Grafik ayarlarını yükseltmek ekran kartının ömrünü kısaltır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vovox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vovox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Serkan arkadaşlar.

Dediğim gibi oyunları ultrada ve ya high da oynamak ekran kartının ömrünü kısaltır mı? Bir arkadaş söyledi pek inanmadım ama yine de sorayım dedim. Sizlere daha çok güveniyorum. :)

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bahsettiğiniz ekran kartı ultra ve high ayarlar için yeterli ise gerek çekirdekleri gerek bant genişliği vs. zaten yüksek gereksinimli oyunları kolayca açmak ve rahat oynattırmak üzere dizayn edilmişlerdir. Bu nedenle karta gerektiğinden fazla yük binmemiş olur ve dolayısıyla kaldırır problem çıkartmaz. Bir diğer seçenek olarak kart düşük özelliklere sahipse ultra değil, high ayarda dahi kasıyorsa işte o zaman iş değişir... high ayarını örnek olması için veriyorum bu low'da dahi olabilir. Isınma sorunları, Çeşitli hatalar, Kart nedeniyle sistem kapanma sorunları... görülebilir.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Serkan arkadaşlar.

Dediğim gibi oyunları ultrada ve ya high da oynamak ekran kartının ömrünü kısaltır mı? Bir arkadaş söyledi pek inanmadım ama yine de sorayım dedim. Sizlere daha çok güveniyorum. :)
Arkadaşımız güzel anlatmış işin içine oyun ya da yüksek sistem gereksinimi ney girerse girsin normal kullanıma donanımın ömrünü azaltır. O yüzden normal sisteme göre oyuncu sistemi daha dayanıklı bir şekilde üretiliyor anakart katmanları daha çok farklı işlemlerden geçiyor farklı testler vs

vovox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevaplarınız için teşekkürler. Arkadaş gerçekten çok güzel anlattı.:)