General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Maalesef nougat 7.0 güncellemeden sonra ayarlar içerisindeki ana ekran ayar seçeneği yok. Sadece ekran ayar seçeneği var onda da sadece duvar kağıdı seçeneği var, kilit ekranı seçeneği yok.
Ben henüz güncelleme almadım fakat başka bir forumda birisi aynen sizin yazdığınızı yazdıktan kısa bir süre sonra sorunu ayarlar içerisindeki ekran kısmından hallettiğini yazmıştı.

Ayberk7777

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Güncelleme geldi telefon eskisinden daha iyi çok memnunuz hemen güncelleyebilirsiniz sarj konusu da inanılmaz güzel

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Android 7'den sonra arayüzü bayağı katkı sağlayan Android Sistem WebView devredışı kaldı ve aktif olmuyor. Formatta çare olmadı. Bu sorunla karşılaşan var mı?

WebView durumu cevaplandı. Android 7'de Chrome bu uygulamanın yerine almış. :D

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
İlla son gün alicaz güncellemeyi heralde ? Böyle sacma bi guncelleme dagitimi gormedim ben

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Dikkatimi çeken ön kamera ve flaşın çakışması. Gece karanlığında flaşlı çekimde flaş ışığının yansıması fotoğrafa yansıyor ve bozuyor. Büyük bir sorun.

OsmanAyd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
tam yatıcaktım bu saatte güncelleme geldi :D yaptıktan sonra kullanıp sorun olursa yazarım fakat iyi gibi gözüküyor :D

Yunus999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dikkatimi çeken ön kamera ve flaşın çakışması. Gece karanlığında flaşlı çekimde flaş ışığının yansıması fotoğrafa yansıyor ve bozuyor. Büyük bir sorun.
Eğer cam ekran koruyucu takılıysa bozuyor fotoğrafı flaşın önü açık olacak ben çok memnunum ön kamerada sorun yok

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Webwier neyse bilmiyorum da ayın 27si oldu güncelleme gelmedi general mobile firması ne kadar android one projesinde olsa bile googlenin sitesinde telefonun modeli adı hatta generalmobilenin ismi geçmiyor bu kadar acizlik olamaz çok saçma birşey madem bu platformdasın android one diyorsun o zaman nexuslar gibi olacaksın yoksa ne işe yararsın generalmobile

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Webwier neyse bilmiyorum da ayın 27si oldu güncelleme gelmedi general mobile firması ne kadar android one projesinde olsa bile googlenin sitesinde telefonun modeli adı hatta generalmobilenin ismi geçmiyor bu kadar acizlik olamaz çok saçma birşey madem bu platformdasın android one diyorsun o zaman nexuslar gibi olacaksın yoksa ne işe yararsın generalmobile
Android bu adresi ya atlamışsın ya da gerçekten araştırmıyorsun. Adamlar android one projesinde yani bunun neyini eleştiriyosun. Google bu telefon yeni olduğu için uyumluluklarını ilk etapta halledememiş bir sonraki güncellemede hemen alırız zaten. 1 hafta içinde dağıtacak olan da google, general mobile değil. Madem sinirlisin google a söv bari dostum

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Evet dostum generalmobile en üst sırada haklısın !!! isimleri dahi geçmiyor aynı şekilde ikinci görselde de generalmobile en üst sırada verdigin sayfada ismi bile yok neyi tartışıyoruz bu adamlar 5 inci planda

View media item 320View media item 321

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet dostum generalmobile en üst sırada haklısın !!! isimleri dahi geçmiyor aynı şekilde ikinci görselde de generalmobile en üst sırada verdigin sayfada ismi bile yok neyi tartışıyoruz bu adamlar 5 inci planda

View media item 320View media item 321
Soldaki menüden android one platformunda sadece general mobile var yani. Neyse dostum bence biraz abartıyorsun :)

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Doğru söyle siteyi mi hackledin sırf orda oldugunu görmek için bütün siteyi gezmek gerekiyor insanlar gözünün önündeki reklama bakar

Soldaki menüden android one platformunda sadece general mobile var yani. Neyse dostum bence biraz abartıyorsun :)

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Doğru söyle siteyi mi hackledin sırf orda oldugunu görmek için bütün siteyi gezmek gerekiyor insanlar gözünün önündeki reklama bakar
Hacklemedim tabiki sadece bakıcağın yeri bilmek önemli. Google ın anasayfasında bence de general mobile ın işi olmamalı. Adamların tek derdi android one platformu değil. Bu kadar büyütmeyin

cihangir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Telefonunuz rootlu ise bu güncellemeyi alamayabilirsiniz. Ben 23 Eylül saat 22.00 de aldım (GM 5 Plus d). Ancak bazı program yapımcılarından kaynaklanan sıkıntılar var. Kimi programlar açmıyor, widgetlerde donmalar oluyor v.s

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Ağustos sonu çıkan güncellemeyi Eylül sonunda vereceklerini söyledikleri anda GM sınıfta kaldı dedim.

Burada GM'yi eleştirmemin sebebi telefon lansmanı yaparken mangalda kül bırakmayıp dağıtımda sorun çıkınca 'güncelleme Google tarafından dağıtılıyor' yapacak bişey yok gibi son derece sahtekar bir tutum takınmaları.
Madem güncelleme Google'ın elinde açıklama yaparken doğru düzgün bir şekilde yap.

Bütün güncellemeler en geç 15 gün içinde ulaşacak deyip; ilgili ayın güvenlik güncellemesini bile ay sonunda vererek, yeni android versiyonunu bir sene önceki modele anında verip 'amiral gemini' bir ay süründürerek iş olmuyor maalesef...

Rica ediyorum birileri çıkıp 4g beta programındaydı zırvasını tekrarlamasın. Gm bunu baştan düşünüp pek tabi prototiple dahi olsa gm5 plus'ıda beta programına sokabilirdi.

Günün sonunda gm için özet şu "elalemin şeyiyle gerdeğe girersen böyle kalırsın".

Not: Tekrar söylüyorum güncelleme gelmedi diye sinirlenip yazmıyorum bunları zira zaten Eylül sonunda vereceklerini söyledikleri zaman benzer yorumlar yapmıştım.

Bekleyen arkadaşlar da merak etmesin iki gün içinde zaten bir buçuk ay gecikmiş olan güncelleme her türlü gelecek.

byblt

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Tamamen haklısın dostum general mobile öyle bi sahtekarlık içerisinde kullanıcılarına yalan söylediki android one projesinde olan telefonlar için kesinlikle olan gm5plus için beta güncellemesi vermedi verebilirdi ama gel gelelim bu güncelleme android 7.0 denen sözde hemen alacağımız güncelleme neden bize böyle parça parça dagıtılıyor sebebi nedir bilemezken güncelleme 4 gündür dağıtılmaya başlanmışken bugun ayın 27 si olmasına rağmen güncelleme nağmına birşey yok ilginçtirki gm firması lansmanda reklamda bu telefonu satarken oldugu her adımda güncellemeyi ilk alacak kullanıcılardı sözde 4g bile güncelleme almışken sen yeni çıkardıgın telefona nasıl güncelleme vermezsin tekrar tekrar söylüyorum android pişmanlıktır.

Ağustos sonu çıkan güncellemeyi Eylül sonunda vereceklerini söyledikleri anda GM sınıfta kaldı dedim.

Burada GM'yi eleştirmemin sebebi telefon lansmanı yaparken mangalda kül bırakmayıp dağıtımda sorun çıkınca 'güncelleme Google tarafından dağıtılıyor' yapacak bişey yok gibi son derece sahtekar bir tutum takınmaları.
Madem güncelleme Google'ın elinde açıklama yaparken doğru düzgün bir şekilde yap.

Bütün güncellemeler en geç 15 gün içinde ulaşacak deyip; ilgili ayın güvenlik güncellemesini bile ay sonunda vererek, yeni android versiyonunu bir sene önceki modele anında verip 'amiral gemini' bir ay süründürerek iş olmuyor maalesef...

Rica ediyorum birileri çıkıp 4g beta programındaydı zırvasını tekrarlamasın. Gm bunu baştan düşünüp pek tabi prototiple dahi olsa gm5 plus'ıda beta programına sokabilirdi.

Günün sonunda gm için özet şu "elalemin şeyiyle gerdeğe girersen böyle kalırsın".

Not: Tekrar söylüyorum güncelleme gelmedi diye sinirlenip yazmıyorum bunları zira zaten Eylül sonunda vereceklerini söyledikleri zaman benzer yorumlar yapmıştım.

Bekleyen arkadaşlar da merak etmesin iki gün içinde zaten bir buçuk ay gecikmiş olan güncelleme her türlü gelecek.

Murat Tuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhaba. Bana güncelleme dün akşam saat 23.00 da geldi. Telefonun arayüzünde ara sıra takılmalar oluyor, kimi oyunlarda hata veriyor. Bence bunlar güncelleme ile düzeltilebilir. Batarya konusunda açıkçası iyileştirme yapılmış akşam yattığımda telefonumun şarjı %64 tü sabah kalktığımda ise yine aynı %64 tü normalde güncelleme gelmeden önce 15-20 şarj gidiyordu sabaha kadar.Bence batarya konusunda iyileştirme var.Fakat ben bir şey fark ettim telefonum şarj olurken hızlı şarj yerine şarj yazmaya başladı ama yinede hızlı şarj oluyor sizde de bu durumu fark eden varsa cevap yazarsanız mutlu olurum.

cihangir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bende de sadece şarj oluyor yazıyor. Batarya konusunda ise ben bir fark göremedim. Ayrıca bir çok programın çalışmasında sıkıntılar var.

Murat Tuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Haklısın çoğu programlarda sıkıntı var Google ın bu sıkıntıları bi an önce çözmesi lazım.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
sıkıntı Google ile alakalı değil. program yapımcılarının programları Android 7'ye uygun hale getirmesi gerekli
Sıkıntı maalesef yine Google'da çünkü bu adamlar bu uygulamaları Google'ın uygulama marketinde yayınlıyorlar ve Google'ın yeni android sürümü yayınlamadan bu insanlarla kaynak paylaşıp uygulamaları yeni sürüme uygun hale getirmeleri konusunda uyarması gerekir.

İos'tan nefret ederim ama; siz hiç ios sürümü değiştiğinde uyumluluk yüzünden açılmayan program gördünüz mü?

Ayberk7777

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Hata veren uygulamalar android güncellemesinden değil yani güncellemeden dolayı oluşan bir sorun değil o uygulamalar 7.0 ile uyumlu olmadığı için hata veriyor