Gerçekten hala anlayabilmiş değilim bunu!

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
Gerçekten de çok saçma buluyorum bunu neden adam akıllı karantina yapmayıp da haftasonu karantina hafta içi serbest birşey değişmiyor ki markete gidiyorum ağız ağıza millet dışarıya bakıyorum öpüp koklaşıyor çocuklar gerçekten öyle cahil toplumuz ki adam üstüme üstüme gelip soru soruyor ben ondan kaçıyorum film gibi ya :) (cahil cesareti olmalı) ne yani hafta içi korona uçuyor hafta sonu mu geliyor 2-3 gün karantina yap haftanın gerisini sal var mı böyle birşey o 2-3 gün karantina da boşa gidiyor ki hiç bir işe yaramıyor
korona boyunca sadece 1 kez evden çıktım korona nın ilk geldiğinde karantina yapamadınız mı? çok mu zor bu hale düşmezdik en azından

Reaksiyon puanı
10,549
Bende senin gibiyim memleketime geldim son 2 aydır 2 3 kez evden çıktım. En başta bu hastalık hakkında gerçek bilgi olmadigindan riske girdiklerini düşünüyorum. Çünkü 15 gün 30 gün gibi karantina için çoğu kimsenin birikimi yeterli değil 30 günlük yiyeceğini tek seferde alamayacak var. Bunları tespit edip el uzatana kadar zaman kaybı olacaktı. Aynı şekilde işten atılan sayısı artacak. Atılmasını engelliyorlar ama zoraki istifaya yapılabilecek bişey yok. Aynı şekilde ülkede üretim tamamen durunca yıllık gelir azalacak kur ve enflasyonun önü alınamayacak hale gelirdi. Malum yabancı firmaların fabrikalarında çalışan ülkeyiz.

Ülkeyi çöküşe götürmektense bu riskleri ekonomiyi düşünüp böyle bir yöntem uygulanıyor. Ama aldıkları riskte haklı çıktılar bir çok kişi hastalığı ayakta,belirtisiz atlatiyor ki hasta sayısı bu kadar.
Şuan bile kurda yükseliş oldu. Ekonomi etkilendi ki zamlar geldi.

Tabi tam karantinaya göre daha iyi durumdayız.

Ancak sizin ordaki insanların böyle davranmaları gerçekten üzücü ve cehalet kokan davranışlar. En iyisi açık açık hastalık var sosyal mesafeye dikkat edelim diyin. İster tanıdık ister yabancı olsun siz kendinizi koruyun onlar kendi kendilerine yapıyor.

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
adam üstüme üstüme yürüyor ben korkuyorum betim benzim atıyor o adamdan kaçıyorum ondan kaçmak zorundamıyım allah allah yiyicek korona yı oturacak aşşağı
Bende senin gibiyim memleketime geldim son 2 aydır 2 3 kez evden çıktım. En başta bu hastalık hakkında gerçek bilgi olmadigindan riske girdiklerini düşünüyorum. Çünkü 15 gün 30 gün gibi karantina için çoğu kimsenin birikimi yeterli değil 30 günlük yiyeceğini tek seferde alamayacak var. Bunları tespit edip el uzatana kadar zaman kaybı olacaktı. Aynı şekilde işten atılan sayısı artacak. Atılmasını engelliyorlar ama zoraki istifaya yapılabilecek bişey yok. Aynı şekilde ülkede üretim tamamen durunca yıllık gelir azalacak kur ve enflasyonun önü alınamayacak hale gelirdi. Malum yabancı firmaların fabrikalarında çalışan ülkeyiz.

Ülkeyi çöküşe götürmektense bu riskleri ekonomiyi düşünüp böyle bir yöntem uygulanıyor. Ama aldıkları riskte haklı çıktılar bir çok kişi hastalığı ayakta,belirtisiz atlatiyor ki hasta sayısı bu kadar.
Şuan bile kurda yükseliş oldu. Ekonomi etkilendi ki zamlar geldi.

Tabi tam karantinaya göre daha iyi durumdayız.

Ancak sizin ordaki insanların böyle davranmaları gerçekten üzücü ve cehalet kokan davranışlar. En iyisi açık açık hastalık var sosyal mesafeye dikkat edelim diyin. İster tanıdık ister yabancı olsun siz kendinizi koruyun onlar kendi kendilerine yapıyor.

Reaksiyon puanı
10,549
Çocukları dışarı çıkaran ailede suç ama polis orada merhamet gösteriyor demek ki.
3150 tl ceza kesse bir çok aile yasal sürede ödeyemez diye. Tabi aileler ve çocuklarıda işin şeyini çıkarıyor anlaşılan. Siz onlara uymayın bilinçli olunda geri kalan hasta olursa kendi yüzünden olmuş olacak. Zaten evlerde bunaldiniz birde psikolojinzi bozmayin böyle insanlara takılıp ?

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Artık ilk zamanlar gibi duyarlılık kalmadı. Fiilen normale döndü insanlar aslında. İşte bu rehavetin sonuçları kötü olacak.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Başta herkes uyuyordu. Lakin insanlar alışmaya başladı. En azından yaşadığım ilçede.

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Aslında 2 hafta kesintisiz her yer kapalı şekilde sokağa çıkma yasağı yaparlarsa bu olay %90 biter ama 2-3 haftalık sokağa çıkma yasağıni uygulamak için insanlar yiyecek stoklamasi lazım bu da demek oluyor ki rahat her hanenin min 2 bin lira yiyecek masrafı olacak + 2 hafta herkes evden hiçbir şekilde çıkmazsa faturalar da en az 2 kat artar türk milletinin ne cebinde 2 bin lirası var ne de 2 kat fatura ödeyecek gücü. Bu yüzden insanların çalışmasına 20 yaş altı kişilerin (genellikle çalışmayan öğrenci kesim) ve 60 yaş üstü (emekli çalışmayan kesim) kişilere sokağa çıkma yasağı geldi aralıksız. Türkiye devletinin de her aileye alın size 3-4 bin lira evden çıkmayın diyecek ekonomisi olmadığı için sadece haftasonlari yani iş olmadığı zaman sokağa çıkma yasağı getiriliyor. Bayramlarda aynı şekilde tatil olduğu zaman sokağa çıkma yasağı getirildi. Mantıklı mı? Evet mantıklı ve Türkiye ye gereken şey bu. Üzücü mü? Evet üzücü ki Türkiye halkına en zor günlerinde bile bakamıyor. Zaten belli bakmayacağı ama kanıtlamış oldular

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Bizim burada normal yaşam artarak geri döndü.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bu kadar zamandır kapalı bırakılan dükkanlar, firmalardan sonra dediğin imkansıza yakın @Zalkren .
Her birey evinde ekmek üretemiyor ne yazık ki. Veya herkesin 2 hafta yetecek yemeği stoklama imkanı yok. Malum gdo bozuyor herşeyi. Sigortalı çalışan kadar sigortasız çalışan milyon kişi vardır.

Reaksiyon puanı
5,164
Asıl önemli olan ölüm oranı devletler için. Ölüm az olduğundan vaka sayısı ile ekonomiyi dengelemeye çalışıyorlar.

Eğer tamamen sokağa çıkma yasağı ilan edilirse ekonomi patlar. Yok eğer sokağa çıkma yasağı ilan edilmezse vaka sayısı patlar.

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Bu kadar zamandır kapalı bırakılan dükkanlar, firmalardan sonra dediğin imkansıza yakın @Zalkren .
Her birey evinde ekmek üretemiyor ne yazık ki. Veya herkesin 2 hafta yetecek yemeği stoklama imkanı yok. Malum gdo bozuyor herşeyi. Sigortalı çalışan kadar sigortasız çalışan milyon kişi vardır.
Tabiiki de yetmiyor Türkiye nüfusunun %90 hatta bunu karsiyalacak durumu yok devletin de yok o yüzden sokağa çıkma yasağını sadece iş olmadığı zaman yapıyorlar

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Ben cezaların caydırıcı olduğunu düşünmüyorum zaten bayramlarda her şeyi affedip yine küçük kahramanlardan olurlar zattı şahanelerden byreteye halkta bir fok yapmışcasına sevinir. ((=
Vergi borcu olan nüuük firmaları affet sonra git halkı yol ve buna da yardım de.