Google Translate Symbian'da!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Google çeviri servisini oldukça uzun bir süre önce duyurmasına karşın ülkemiz için destek henüz yeni sayılır. Şimdi bu servisi akıllı telefonunuzda daha etkin kullanmak ister misiniz?

Symbian platformunda çalışan Gtranslate, Google'ın Translate servisini kullanarak İngilizceden 37 farklı dile akıllı telefonunuzda çeviri yapmanıza olanak tanıyor. Cihazınızdaki tüm bağlantı birimlerini destekleyen yazılım çeviri esnasında sadece metin transferi üzerinden çalıştığı için çok küçük veri oranları transfer ediyor.
gtranns1241366108.jpg

Türkçe dahil 37 dil destekleniyor
Bu sayede veri ücretli bir şebeke tarifesi kullanıyorsanız çok hesaplı bir şekilde tercüme işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca dilerseniz seçtiğiniz bağlantı noktasını ön belirli olarak atayabiliyorsunuz.

Tüm kopyala, yapıştır işlemlerini destekleyebilen yazılım çevirdiğiniz yazıları kısa mesaj olarak istediğiniz bir numaraya yollamanıza da olanak tanıyor.  Python tabanlı çalışan uygulama Python 1.4.5 sürümü ile uyumlu. Bu nedenle maalesef dokunmatik ekran desteği sunamıyor.
gtrrna1241366133.jpg

Uygulama için Python'a ihtiyacınız var
Uygulama tüm s60 3. sürüm cihazlarda sorunsuz olarak çalışıyor. Uygulamanın henüz ilk sürümü olmasına karşın oldukça başarılı. N82 ile test ettiğimiz uygulama yalnızca Python'un kurulu olduğu dizinde çalışabiliyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
:: Symbian cihazınızda çeviri programı kullanıyor musunuz?
Ahmet Gözütok (Forum: alabula)
SDN - http://shiftdelete.net

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir uygulama, acaba 5800 xm deki sözlükten daha mı başarılı bir deneyip görelim. 5800 daki sözlük kendi bünyesine bir kez indirildiği için her seferinde internete ihtiyaç duymuyor.

cesurkalem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba benim ogrenmek istedigim birsey var python uygulamasini telefon hafizasina mi kurmaliyiz, acaba hafiza kartina kursak basarili olur muyuz? soyle ki, ben hafiza kartina 1.4.5 verisyonunu kurdum ancak gtranslate programini kurmaya calistigimda sertifanin garanti sorunu oldugu uyarisi aldim. ayni uyariyi 1.9.5 python versiyonunu kurmaya calisirken de aldim. telefonum nokia 6120c v6.01. benim gibi baslangic asamasinda olan kulalnicilar icin biraz daha genis bir aciklama ile aydinlatabilir misiniz? tesekkurler.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Öncelikle yanıt biraz geciktiği için kusura bakmayın.
Python os9 cihazlarda aslında hafıza kartına kurulduğu takdirde sorun yaratmadan çalışabiliyor. Ancak kurulan module packleri kullanan uygulamalar sorun yarattığı için telefon hafızasına kurulmasını tavsiye ediyorum. Ki şöyle de bir durum var yazılan uygulamaların %90'ı bu module packlere ihtiyaç duyduğundan Python'u telefon hafızasında kullanmak akılcı bir çözüm olacaktır. "6120 Classic" ile birlite Python 1.4.5 kullanmanızı tavsiye ederim. 1.9.5 henüz stabil bir sürüm değil ve bazı modullerle sorun yaratıyor.