Google Chrome’da Gizlilik Endişeleriniz Mi Var?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
İlk kullanıma sunulduğundan beri çok popüler olan, Chromium tabanlı internet tarayıcısı Google Chrome’un, kişisel kullanıcı bilgilerini Google’a gönderdiği hakkında pek çok yazı okumuşsunuzdur. Her ne kadar Google tarafından gizlilik hakları ihlâl edilmediği söylense de birçok kullanıcının aklında hâlâ soru işaretleri bulunmakta. Peki hem Chrome’un hızına hem de yüksek gizliliğe sahip olmak ister misiniz? Cevabı yazımızda...

Chrome'da bulunan gizlilik problemlerini gidermek için bazı firmalar tarafından Google Chrome ve Chromium baz alınarak alınarak yeni tarayıcılar geliştirildi. Bu tarayıcıların Chrome'a göre hem gizlilik sorunları giderilmiş hem de kullanışlılığı arttırılmış. İşte Google Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcılar:

1-) Comodo Dragon

shiftdelete.jpg

Çoğu bilgisayar kullanıcısı tarafından firewall’uyla bilinen Comodo, internet güvenliğini arttırmak için Chromium alt yapısında Comodo Dragon internet tarayıcısını geliştirdi. Program, Google Chrome’un sağladığı bütün özellikleri barındırıyor . Tarayıcıda ek olarak şu özellikler bulunmaktadır:

-Geliştirilmiş gizlilik koruması

-Sahte internet sitelerine karşı geliştirilmiş SSL sertifikaları

-Cookie ve internet casuslarına karşı koruma

-Otomatik Comodo Secure DNS ayarıyla zararlı internet sitelerine karşı koruma

Comodo Dragon’un güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Download

2-) ChromePlus

adszubq.jpg

Maple Studio tarafından Google Chrome baz alınarak geliştirilmiştir. Tarayıcının amacı yüksek kullanıcı gizliliği ve kullanışlılıktır. Programda şu özellikler bulunmaktadır:

-Gelişmiş kullanıcı gizliliği ( Tüm gelişmeleri buradan inceleyebilirsiniz

-Çift tıklama ile sekme kapatma

-Özel Mouse hareketleri belirleme

-Gelişmiş sürükle bırak özelliği

-IE tab özelliğiyle uyumluluk sorunu olan siteleri Internet Explorer modunda çalıştırma

-Popüler indirme yöneticileriyle sorunsuz çalışma

ChromePlus’ın güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Download

3-) SRWare Iron

iron_screenshot.jpg

SRWare tarafından “geleceğin tarayıcısı” sloganıyla, Google Chrome’daki gizlilik endişelerini gidererek kullanışlı ve hızlı bir internet tarayıcısı sunmak için geliştirilmiştir. Google Chrome’un sağladığı bütün özellikleri barındıran tarayıcının Chrome’dan kaldırılmış özellikleri şunlardır:

- Kurulum kimliği belirleme

- Otomatik adres tamamlama

- Hata raporlama

- RLZ-Tracking özelliği

- URL-Tracker özelliği

- Google güncelleyici

SRWare Iron’ın güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Download

:: Hangi internet tarayıcısını tercih ediyorsunuz ?

Yazan: shadowknight

SDN: ShiftDelete.Net

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yazı güzel olmuş eline sağlık shadow. Bence Google Chrome'da gizlilik ihlali yok, olmaz da. Ben de bir kaç farklı chromium tabanlı tarayıcı denedim ama açıkçası Chrome'un yerini tutamadılar :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Yazı güzel olmuş eline sağlık shadow. Bence Google Chrome'da gizlilik ihlali yok, olmaz da. Ben de bir kaç farklı chromium tabanlı tarayıcı denedim ama açıkçası Chrome'un yerini tutamadılar :)

Google belki istatistikleri anonim olarak topluyor. ama diğer chrome tabanlı tarayıcılardan kaldırılan özellikleri görünce de insan düşünmeden edemiyor. Yazıdaki amacım, Chrome'la ilgili tek bir alternatifin bulunmadığını göstermek:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tesekkürler çok yerinde bi konu olmuş eksikliği hissediyordu. bunlarin icinden ChromePlus tavsiye ederim digerlerinin gizlilik iddalarindan baska elle tutulur hicbir artilari yok chrome'a göre. Ama ChromePlus eklentiyle gelen ekstra bicok özelliği ve ince ayari icinde barindiriyor bence en iyisi orjinal chrome ama ben cok önemli insanım gizli devlet sırlarini saklıyorum diyenler chromeplus kullanabilirler.:)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Tamam Chrome'a güvenmeyebiliriz. Peki bunlara nasıl güveneceğiz? Veya hangisi tam manasıyla güvenilir ki? Paranoyak olmaya gerek yok, yoksa internete hiç girmememiz gerekir.

Alternatif gösterme açısından yazı güzel olmuş. Eline sağlık.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Başarılı. Ancak kromlar bize sökmüyor. :) Kromda yok sorunda yok. :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Arkadaşlar Chromeplus'ın resminde galiba bir problem var. Resmi yeniden upload ettim. Birazdan konuya da eklenecek. şimdiden bakmak isteyenler için buyrun :)

adszubq.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bu resimler eski dostum zaten resimde cok lazim degil chrome ile birebir. menulerde, buttonlarda bi kac fark var.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Google gibi büyük bir şirketin kişisel olarak neyinizi çalacağından şüpheleniyorsunuz ki? Fotonuzu mu çalacak? Şifrenizi mi çalacak? yazışmalarınızı mı çalacak? Türkiyenin devlet sırlarını bilgisayarınızda mı taşıyorsunuz.

Bireysel kullanıcılar bu tür haberleri okuyup geçmesi gerekir, burada takılıp kalmaya değmez..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Opera gibisi yok sistemimde Chrome ve Opera kurulu bilgisayar eski olduğu için midir bilmem Chrome çok tıkanıyor Opera son derece stabil ve hızlı :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet, ihlal ediliyor.
Google'ı da sevmiyorum.

YavuzPala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok güzel çalışma olmuş.. Elinize sağlık.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Her programdan,şirketten şüphelenirim :D

Teşekkür ederim,güzel çalışma olmuş :)
Bu arada ChromePlus'da güvenliği ihlal yok değil mi :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Anaa, KromPlus'ın Linux desteği varmış. :)

Theosy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genelde kasılıyor chrome . Genel anlamda görsellik bakımından hoş duruyor kullanmak istiyorum ama kasılmakta ısrarcı..