"Google Chrome 4" İndirin !...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Google Chrome 4

2v7szkw.png

Google Chrome tarayıcısı, hızlı bir şekilde geliştirilmeye devam ediyor. Yazılımın birkaç saat önce 4 numaralı geliştirilme sürümü kullanıcıların kullanımına açıldı.

Denemek isteyenler bu linkten indirebilir..

(Not: açılan sayfadan "mini_installer.exe" tıklayıp indirin; çift tıklayıp kurun)

Saygılarımla

NOT: Sitede bugün konuya yer verildi : http://shiftdelete.net/chrome-firefoxu-sollayacak-mi-13479.html

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
chromeun sitesinde niye yok sahte mi zaten adı da farklı :S

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Chrome artık saçmalıyor. Yeni bir düğme ekliyolar alsana sonraki sürüm oluyo. Haftada bir yeni sürüm çıkıyo maşaallah..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu normal chrome un sitesinde yokki zaten.baksanıza adı bile değişik.Chromium :D yeni sürüm değil yani.Yeni sürüm olması için Chromeun siesinde yayınlanması lazım!

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
İki kez baştan başlatmak zorunda kaldım. Win 7 kullanıyorum.. BEnce denemeyin. Çok sorunlu...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
chromeun sitesinde niye yok sahte mi zaten adı da farklı :S

beta mı full mü?

Chrome artık saçmalıyor. Yeni bir düğme ekliyolar alsana sonraki sürüm oluyo. Haftada bir yeni sürüm çıkıyo maşaallah..

bu normal chrome un sitesinde yokki zaten.baksanıza adı bile değişik.Chromium :D yeni sürüm değil yani.Yeni sürüm olması için Chromeun siesinde yayınlanması lazım!

İki kez baştan başlatmak zorunda kaldım. Win 7 kullanıyorum.. BEnce denemeyin. Çok sorunlu...

Arkadaşlar link fake değildir. Tamamen geliştiricilerin kanalından alınmıştır. Şu an çalışmalar devam etmektedir. Bu sürüm güncellemelere açık değildir. Adı ise "chromium" sizi şaşırtmasın. Bu isim chrome'un geliştiricilerdeki kod adı. Tıpkı Firefox'taki gibi shiretoko, namaroka...v.b. gibi.

Kullanımda bazı aksaklıklar gözlemlenebiliyor. Ben sadece meraklıları varsa diye koydum. Çökme yazmaz, ama kilitlenebilir. Chromun son sürümü 3.0.197.11 ile karıştırılmamalıdır. Görsel bir yenilik olmamakla beraber HTML 5 hataları giderilmiş V8 motoru iyileştirilmiştir.

Saygı ve sevgiler

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Chromium chrome'in babasıdır.Ve beyazad'ın da belirttiği gibi geliştirici kanalın sürümüdür.Güncelleme özelliği olmadığı için her yenileme olduğunda tüm paketi yeniden indirmek gerekiyor.bir linux kullanıcısı olarak chrome'un linux sürümü olmadıı için mecburen chromium kullanıyorum.Ve henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen bir çok açıdan diğer tarayıcalardan iyi çalışıyor.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Chromium chrome'in babasıdır.Ve beyazad'ın da belirttiği gibi geliştirici kanalın sürümüdür.Güncelleme özelliği olmadığı için her yenileme olduğunda tüm paketi yeniden indirmek gerekiyor.bir linux kullanıcısı olarak chrome'un linux sürümü olmadıı için mecburen chromium kullanıyorum.Ve henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen bir çok açıdan diğer tarayıcalardan iyi çalışıyor.

Teşekkürler zootechnist bu güzel yorumun için. Gayette iyi açıklamışşsın. ellerine sağlık

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Üç bile tam sürüme kavuşmadan bune acele böyle. Bence denemeye bile deymez. En azından bizim gibi son kullanıcılar için.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
zaten özel kullanıcı ve geliştiriciler için :) son kullanıcıya adı kadar uzak :D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
zaten özel kullanıcı ve geliştiriciler için :) son kullanıcıya adı kadar uzak :D

Doğru söylemişssin setgs, bu sadece özel kullanıcılara açık sürüm. Bulduk kullanıma sunduk. İsteyen çeker isteyen kullanmaz. Bu kadar basit. Hemen edebiyat parçalamaya gerek yok. Burası binlerce bilginin paylaşıldığı bir forum. Her bilgi, program herkese göre değil. Herkes ihtiyacını alır yada ilgisini çekerse alır. Ben chrome hastasıyım. 4.'yüde kullanıyorum, gayette memnunum....

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Adam direk 4'e geçiş yapmışlar..:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne alakası var Spy? Bu Chrome değil ki? Google'ın açık kaynak tarayıcı projesi. Yani bu farklı Chrome farklı. Bunun hala tam bir sürümü yok.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
chrome sürümleri denemektren anamız ağladı yav.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu sürümler chrome'un babası olan chromium'un sürümleridir. ben bu sürümleri kullanıyorum. ama arkadaşın söylediği gibi mini_installer'ı indirmiyorum. orda chrome_win32.zip dosyasını indiriyorum. bu dosya chromium'un portable hali. hiç bir kurulum yapmıyorsunuz. yeni sürümleri(aslında sürüm demek doğru değil build diye geçiyor çünkü) indirdiğinizde kullanıcı datalarınızda herhangi bir kaybolma söz konusu olmuyor. bu sürümleri kullanarak ayrıca chrome'un geliştirilmesine yardımda da bulunabilirsiniz. bulduğunuz bug'ları ve olmasını istediğiniz yeni özellikleri de http://code.google.com/p/chromium/issues/entry adresinden chrome(chromium) geliştiricilerine gönderebilirsiniz.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ne alakası var Spy? Bu Chrome değil ki? Google'ın açık kaynak tarayıcı projesi. Yani bu farklı Chrome farklı. Bunun hala tam bir sürümü yok.

chromium'un hiçbir zaman tam bir sürümü olmayacak ki zaten :D
burda gelişiyor testlerden sonra adı chrome oluyor:D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bu sürümler chrome'un babası olan chromium'un sürümleridir. ben bu sürümleri kullanıyorum. ama arkadaşın söylediği gibi mini_installer'ı indirmiyorum. orda chrome_win32.zip dosyasını indiriyorum. bu dosya chromium'un portable hali. hiç bir kurulum yapmıyorsunuz. yeni sürümleri(aslında sürüm demek doğru değil build diye geçiyor çünkü) indirdiğinizde kullanıcı datalarınızda herhangi bir kaybolma söz konusu olmuyor. bu sürümleri kullanarak ayrıca chrome'un geliştirilmesine yardımda da bulunabilirsiniz. bulduğunuz bug'ları ve olmasını istediğiniz yeni özellikleri de http://code.google.com/p/chromium/issues/entry adresinden chrome(chromium) geliştiricilerine gönderebilirsiniz.

Çook güzel tarif etmişssin arkadaşım; ellerine, emeğine, yorumuna sağlık,,, :yes:

demasu_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Su anki son sürüm 4.0.202.0 (23439)

update isini biraz kolaylastirmak isteyenler icin Chromium Updater diye kücük bir programcik var.. Chromium klasörüne koyuyorsunuz ve calistirdiginizda hizlica sürüm kontrolü yapip varsa yeni versiyonu otomatik olarak yüklüyor..

Programi nereden indirdigimi hatirlamiyorum, isteyen olursa rapidshare'e yükleyip link verebilirim.. ;)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Su anki son sürüm 4.0.202.0 (23439)

update isini biraz kolaylastirmak isteyenler icin Chromium Updater diye kücük bir programcik var.. Chromium klasörüne koyuyorsunuz ve calistirdiginizda hizlica sürüm kontrolü yapip varsa yeni versiyonu otomatik olarak yüklüyor..

Programi nereden indirdigimi hatirlamiyorum, isteyen olursa rapidshare'e yükleyip link verebilirim.. ;)

Uğraşma reis ben link vereyim : Index of /buildbot/snapshots/chromium-rel-xp

en alttaki latest yazısının üstündeki klasörü tıklayın oradan mini_installer.exe'yi download edip kurun

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
daha yeni çıktı ama sürekli yeni sürüm çıkıyor.firefox'u geçtiler :D sürüm numarasında

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Firefox'un nightly build'lerinden haberin yok heralde :D
Nightly Build dediğimiz şey Linux dünyasında SVN ve CVS gibi teknik terimlerle de ifade edilen ve sıkça karşılaşılan bir olay ki. Genellikle de geliştiricilerin takip ettiği bir şeydir. Son kararlı sürüm diye de piyasaya lanse edilmez zaten.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Nightly Build dediğimiz şey Linux dünyasında SVN ve CVS gibi teknik terimlerle de ifade edilen ve sıkça karşılaşılan bir olay ki. Genellikle de geliştiricilerin takip ettiği bir şeydir. Son kararlı sürüm diye de piyasaya lanse edilmez zaten.

E son kararlı sürüm demedik ki zaten. Bu da google chromium açık kaynak projesi. Kararlı sürüm, beta sürüm, dev kanalı sürümleri var. Bu, bir- iki ay sonra dev kanalına düşecek zaten