Chrome Firefox'u Sollayacak mı?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Chrome eklenti desteği sağlarsa hızı Firefox'tan çok da farklı olmaz, Firefox'u eklentisiz kullandığında da Chrome'la hemen hemen aynı performansı alabilirsin.

Yeni kurulmuş bir sistemde ikisini de sıfırdan kur bir dene. Ne kadar sistem tüketiyorlar. Orda bile firefox beşe katlıyor Chrome'u

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Sen kaput altına baksana, firefox ile aynı motoru kullanmasına rağmen neden en hızlı tarayıcı unvanı hala chrome'da sanıyosun, tema, buton bunlar tek güncellemeyle biter önemli olan flash, java, html 5 kodlarını iyi işleyebilmesi. zira artık siteler bu kodlarla yazılıyor.

Chrome'un Firefox'u geçeceği günü çok yakında büyük bir üzüntü ile seyredeceğin için üzülüyorum

İlk açıklaman da yanıldığın gibi ikincisinde de yanılıyorsun. Çünkü firefox gecko motorunu kullanırken chrome, safari'nin de kullandığı webkit motorunu kullanır.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Sen kaput altına baksana, firefox ile aynı motoru kullanmasına rağmen neden en hızlı tarayıcı unvanı hala chrome'da sanıyosun, tema, buton bunlar tek güncellemeyle biter önemli olan flash, java, html 5 kodlarını iyi işleyebilmesi. zira artık siteler bu kodlarla yazılıyor.

Chrome'un Firefox'u geçeceği günü çok yakında büyük bir üzüntü ile seyredeceğin için üzülüyorum

Fatih'in kalıcı olmasının sebebi bu muydu acaba :D iyi öğren öyle yorum yap. Hangi hükümdar 33 yılda dünyanın 4/3 'ünü fethetti sence? İskender öldükten sonra imparatorluğu dağıldı, sağlığında değil. Dolayısı ile Firefox OUT, Chrome IN

Fatih'in iskan politikasını biliyoruz herhalde :D burda uzun uzadıya yazmadım işte :D krom bir FF geçecek diye düşünüyorsan havada bulut var :lol:

NaNoWw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eklenti desteğiyle Chrome 3 kullanıyorum. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki 2. sürümündeki hiçbir iyi özelliğini kaybetmiş değil ve eklentiler firefox gibi tarayıcıyı yavaşlatmıyor. Belleği de eskisinden sadece 6-7k fazla yiyo(en azından bende öyle:w00t:). operanın yapıştır ve git gibi bikaç fonksiyonel özelliğini daha entegre ederlerse chrome yakında baş köşeye oturur.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sınırsız Eklenti Desteği Oldukca Mozilla da Chrome nin Sollayacağına pek ihtimal vermiyorum

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir Opera kullanıcısı olarak önceki yorumları cevaplıyorum:

Chrome'da Safari'nin de kullandığı WebKit motoru kullanılıyor. Firefox ise Gecko üzerinde çalışıyor.

Chrome eklenti desteği sağlarsa hızı Firefox'tan çok da farklı olmaz, Firefox'u eklentisiz kullandığında da Chrome'la hemen hemen aynı performansı alabilirsin.

Web sayfası açma sürelerinin karşılaştırıldığı testleri okumanızı öneririm. Ayrıca sistem kaynağı tüketiminde en iyi tarayıcının da Chrome olduğunu görebilirsiniz.

Mozilla Firefox... 1 numaradır... Saglam adımlarla saglam bir ürün ortaya koymaktadır..
3.5 versiyonu çıkar çıkmaz 2.5 milyon du galiba insan download yapmıs...daha da arttı tabiki.
Vazgeçilmez

İndirme sayısına bakarak hangi yazılımın daha iyi olduğuna karar veremezsiniz. Ayrıca "x bir numara, diğerlerini salla" yaklaşımı da yanlıştır, yeniliklere açık olmak gerekir.

Hızla yükselenler genellikle hızla da iner. Mozilla/Firefox ağır ama emin adımlarla yükseliyor.

Söyledikleriniz yazılım dünyasında geçerli değil. Hızlı da olsa yavaş da olsa, önemli olan kullanıcının ne kazanacağı. Kim iyi olursa o kazanır.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
valla firefox'a okadar alıştım ki; kendimi zorladım tarayıcı değiştirmeye olmadı. Chrome işlemciye çok yükleniyo gibi geldi bana. firefox eklentileriyle şimdilik tatmin ediyo.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
böyle devam ederse chrome 5 sene kadar sonra 50.0.269.5. sürümü çıkarabilir :D

ama önemli olan sürüm numarası değil, kullanışlılık, hız görsellik ve uyumluluktur...

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir Opera kullanıcısı olarak önceki yorumları cevaplıyorum:

İndirme sayısına bakarak hangi yazılımın daha iyi olduğuna karar veremezsiniz. Ayrıca "x bir numara, diğerlerini salla" yaklaşımı da yanlıştır, yeniliklere açık olmak gerekir.

İndirme sayısını sadece su anda mozilla nın yaygınlıgını dile getirdim... X 1 numaraysa x yazılımı denenmiştir... y yazılımı 2 numaraysa y yazılımıda denenmiştir.denemelerde 10 kişiyle değli tüm dünya üzerinde kullanıcılarından yapılmıstır... Mozilla adını bir tarayıcı yazılımı olarak duyurdu. Ve bu namından da bu kalitesinden gün gectikte rakiplerine yer verecegini sanmıyorum... eklenti kurdugunuz zaman mozilla da yavaslama fark edebilirsiniz...
mozilla da kurdugunuz eklenti kadar chrome üzerinde deneme yapınız.... Performans açısından sonucunu ortaya koyarsınız...

olay sadece tarayıcıya bir sol tus tıklamak değildir... ;) arka planı unutma PaŞa...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben firefox kullanıyorum. ama çok memnun değilim. bazı hataları var. örneğin bazı sitelerde, özellikle de resim ve flashların yoğun olduğu sitelerde kayma yapıyor. resimler ve animasyonlar olması gerekenden farklı yerlerde görünüyor. bir dönem sdn'de de oluyordu.
bir de bazen bir linke tıklıyorum. yüklüyor, yüklüyor ama bir türlü açılmıyor. durdurup tekrar tıkladığımda ise açılıyor. bunu sürekli yapmaya başladı.
son sürümünde de (ben 3.5.2 kullanıyorum) bazen sayfayı kaydırma çubuğu ile gezerken kısa süreli donma oluyor.
eğer iyi bir sistemim olsa ie8 kullanırım. özellikle win7 de çok iyi çalışıyor. hatta firefox ve chrome'dan bile iyi. ancak P4 bilgisayarımda şimdilik en iyi performans herşeye rağmen firefox'da. o yüzden firefox'a devam...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Hızla yükselenler genellikle hızla da iner. Mozilla/Firefox ağır ama emin adımlarla yükseliyor.

Büyük İskender ile FATİH SULTAN MEHMET'in arasındaki fark neydi ?? İskender çok çabuk toprak kaznırken çok çabuk toprak kaybediyordu :D FATİH SULTAN MEHMET ise az toprak kazanıp kalıcı oluyordu :) bu iki tarayıcı arasındaki farkta aynen böyle firefox kalıcı olucak :) chrome ise geçici bir heves :lol:

FİREFOX forever :D

Tamam ama bu tarayıcının arkasındada GOOGLE gibi bi firmanın olduğunu unutmayın...:yes::lol:

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bence Opera turbo özelliği ve opera unite gibi özelliklerle ve yenilikçi yapısı ile ve her hafta çıkan yeni bir update si ile en iyi tarayıcı inanın hepsini uzun süre denedim mozilla da iyi fakat chrome da diyecek laf yok o da çok güzel çalışıyor ama opera turbo hepsini katledecek çok hızlı ve kotayı yarı yarıya yiyor ama resimlerin kalitesini düşürttürüyorum bilerek

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hızda chrome ama eklenti ve özellik olarak mozilla!

futi33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chrome hızlı ama firefoxun mükemmel eklentileri var.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Chrome ile mozilla arasında bi fark var.. ;) mozilla 10 sa chrome kendini çooookk Sürümlerle güncellemeli ki..mozilla olsun o da...mozilla Bir tane özellikle bi sürüm çıkarmıyorlar hiç olmazsa..adamlar işini en saglam şekilde yapıyorlar...

Siz YokKen ßiz VaRdık... ;)

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İndirme sayısını sadece su anda mozilla nın yaygınlıgını dile getirdim... X 1 numaraysa x yazılımı denenmiştir... y yazılımı 2 numaraysa y yazılımıda denenmiştir.denemelerde 10 kişiyle değli tüm dünya üzerinde kullanıcılarından yapılmıstır... Mozilla adını bir tarayıcı yazılımı olarak duyurdu. Ve bu namından da bu kalitesinden gün gectikte rakiplerine yer verecegini sanmıyorum... eklenti kurdugunuz zaman mozilla da yavaslama fark edebilirsiniz...
mozilla da kurdugunuz eklenti kadar chrome üzerinde deneme yapınız.... Performans açısından sonucunu ortaya koyarsınız...

olay sadece tarayıcıya bir sol tus tıklamak değildir... ;) arka planı unutma PaŞa...

Yazılım dünyasında kimin en iyi olduğunu popülerlik belirlemez. Dünya çapında test edilmiş diyorsunuz fakat bu kullanıcıların kaç tanesi bilgili? Bu birçok alanda geçerli, iyi ürünler bilgisizlik nedeniyle alıcı bulamıyor. Firefox'a kötü demiyorum, genel bir şey söyledimi belirtiyim.

Ayrıca "olayın sadece tarayıcıya bir sol tuş tıklamak olmadığını" bilen biri olarak Chromium altyapısının da Firefox'dan daha iyi olduğunu bilmeniz gerekir. Bunu birçok bağımsız testte de görebilirsiniz.

Chrome ile mozilla arasında bi fark var.. ;) mozilla 10 sa chrome kendini çooookk Sürümlerle güncellemeli ki..mozilla olsun o da...mozilla Bir tane özellikle bi sürüm çıkarmıyorlar hiç olmazsa..adamlar işini en saglam şekilde yapıyorlar...

Siz YokKen ßiz VaRdık... ;)

Chrome farklı tarayıcı kodlarından faydalanıyor. Yani Firefox olmasına gerek yok, zaten onun kendisini içeriyor.

Ayrıca sondaki sözünüz de bayağı komik olmuş doğrusu. : )

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazılım dünyasında kimin en iyi olduğunu popülerlik belirlemez. Dünya çapında test edilmiş diyorsunuz fakat bu kullanıcıların kaç tanesi bilgili? Bu birçok alanda geçerli, iyi ürünler bilgisizlik nedeniyle alıcı bulamıyor. Firefox'a kötü demiyorum, genel bir şey söyledimi belirtiyim.

Ayrıca "olayın sadece tarayıcıya bir sol tuş tıklamak olmadığını" bilen biri olarak Chromium altyapısının da Firefox'dan daha iyi olduğunu bilmeniz gerekir. Bunu birçok bağımsız testte de görebilirsiniz.

Chrome farklı tarayıcı kodlarından faydalanıyor. Yani Firefox olmasına gerek yok, zaten onun kendisini içeriyor.

Ayrıca sondaki sözünüz de bayağı komik olmuş doğrusu. : )

arkadasım bi makale sitesndn alıntıdır..link veremiyorum..pm at istersen..

alıntı:Uzun süredir merakla beklenen download rekoru olayı nihayet sonuçlandı. İnternetin özgür tarayıcısı Firefox, tam 1.000.000.000 kez indirildi. Hatta siz bu satırları okurken 1 milyarı da aşmış olacak.

Microsoft yeterince zengin oldu :huh: Ben burda indirilme oranının değil de... Bu kadar insanın özgür tarayıcıya verdigi destegi dile getireyim... Mozillanın altyapısından alınan esintilerle kurdukları tarayıcılarda bir tane özellik için yeni versiyonu piyasaya sürülen ve adı nam salan bir yazılımsa. ben ne dersen de desteklemem arkadasım... Mozillayı eklentisiz kullanmanı tavsiye ederim.o zaman gör altyapısını...

ayrıva bilgiye gelince... Mozillanın ne kadar iyi ya da ne kadar kötü oldugunu okumus ya da bunu arastırarak ögrenmekten ziyade... en küçük bi çocuk bile yavas açılan ya da sevmedigi bir yazılım oldugu zaman YA BEN BUNU SEVMİYORUM YOK BOZUK YOK YAVAS...sorunu en kötü de olsa anlayabilmektedir :D ok...
altyapı dedin ;) de ... istersen baya bi derinleştirebiliriz konuyu.. sorun deil...

Senin görüşüne de saygım vardır... Chrome diosan saygım vardır... Zevk renk meselesi.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
IE bu kadar kötü olmasadı kimse firefoxa geçmezdi.
chrome da bu kadar hızlı olmasaydı bu kadar kısa sürede bu kadar insanın ilgisini çekmezdi.
şuan zaten çoğu chrome kullanıcısında firefox da var.
chrome niye bu kadar hızlı sürüm numarası değiştiriyior ?
çünkü chrome çok geniş bir geliştirici takımına sahip. ben hergün changelog'ları takip ediyorum.tahmin edemeyeceğiniz kadar geliştirme oluyor.IE şuan 8. sürümünde ama chrome 3. sürümüyle IE'yi yakaladı bile.hiç kimse IE4'ü hatırlamıyor.zannediyor musunuz ki IE4 chrome4 kadar iyiydi

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mozillanın altyapısından alınan esintilerle kurdukları tarayıcılarda bir tane özellik için yeni versiyonu piyasaya sürülen ve adı nam salan bir yazılımsa. ben ne dersen de desteklemem arkadasım... Mozillayı eklentisiz kullanmanı tavsiye ederim.o zaman gör altyapısını...

ayrıva bilgiye gelince... Mozillanın ne kadar iyi ya da ne kadar kötü oldugunu okumus ya da bunu arastırarak ögrenmekten ziyade... en küçük bi çocuk bile yavas açılan ya da sevmedigi bir yazılım oldugu zaman YA BEN BUNU SEVMİYORUM YOK BOZUK YOK YAVAS...sorunu en kötü de olsa anlayabilmektedir :D ok...
altyapı dedin ;) de ... istersen baya bi derinleştirebiliriz konuyu.. sorun deil...

Senin görüşüne de saygım vardır... Chrome diosan saygım vardır... Zevk renk meselesi.

"Çocuk" örneği için teşekkürler, fakat olayı sizin gibi fanatikliliğe dönüştürmeyecek kadar olgun biriyim. : ) Fanatik olmanızdan dolayı söylediklerim sizin için bir şey farkettirmeycektir ama diğer kullanıcılar yararlanabilir.

İki tarayıcının web sayfası açma hızlarının test edildiği testleri okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Acid3 gibi testleri de kendiniz uygulayabilirsiniz. Bu testte en başarılı tarayıcılar Opera ve Safari'dir.

Bir yazılımın açılış süresi karmaşıklığına göre değişir. Yazılımlar bu süreye göre değerlendirilmez fakat yine de bu süre önemlidir, çünkü stabil yazılımlar diğerlerine oranla daha hızlı açılır ve çalışır.

Ayrıca en önemli konulardan biri de çoğunlukla "motor" olarak çevrilen layout engine'dir. Bu bileşen web sayfalarını yorumlar ve bizim gördüğümüz şekilde olmasını sağlar. En iyi layout engine açık kaynak kodlu WebKit'tir. Chrome'da da bu motor kullanılmaktadır. Firefox'da ise yine Mozilla tarafından geliştirilen Gecko motoru vardır. Bu motorun şu an Firefox üzerindeki performansını bilmiyorum fakat en son hatırladığım sonuçlara göre sıralamada Opera'nın Presto motorunun arkasından 3. olarak geliyordu.

Benden bu kadar, bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım çünkü Türk halkının en kötü özelliği olan "tartışamama", özellikle böyle forumlarda sıkça görülüyor. Ne dersek diyelim kendi bildiklerinin peşinden gidiyorlar. : )

chrome niye bu kadar hızlı sürüm numarası değiştiriyior ?
çünkü chrome çok geniş bir geliştirici takımına sahip. ben hergün changelog'ları takip ediyorum.tahmin edemeyeceğiniz kadar geliştirme oluyor.IE şuan 8. sürümünde ama chrome 3. sürümüyle IE'yi yakaladı bile.hiç kimse IE4'ü hatırlamıyor.zannediyor musunuz ki IE4 chrome4 kadar iyiydi

Bu karşılaştırmanız yanlış, çünkü arada çeşitli etken farklılıkları da var. Chrome, Internet Explorer'ın çıktığı tarihe yakın bir zamanda geliştiriliyor olsaydı karşılaştırabilirdiniz.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Çocuk" örneği için teşekkürler, fakat olayı sizin gibi fanatikliliğe dönüştürmeyecek kadar olgun biriyim. : ) Fanatik olmanızdan dolayı söylediklerim sizin için bir şey farkettirmeycektir ama diğer kullanıcılar yararlanabilir.

İki tarayıcının web sayfası açma hızlarının test edildiği testleri okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Acid3 gibi testleri de kendiniz uygulayabilirsiniz. Bu testte en başarılı tarayıcılar Opera ve Safari'dir.

Bir yazılımın açılış süresi karmaşıklığına göre değişir. Yazılımlar bu süreye göre değerlendirilmez fakat yine de bu süre önemlidir, çünkü stabil yazılımlar diğerlerine oranla daha hızlı açılır ve çalışır.

Ayrıca en önemli konulardan biri de çoğunlukla "motor" olarak çevrilen layout engine'dir. Bu bileşen web sayfalarını yorumlar ve bizim gördüğümüz şekilde olmasını sağlar. En iyi layout engine açık kaynak kodlu WebKit'tir. Chrome'da da bu motor kullanılmaktadır. Firefox'da ise yine Mozilla tarafından geliştirilen Gecko motoru vardır. Bu motorun şu an Firefox üzerindeki performansını bilmiyorum fakat en son hatırladığım sonuçlara göre sıralamada Opera'nın Presto motorunun arkasından 3. olarak geliyordu.

Bu karşılaştırmanız yanlış. Chrome, Internet Explorer'ın çıktığı tarihe yakın bir zamanda geliştiriliyor olsaydı karşılaştırabilirdiniz.

Mozilla bize aylık taraftarlıgımızı yapın,amigoluk yapın diye bir ücret karsılamıyor... Buna ihtiyaçları yok...
Son çıkan firefox 3.5.2 versiyonlarında yazılımın ne kadar sağlam oldugunu gördüyseniz ne mutlu size... Veri hırsızlıgından tutun da ,Private Browsing/Gizli Kullanım özelliğine kadar geliştirme yapıyorlar...
indirilebilir fontlar,Kişiselleştirme İçin 5,000'in Üzerinde Yöntem(eklenti)
önemli olan versiyon yükseltmek değil...Adam gibi yazılım çıkarmaktır...

Sayın fanatik olmayan arkadasım..Bu gelişmeler bitmez...

kolay gelsin

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hala otomatik kaydırma konusunda çok zayıf Chrome.
Otomatik kaydırma özelliğine yeteri kadar önem vermiyorlar, ilk çıkan sürümlerinde otomatik kaydırma hiç yoktu zaten, sonradan eklendi ama berbat. Kullanışlı değil.