geçtiğimiz hafta sonu aynı anda bir milyon kullanıcıyı (1.000.000, hata yok) aynı anda ağırlayan Xbox Live, aynı dönemde toplam 2,3 milyon GTA IV oyuncusuna ev sahipliği yapmış. Bize de bu sayılara bakıp, Xbox 360'ın resmî olarak Türkiye'ye gelmesini beklemek ve Xbox Live'da yasaklanmadan oyun oynama hayalleri kurmak düşüyor.

Bilgi için: Gamescore Blog
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Bu oyun konsollarda böle satılıyosa bilgisayara çıktığında düşünemiyorum :)

new_cont

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Duyduguma göre gtaIV ağustosta pc kullanıcıları ile buluşcakmış. o zaman daha fazla talep olacak gibi.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Biraz da donanım üreticileri nasiplensin değil mi? Mesela ben ekran kartımı yenilerim PC'ye çıkarsa.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ps3 ve xboxta bu kadar satılmıssa pcde de geri kalmaz :)

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tüketiciyi nasılda ellerinde tutuyorlar.esas patlamayı pc de yapabilirdi pekala.bence sırada ki konu microsoft ve sony acaba gta 4 ün yapımcılarına ve dağıtıcılarına ne kadar ödedi olmalı :)

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
new_cont dedi ki:
Duyduguma göre gtaIV ağustosta pc kullanıcıları ile buluşcakmış. o zaman daha fazla talep olacak gibi.

Rockstar Games PC'ye çıkartmayı düşünmediklerini açıkladı ama bilemiyorum yinede..

ERDEMMM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mr.Fastfinger dedi ki:
new_cont dedi ki:

Rockstar Games PC'ye çıkartmayı düşünmediklerini açıkladı ama bilemiyorum yinede..

Bana gelen mailde şuanda düşünmüyoruz yazıyordu yani kesin çıkmıcak felan demediler :] bence kesin çıkartcaklar :)

mescorb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC ye çıksın. klavye mouse ikilisi olmadan oyun oynamam...
(strateji ve fps böle keyifli) :]