Google drivemde virüs var sanırım ,acil yardım :(

Çılgınünicorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yıllar önce okumak için kaydettiğim bir döküman vardı drive da. Silmeye çalışıyorum günlerdir sil yazısı çıkmıyor .sanırım internete üzerinde de paylaşılıyor anlamadım ben . Bunu Nasıl sileceğim yardımcı olur musunuz .tekrar baktım birkaç şey birden var böyle , birbirine bağlı ve hiç biri silinmiyor.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Drive hesabınıza virüs bulaşması pek mümkün değil, indirme/önizleme bağlantısını paylaşmadığınız sürece internette yayınlanamaz. Ekteki ekran alıntısında belirttiğim gibi Drive'ım sayfasında listelenen dosyalar arasından ilgili dökümanı seçip sağ tık yapın ve en alttaki "Kaldır" butonuna tıklayın, tamamen silmek istiyorsanız kaldırdıktan sonra sol taraftan "Çöp Kutusu" sayfasına girip dosyaya sağ tık yapın ve "Tamamen Sil" butonuna tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle Screenshot_1.png

Çılgınünicorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Drive hesabınıza virüs bulaşması pek mümkün değil, indirme/önizleme bağlantısını paylaşmadığınız sürece internette yayınlanamaz. Ekteki ekran alıntısında belirttiğim gibi Drive'ım sayfasında listelenen dosyalar arasından ilgili dökümanı seçip sağ tık yapın ve en alttaki "Kaldır" butonuna tıklayın, tamamen silmek istiyorsanız kaldırdıktan sonra sol taraftan "Çöp Kutusu" sayfasına girip dosyaya sağ tık yapın ve "Tamamen Sil" butonuna tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 95986
Sorun da orda . Başka dökümanlar da vardı onları sildim böyle bir sorun yaşamadım. Fakat bunlarda kaldır yazısı çıkmıyor . Ne yaparsam yapayım silinmediler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şundan endişeleniyorum ,böyle bir dosya vasıtasıyla benim drive daki beya telefondaki bilgilerim çalınabilir mi?

Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
  1. Bir klasör oluşturup silinmeyen dosyayı yeni açtığınız klasörün içerisine atın ardından klasörü silmeyi deneyin.
  2. Dökümanı Google aracı ile açıp içerisinden silin, örnek olarak ekteki PDF dosyasını gösterebilirim:
  3. Dosyayı farklı bir Google hesabınız ile paylaşıp tam yetki verin ve paylaştığınız hesaba girip oradan silmeyi deneyin.
Drive'da bulunan dosyalar cihazınıza değil Google sunucularında barındırılır bu yüzden cihazınıza zarar veremezler.

Çılgınünicorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
  1. Bir klasör oluşturup silinmeyen dosyayı yeni açtığınız klasörün içerisine atın ardından klasörü silmeyi deneyin.
  2. Dökümanı Google aracı ile açıp içerisinden silin, örnek olarak ekteki PDF dosyasını gösterebilirim:
  3. Dosyayı farklı bir Google hesabınız ile paylaşıp tam yetki verin ve paylaştığınız hesaba girip oradan silmeyi deneyin.
Drive'da bulunan dosyalar cihazınıza değil Google sunucularında barındırılır bu yüzden cihazınıza zarar veremezler.
Bu öğeyi bulunduğu klasörden taşıma yetkiniz yok diyor diğerlerini de deneyeçizim olmazsa yazarım

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Bu öğeyi bulunduğu klasörden taşıma yetkiniz yok diyor
Diğer yöntemleri de deneyebilirsiniz, eğer sonuç aynı olursa Google'a geribildirim yapmanız gerekiyor çok önemli bir durum oluşturmuyorsa uğraşmanıza gerek yok, cihazınız veya diğer dosyalarınız için risk oluşturmuyor.

Çılgınünicorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Son bir soru daha sorcaktım bu dosya bende paylaşılanlar arasında gözüküyor ki ben ne Web de ne de başka birine paylaşım yaptığımı hatırlamıyorum. Tam olarak nerde paylaşılıyor bu

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Son bir soru daha sorcaktım bu dosya bende paylaşılanlar arasında gözüküyor ki ben ne Web de ne de başka birine paylaşım yaptığımı hatırlamıyorum. Tam olarak nerde paylaşılıyor bu
Büyük ihtimal başkası sizinle paylaşmıştır ve sadece görüntüleme izni vermiştir, kaldır butonuna tıkladığınızda sadece sizden kaldırılması gerekiyor ama nedense dosyayı tamamen kaldırmaya çalışıyor. Masaüstü versiyondan girip deneyebilirsiniz, belki mobil sürümden kaynaklanan bir durum olabilir.