Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Kullandığım laptopu 2017 senesinde aldım. İlk aldığım zamanlardan bu zamana kadar GTA 5 hep yüklüydü. Oyunum orijinaldir. GTA 5'te 1000 saate yakın vakit geçirdim bu cihazda. GTA 5'te kullandığım ayarların tamamı minimum grafik ayarlarıdır. Isınma problemini macun çektirip soğutucu alarak çözdüm. Lakin son 1 haftadır GTA 5'e girdiğimde sürekli anlık takılmalar yaşıyorum. FPS değerlerim düşmediği halde saniyede bir takılma yaşıyorum. Özellikle helikopterle şehir üstünde uçarken oyun oynanamaz hale geliyor. DDU ile bilgisayarımda ki sürücülerimin tamamını kaldırdım. Driver Boost programı aracılığıyla tüm sürücülerimi güncelledim. HD Tune programı ile hard disk kontrolü yaptım. Fakat sorun çözülmedi. Daha sonra sistemimin oyun esnasında zaman zaman %100 bellek ve CPU kullandığını fark ettim. Oyun çözünürlüklerini 800*600'e getirmeme rağmen takılmalar azalsa da bitmedi. Ve yine %100 bellek ve CPU kullandığını tespit ettim. Cihazımda güncel yüksek grafikli tüm oyunları (Bannerlord, CoD WW2, Metro Exodus vb.) Orta ayarlarda yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyorum. Bu sorunu sadece GTA 5'te yaşamaktayım. Bu sistemde böyle sorunlar yaşamak garibime gidiyor. Mevcut başlıkları inceledim fakat sorunumu çözemedim.
Sistemim:
Sistemim:
- Dell Inspiron 7577.
- i7-7700HQ-2.8GHz Turbo 3.8GHz.
- 8 GB RAM.
- 1TB HDD.
- 128 GB SSD.
- 4 GB GTX1050 Ti sürücü sürümü 27.20.100.8681.
- DirectX 12.
- Windows 10 Pro sürüm 1909 is derlemesi; 18363.1198.