Gösteriş meraklisi olmak

fa7ihhh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar siteyi 5 yıldır takip ediyorum.
ve daha az önce üye oldum. çünkü form doldur aktivasyon falan uzun iş
sonunda hallettik. Herkese bir sorum olacak.
Sosyal medya paylasımlarında veya sokakta dışarıda sadece gösteriş ve hava için
marka ayakkabı giyim, telefon ve araba kullanan en lüksünü almak için hırs yapan veya bunlar için para biriktiren varmı ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aramızda bunu yapmayan varmı ?

Yada şöyle sorayım, bunun için yaşamayan varmı?

Herkes şunu söyler; başkasının görüşü beni ilgilendirmez.
Ancak hepimiz başkalarının görüşüne (bize davranış ve söylemlerine göre) yaşarız.

Reaksiyon puanı
0
Şahsım adına konuşayım.Evin en iyisinde oturmak, arabanın en iyisine binmek için para biriktiriyorum ama bunu gösteriş ve hava için yapmıyorum.Amacım iyi bir evimin ve iyi bir arabamın olması :) Ha, çevreme şöyle bir bakıp genel anlamda değerlendirdiğimde hava civa işi had safalarda.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hiç bir insan eğer ruhsal bir takıntısı yoksa hava atmak için para biriktirmez.

Zaten gösteriş yapmanın dinimizde yeri yoktur.

“Her kim duyulsun diye bir iş işlerse, Allah onun kıymetsizliğini duyurur. Her kim gösteriş olsun diye bir iş yaparsa, Allah da onun gösteriş yapmasını ve değersizliğini ortaya çıkarır” (Müslim, Zühd, 38); “Şüphesiz riya şirktir” (İbn Mace, Fiten, 16).

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hiç öyle takıntım olmadı ve gösteriş mereklılarındanda hiç hoşlanmam kendini kasmadan alacak durumu varsa tabi en iyi markaları alır ama sadece gösteriş için para biriktirip almak [MENTION=162877]ALPARS[/MENTION] ın dedigi gibi ruhsal takıntıları olanların yapacagı iş.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Marka ayakkabı derken? Adidas, nike vb 'ı kastediyorsan bu ayakkabılar ile hava atmaya çalışan varsa gülerim. 1-2 sene kullanacağın bir ayakkabıya bırakında insanlar 100-150 tl versinler, tamamen ihtiyaç.
Telefon konusununda bu ne yazıkkı yapılıyor, asgari ücretle çalışanların bile elinde iphone var :) 400-500 e daha makul fiyata aynı işi gören telefonlar var.

Herkes daha iyi bir evde yaşama, daha güzel bir arabaya binmek ister. Bunu gösteriş olarak görmeyin, daha iyisini hakettiğime inanıyorsam ve gücüm varsa kendime niye almayım ki?

1 oda eve şükredip daha rahat bir hayat standardına sahip olmak için daha fazla çalışmaz isek 3.dünya ülkesi olarak kalırız.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Hiç öyle takıntım olmadı ve gösteriş mereklılarındanda hiç hoşlanmam kendini kasmadan alacak durumu varsa tabi en iyi markaları alır ama sadece gösteriş için para biriktirip almak @ALPARS ın dedigi gibi ruhsal takıntıları olanların yapacagı iş.
Öyle derler, öyle olması gerektiğini düşünürüz ancak gerçek hayatta böyle olmadığını biliriz. Amerika'da saygın bir kuruluşun yaptığı araştırmaya /deneye göre insanların mutlu olması için hayatlarını sürdürebilecekleri şeylere sahip olmak yetmiyormuş. Yani evinin, arabasının, çocuklarının ve huzurlu bir hayatının olması yeterli değilmiş İnsan ancak çevresindeki insanlardan daha iyi bir konumda /statüde olursa tatmin ve mutlu olabiliyormuş. Bu bir araştırma sonucu geçenlerde science daily sitesinde okumuştum. Kim ne derse desin gösteriş ve diğerlerinden daha önemli olduğunu ispat etme duygusu insanın doğasında var.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Öyle derler, öyle olması gerektiğini düşünürüz ancak gerçek hayatta böyle olmadığını biliriz. Amerika'da saygın bir kuruluşun yaptığı araştırmaya /deneye göre insanların mutlu olması için hayatlarını sürdürebilecekleri şeylere sahip olmak yetmiyormuş. Yani evinin, arabasının, çocuklarının ve huzurlu bir hayatının olması yeterli değilmiş İnsan ancak çevresindeki insanlardan daha iyi bir konumda /statüde olursa tatmin ve mutlu olabiliyormuş. Bu bir araştırma sonucu geçenlerde science daily sitesinde okumuştum. Kim ne derse desin gösteriş ve diğerlerinden daha önemli olduğunu ispat etme duygusu insanın doğasında var.

Dogru o insanların sayısı hiçte az degil ama eldekilerlede yetinmesini bilmek gerekir.Ne demiş atalarımız; Aza kanaat etmeyen çogu bulamaz. :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Marka ayakkabı derken? Adidas, nike vb 'ı kastediyorsan bu ayakkabılar ile hava atmaya çalışan varsa gülerim. 1-2 sene kullanacağın bir ayakkabıya bırakında insanlar 100-150 tl versinler, tamamen ihtiyaç.
Telefon konusununda bu ne yazıkkı yapılıyor, asgari ücretle çalışanların bile elinde iphone var :) 400-500 e daha makul fiyata aynı işi gören telefonlar var.

Herkes daha iyi bir evde yaşama, daha güzel bir arabaya binmek ister. Bunu gösteriş olarak görmeyin, daha iyisini hakettiğime inanıyorsam ve gücüm varsa kendime niye almayım ki?

1 oda eve şükredip daha rahat bir hayat standardına sahip olmak için daha fazla çalışmaz isek 3.dünya ülkesi olarak kalırız.

Hah işte anahtar cümle daha iyi bir yaşam.
Adidas Nike bir ihtiyaçdır. Eğer alabiliyorsam neden almıyayım? Millet beni gösteriş meraklısı ilan eder diye günde 10-15 saat giydiğim ayakkabıları en ucuzunu mu alayım?

Benim tahminim Fatih ya senin işin gücün yok canın sıkılmış, yada orta okul veya liseye giden bir öğrencisin ama imkan veya fırsatların yok ve çevrende bu tarz zibidiler olduğundan fazlası ile kıl oluyorsun.

cincoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir insan sırf çevresine hava atıyım onların gözünde çok havalı görüneyim diye para biriktirmesi saçmalıktan başka bişey olamaz bence zaten pahalı giysileri üç kuruşluk mahallede giyip kimi kıskandıracak ki bu eleman kendi arkadaşlarından başka çok saçma bir öğrenci mesela iyi bir ayakkabı almak için para biriktirebilir bunu sırf hava atıyım diye değil bu kadar parayı ailesinin karşılayabileceğini düşünmediğinden kendisi biriktirir yani bu tartıştığımız konu tamamen saçmalıktan ibaret

fa7ihhh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hah işte anahtar cümle daha iyi bir yaşam.
Adidas Nike bir ihtiyaçdır. Eğer alabiliyorsam neden almıyayım? Millet beni gösteriş meraklısı ilan eder diye günde 10-15 saat giydiğim ayakkabıları en ucuzunu mu alayım?

Benim tahminim Fatih ya senin işin gücün yok canın sıkılmış, yada orta okul veya liseye giden bir öğrencisin ama imkan veya fırsatların yok ve çevrende bu tarz zibidiler olduğundan fazlası ile kıl oluyorsun.

yok ben 24 yasındayım . lise üni falan bitti. imkan fırsatta çok istedigim herşeye sahibim ama ne bileyim faceye bi giriyorum en fakiri bile asortik giyimler en lüks şeyler, normal hayata bakıyorum alakası yok. neredeyse otobüs e binecek parası olmayan adamlar var ama facedeki foto lar hep lüks magazalarda kafelerde eğlence merkezlerinde.
dün bir haber okudum iphone 5 24 saatte 2 milyon satmış. noluyoruz Allah askına sadece masaya koymak elinde tasımak için mi alıyor millet. benim arkadaslarım var 2000 tl ye telefon alıyorlar kredi kartı ile, ama 20 tel faturasını çok zor ödüyorlar. bu şeylere de kıl oluyoruz tabiki

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yok ben 24 yasındayım . lise üni falan bitti. imkan fırsatta çok istedigim herşeye sahibim ama ne bileyim faceye bi giriyorum en fakiri bile asortik giyimler en lüks şeyler, normal hayata bakıyorum alakası yok. neredeyse otobüs e binecek parası olmayan adamlar var ama facedeki foto lar hep lüks magazalarda kafelerde eğlence merkezlerinde.
dün bir haber okudum iphone 5 24 saatte 2 milyon satmış. noluyoruz Allah askına sadece masaya koymak elinde tasımak için mi alıyor millet. benim arkadaslarım var 2000 tl ye telefon alıyorlar kredi kartı ile, ama 20 tel faturasını çok zor ödüyorlar. bu şeylere de kıl oluyoruz tabiki

Söylediklerine katılıyorum o sebepten facebuk du şuydu buydu takip etmiyorum, kullanmıyorum.

Memleket daha doğrusu dünya zibidi dolu.

İlk mesajımda dediğim gibi, hepimiz başkalarını etkilemek için yaşıyoruz.
İstediğiniz kadar aksini iddaa edin. Bir pantolon alacaksınız, üzerinize yakışmayanı alırmısınız? Sonuçda oda kıçımızı başımızı kapatacak.
Güzel olanı yakışanı alırız çünkü başkalarının hakkımızda (özellikle arkamızdan) "ya Gökhan'ın giyindiği pantolonu gördün mü, çıplak gezerim onu giyinmem" dememeleri için o güzel olan pantolonu alırız.

Evinde atletle oturup su bardağına 8 şeker atıp çay içen hayvanın, Starbucks a gittiğinde az sütlü kahve alabilirmiyim diyip, sonra meşhur Starbucks zımbırtısıyla (kupa mı denir bardakmı denir siz karar verin) fotoğraf çektirip facebukuna yükleyenleri görmemek için. Biraz gözlerimiz kapalı dolaşacağız yapacak bişey yok.

Özellikle Lise döneminde çok sınıf arkadaşım vardı en son çıkan telefonu kullanıp "Gökhan telefonu versene ya benim kıza bi çağrı yapıyım" diyen.
Fırsat imkan meselesi. Ben Audi R8 araba alıyorsam onun ne vergisini ne mazotunu dert etmiyor olmam lazım.
R8 aldıktan sonra ya bu çok yakıyor diye şikayetde bulunuyorsam demek ki yeterli erdeme, tecrübeye erişememimiş demektir.

Sizin kredi kartı ile telefon alıp, kontürsüz dolaşmanızda aynı mantık elbetde.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
gösteriş için değil de insan her zaman en iyisinin kendisinde olmasını ister.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2. el ayakkabı giyiyorum, bir yakınım çok sık ayakkabı değiştiriyor ve çok kaliteli ayakkabı alıyor, eskimediği için çöpe atamıyor, ben alıyorum,
şirketin verdiği nokia 3110 kullanıyorum,
kıyafetlerimin çoğunu eşim alır , ya semt pazarından yada etiken fiyatının yarısına seri sonu olmuşları,
bir kez fuara katılmak için ve hiç takım elbisem almadığından markalı bir takım elbiseye markalı bir avm den 300 tl para vererek aldım,
2 yıldır kullanıyorum,

başka...başka.. markalı bir ürün yok. kullanmıyorum.
rahatım.
hiçbirini mezarda yanımıza vermiyorlarmış,
fazladan bir pamuk oluyormuş, götürebildiğimiz.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gösteriş demiyelimde Ben her zaman en iyisini almak için çabalıyorum buda benim hayatta akıp gitmeme sebep oluyor adamın biri trilyonlar kazanmak istemiş çalışmış çabalamış ve sonunda kazanmış
sonra hayattan sıkılmaya başlamış tüm parasını yakıp tekrardan kazanacağım demiş öyle hayatı son bulmuş anlayana :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yaptığımız herşey gösteriş için.Giyiniyorsak dışarıdaki insanları bize bakışını değiştirmek için, daha doğrusu güzel görünmek içindir.Gösteriş.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Gösteriş ve hava atmadan ziyade insan kendi rahatlığı, konforu ve zevki çin lüks bir yaşam ister.Bunun yanında maddi değerleri toplum içindeki statüsünü belirler.İnsan yaradılıştan ötürü her zaman en iyiye, en güzele, en fazlasına sahip olmak ister.Bu yaradılış gereğidir.Bazı insanlar bunu aşar bazıları aşamaz...

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Herkes en iyisini ister ve parası olan alır bu böyle.
O alan kişilerede gösteriş meraklısı denmemeli.

Ama kişinin maddi durumu uygun olmayıp ve gidip elinde zar zor olduğu halde bunları yaparak alarak en kaliteli şekilde giyim kuşam sağlamasına "Gösteriş" denir mi ? Ya da farklı bir sıfat,bu da tartışılır.