Genç kız öleceğini 1 saat önce Facebooktan haber verdi

berkay15

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Iğdır’da dün intihar eden 17 yaşındaki genç kızın intihar etmeden 1 saat önce sosyal paylaşım sitesinde annesine veda edercesinebir yazı yazdığı ortaya çıktı.
ANNESİ İLE VEDALAŞTI Alikamerli Mahallesi’nde ikamet eden 17 yaşındaki M.M.A. isimli genç kız, intihar etmeden önce annesine hitaben bir yazı yazarak vedalaştığı, yazıyı yazmasının üstünden 1 saat sonra da intihar ettiği belirlendi.
Genç kız, intihar etmeden 1 saat önce yazdığı yazıda “Anne, benim yorganım pembeydi, neden beyaz örttün üzerime…? Pamuk gibiydi yatağım, neden bugün taştan…? Gece lambasını yakmayı unutmuşlar… Oysa annem bilirdi, karanlıktan korktuğumu… Yağmur mu yağdı acaba? Etraf toprak kokuyor… Anne yatağıma böcekler girdi, alır mısın…? Hafta sonu da değil, neden yıkadılar beni…? Üstelik yabancı kişiler…! Neden ağlıyorsun Anne. Neden ağlıyorsun anne, yoksa bana küstün mü…” ifadelerini kullandı.
SEVDİĞİ GENÇLE AYRILDI
Sevdiği gençle arası açıldığı için ayrıldığı ileri sürülen genç kızın, sosyal paylaşım sitesinde erkek arkadaşına hitaben de yazılar yazdığı öğrenildi. M.M.A’yı tanıyanlar, genç kızın yaklaşık 1 yıl önce okulu bıraktığını, sevdiği gençle de ayrılması üzerine böyle bir yola başvurmuş olabileceğini söylediler.
Alikamerli Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki M.M.A, odasındaki tavana bağladığı iple kendini asarak intihar etmiş, Iğdır Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

KAYNAK : http://www.hurhaberci.com/29/01/2011/genc-kiz-olecegini-1-facebooktan-haber-verdi/

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Cehalet, cehalet, cehalet!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yazık yazık hemde çok yazık...!

Reaksiyon puanı
68
bu tür haberlere alışmak gerekir. asosyalleşiyor herkes. sanal hayata ayrılan zaman dış dünyadan daha fazla. bu nedenle bu tür olayları sanal dunyada daha çok görecez.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
facebook da artık insanların ölmeden önce uğradığı son mekan haline geldi.
Yazık etmiş kendine , ah be kızım değer miydi ??

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Evet derdini sanal ortama değilde bir büyüğüne açmış olsa idi. Ahiretinide yakmamış olurdu.Tabii bu saatten sonra salar seler bir fayda getirmeyecek.Olan olmuş:crying:

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şu gençlerin intihar olayları mı arttı yoksa artık daha çok gündeme mi geliyor; anlamadım :(

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
olaya iki açıdan bakmak lazımdır.İşin dini yönüne bakarsak insanın kendi yaşamını sonlandırması ahireti için büyük sorun Allah[cc]yardımcısı olsun.Ölümün anisi olmaz insana 40 gün önceden bildirilir insan son işlerini yapar vedalaşır.Tabiki intihar bir vesiledir canı alan Allah[cc]tır.rızkı kesilmiştir.
Bu bizim açımızdan intihar vakıasının tahlili ama diğer bir taraf varki çok önemli.Özellikle gençler toplum içinde kalabalık içinde yanlızlık çekiyor anlaşılmıyor itiliyor kullanılıyor hayalleriyle oynanıyor küçümseniyor eğer bu kişide inanç zayıflığı varsa intihar ilk akla gelendir.
Çimdi bazı kardeşlerimiz inançla bu işin ne alakası var nereye çektin diyebilir eğer bir kişi intiharla ahirette başına gelecekleri düşünse intihardan mutlaka uzak durur çünki dünyada en ağır zulüm dahi orada alınacak cezanın zerresi olamaz.
İntihar la yaşamının sonlanmasına vesile olan berzah aleminde[kabir hayatında]kıyamete değin bu eylemini tekrar edecek o acıyı yaşayacaktır.
selam ve dua ile

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
"Tabiki intihar bir vesiledir canı alan Allah[cc]tır."

Neden bahsettiğini gerçekten anlayamıyorum. Zamanı gelmeden can gidiyorsa, bu sadece insanın suçudur. Senin demene göre sanki Allah[cc] onun intihar etmesine neden olmuş gibi konuşuyorsun. Senin dediğin gibi olsa zaten bu iş günah olmazdı. Neyse, sanırsam yanlış sözcükler seçtin, bunu demek istemediğini düşünüyorum...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Hastalık ve dünya sıkıntılarından kurtulmak için ölümü istemek caiz değildir. Fakat dindeki fitneler sebebiyle ölüm istenebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]

(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!)
[Buhari]

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
B... yoluna gitmiş.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Başlık başka cahilleri özendirecek cinsten. Yok Facebook'tan yok YouTube'den intihar olayı olmuş bitmiş... Falanda filanda... Bu tür girişimlerde bulunurak sanki kahraman oluyorlar... Yok aslında oluyorlar, cahillerin kahramanı... Facebook değil, başbakanlığın sitesinde duyuru yaparak intihar etsen bile kimin umrunda ki... Mesela bu çokta s.mdeydi...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Neden bahsettiğini gerçekten anlayamıyorum. Zamanı gelmeden can gidiyorsa, bu sadece insanın suçudur. Senin demene göre sanki Allah[cc] onun intihar etmesine neden olmuş gibi konuşuyorsun. Senin dediğin gibi olsa zaten bu iş günah olmazdı. Neyse, sanırsam yanlış sözcükler seçtin, bunu demek istemediğini düşünüyorum...

Hayır. Tam da demek istediği bu. Dediği doğru. İntahar bir vesiledir. Can'ın alınmasını emreden Allah'tır. İntahar etmese o gün yine ölecekti.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Hayır kelimelerimi özenle seçerim.Allah[cc]kulunun davranışına [nasıl davranacağını bildiğinden]göre kaderi yaratır.İnsanın tek nefesi dahi sayılıdır.O rızıktır ve sahibine ulaşmadan ruhunun kabzedilmeyeceği teminat altındadır.
Demek istediğim şu dur ki Allah[c]tan başka can alan yoktur.Melek-ül mevt[azrail aleyisselam]onun memurudur ve ancak emir aldığı kulun canını belirtilen yöntemle almaya memurdur.Hastalık kaza kurşun bıçak can almaz katilde öyle bir kadere vesile olur inanmamız gereken budur.
Bu konuyu açtığın iyi oldu bu konuyu din kültürüne açalım ve ölümü kaderi anlatmaya çalışalım
selam ve dua ile

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Dıııırrrdıdııırırırırrıdıt.. Kasedi başa sardım, baştan dinleyelim...

Şimdi bir yandan diyorsunuz ki intihar etmesi ahiret hayatı için sıkıntı yaratacak, bir yandan da böyle olmasını, durumun kader olduğunu ve kaderinide Allah yazdı ki inanışa göre kaderi Allah en baştan yazmış...

Şimdi anlayamıyorum (anlıyorumda sizden mantıklı açıklamalar duymak istiyorum), madem kaderi Allah yazıyor, neden ahiret hayatında sıkıntı çekilecek o noktayı bağdaştıramıyorum...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43

Şimdi bir yandan diyorsunuz ki intihar etmesi ahiret hayatı için sıkıntı yaratacak, bir yandan da böyle olmasını, durumun kader olduğunu ve kaderinide Allah yazdı ki inanışa göre kaderi Allah en baştan yazmış...

Şimdi anlayamıyorum (anlıyorumda sizden mantıklı açıklamalar duymak istiyorum), madem kaderi Allah yazıyor, neden ahiret hayatında sıkıntı çekilecek o noktayı bağdaştıramıyorum...

Ben cevap vereyim soruna arkadaşlar açıklayamamışlar olayı.
Kader dediğimiz şey şudur. Örnekle açıklıyayım.
Şimdi bir ovada tren yolu var ve hemen yakında ovaya hakim bir tepe var ve bu tepede aklı selim birisi ovayı seyrediyor
Tren yolundan karşılıklı iki tren geliyor, tepede duran kişi trenleri gördü durumu analiz etti bulduğu sonuca göre iki tren kafa kafaya çarpışacaklar.
Trenler kısa bir süre sonra çarpıştı, şimdi bu trende bulunan insanların o tepede duran adama bunun olacağını bildiği için kızmak gibi bir hakları varmı? Yok. Allah C.C. herşeyi önceden bilir buna kader denir. Kader budur sizin anladığınız şekliyle bir kader yoktur yani kukla değiliz, insanların iradesi vardır kötü veya iyi yola gitmek tamamen kendi tercihledir. Yönlendirme felan yoktur. Allah C.C. senin önceden hangi yola gideceğini bildiği için olayları o şekilde yaratır. Şimdi karşı çıkacaksın hem önce insanlar özgürdür diyorsun hemde şimdi herşey yazılmıştır diyorsun diyeceksin. İnsan aklıyla düşününce mantıksız gelir, yaratılmış akılla yaratını onun yöntemlerini tam olarak kavrayamazsın. Allah C.C. yarattığı hiçbir şeye benzemez ne kadar düşünürsek düşünelim onun varlığını ve yöntemlerini tam olarak kavrayamayız. Sadece gördüklülerimizle, bildiklerimizle, deneyimlerimizle kıyaslarız ama bu daima yalnış sonuca gider çünkü söylediğim gibi Allah C.C. ve onun yöntemleri gördüğümüz bildiğimiz hiçbirşeye benzemez :)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Mevzu çok derin bu konuyu vakit olduğunda din kültüründe açarız ama kısaca kadere iman diyoruz.Allah[cc]kulunun bir olay karşısındaki tutumunu bildiği için ona göre kaderini yaratır.Dünya imtihan dünyasıdır eğer kul sabredeceksede kaderini ona göre yaratır.Bir yerde kontrol elimizden çıkar ama genelde kontrol imtihan amacıyla bizdedir.

Estauzubillah bismillah
yunus 61
61.Senin içinde olduğun herhangi bir durum, onun hakkında Kur'an'dan okuduğun herhangi bir şey ve sizin işlediğiniz herhangi bir iş yoktur ki, ona (iyice) daldığınızda, Biz sizin üzerinizde şahidler durmuş olmayalım. Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın.

en-am 59
59.Gaybın anahtarları O'nun Katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır.
hadid 22
22.Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır.
bakara 216
2l6.http://www.biriz.biz/kuran/bakara/BakaraTefsir.htm#215Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
kamer 49
49.Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık.
kaf 16
16. Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız.

bakara 186
186. Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.
isra 60
60.Hani Biz sana: "Muhakkak Rabbin insanları çepeçevre kuşatmıştır" demiştik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı insanları denemek için yaptık, Kur'an'da lanetlenmiş ağacı da. Biz onları korkutuyoruz. Fakat (bu) onlarda büyük bir azgınlıktan başka bir şey arttırmıyor.[SIZE=-1]
konuderin ilgili ayetleri verdim gin kültürü bölümünde detaylı olarak işlenecektir[/SIZE]

selam ve dua ile

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Kader konusunda çok fazla derine inmek oldukça tehlikeli, arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış yeterince.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kader konusunda çok fazla derine inmek oldukça tehlikeli, arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış yeterince.
Konunun daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla din kültürü bölümüne taşıdım gayet detaylı iki konu açtım hüzün-lü kardeşimizin onayından sonra inşaallah yayınlanır.linkini bu konuya ekleriz
selamve dua ile

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kader konusunda ne gibi tehlikeler gördünde tehlikeli olduğunu söylüyorsun? Bana sonucunda tartışma çıkar, fikir uyuşmazlığı çıkar deme çünkü ben gayet usule uygun bir soru sordum ilgili arkadaşlara...

Gerekli açıklamayı yapmış diyorsun ya, doğru yanlışı neye göre analiz ettinde gerekli gördün? Gerekli açıklamayı yapan arkadaşlar birde soruma gerekli cevabı verseler ya!

Şimdi bir kimsenin kendisini öldürmesi demek, Allah'ın verdiği cana kıymak demektir. Ve bu durum büyük günah olarak sayılmakta...

Diğer yandan ise bir insanın kaderi doğmadan önce (Allah tarafından) yazılmış olduğu belirtiliyor. Bir insanın kaderinde intihar yazılmışsa, intihar eylemi neden günah sayılıyor? Şimdi benim kaderim en baştan yazılmış ve ben gidiyorum kul hakkı yiyorum ki kul hakkı yemekte çok günah... Peki günahlı kaderi Allah neden bir insanın alnına yazmak ister ki?

Not: Ben sorgulamıyorum sadece ilgili arkadaşlar yorumlarına dikkat etmeli. Bir mesajında durumu kader olarak nitelendiriyor, diğer mesajında aynı durumla ilgili yorumunda yaptığı eylem günah diyor. İki yorumu aynı kareye koyduğunuzda ortaya bu çelişki çıkıyor. Mantıklı açıklamayı bu yüzden istedim ilgili arkadaştan...

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
gençlik niye böyle karasevda meraklısı oldu çıktı...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Kader konusunda ne gibi tehlikeler gördünde tehlikeli olduğunu söylüyorsun? Bana sonucunda tartışma çıkar, fikir uyuşmazlığı çıkar deme çünkü ben gayet usule uygun bir soru sordum ilgili arkadaşlara...

Gerekli açıklamayı yapmış diyorsun ya, doğru yanlışı neye göre analiz ettinde gerekli gördün? Gerekli açıklamayı yapan arkadaşlar birde soruma gerekli cevabı verseler ya!

Şimdi bir kimsenin kendisini öldürmesi demek, Allah'ın verdiği cana kıymak demektir. Ve bu durum büyük günah olarak sayılmakta...

Diğer yandan ise bir insanın kaderi doğmadan önce (Allah tarafından) yazılmış olduğu belirtiliyor. Bir insanın kaderinde intihar yazılmışsa, intihar eylemi neden günah sayılıyor? Şimdi benim kaderim en baştan yazılmış ve ben gidiyorum kul hakkı yiyorum ki kul hakkı yemekte çok günah... Peki günahlı kaderi Allah neden bir insanın alnına yazmak ister ki?

Not: Ben sorgulamıyorum sadece ilgili arkadaşlar yorumlarına dikkat etmeli. Bir mesajında durumu kader olarak nitelendiriyor, diğer mesajında aynı durumla ilgili yorumunda yaptığı eylem günah diyor. İki yorumu aynı kareye koyduğunuzda ortaya bu çelişki çıkıyor. Mantıklı açıklamayı bu yüzden istedim ilgili arkadaştan...

Önceki mesajları iyi okumanı tavsiye ederim. Konu ile ilgili hadisler var. İnsanın imanını tehlikeye sokacağı belirtiliyor kader konusunun. Bilmemiz gereken şey şu " Allah kimsenin ne yaptığına ya da yapacağına karar verip, müdahale etmiyor. Hepimize irade vermiş ve biz yaptığımız herşeyi, iyiliği ve kötülüğü kendi irademizle yapıyoruz. Allah ise bunları önceden biliyor, senin neler yapacağını, nasıl yaşayacağını ve kaderin buna göre yazılıyor. Yazılmış bir senaryoyu oynamıyoruz anlayacağın. Ölüm ise senin nasıl yaşadığın ile alakalı tamamen. İyi yaşayan bir insana iyi ölüm yazılıyor, kötü yaşayan insanları ise kötü ölümler bekliyor. İş tamamen sende bitiyor yani.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Önceki mesajları iyi okumanı tavsiye ederim. Konu ile ilgili hadisler var. İnsanın imanını tehlikeye sokacağı belirtiliyor kader konusunun. Bilmemiz gereken şey şu " Allah kimsenin ne yaptığına ya da yapacağına karar verip, müdahale etmiyor. Hepimize irade vermiş ve biz yaptığımız herşeyi, iyiliği ve kötülüğü kendi irademizle yapıyoruz. Allah ise bunları önceden biliyor, senin neler yapacağını, nasıl yaşayacağını ve kaderin buna göre yazılıyor. Yazılmış bir senaryoyu oynamıyoruz anlayacağın. Ölüm ise senin nasıl yaşadığın ile alakalı tamamen. İyi yaşayan bir insana iyi ölüm yazılıyor, kötü yaşayan insanları ise kötü ölümler bekliyor. İş tamamen sende bitiyor yani.

Şimdi konu uzayıp gidecekte ben yinede bir değineyim. Öncelikle tamamını okudum ve dikkatimi çeken bu çelişkili mesajlar oldu. Durumun ben zaten farkındayım ve bunu mesajımda dile getirdim. Sadece arkadaşım ashabulyemin aynı kareyi bağdaştıracak farklı yorum yapmış. Bu ayrıntılar çok önemli bence. Çünkü herkes farklı düşünebilir, buraya yazmaz o ayrı bir konu. Ben bu noktaya dikkat çekmek istedim.

+ Konu uzamasın diye daha derinlere inmiyorum....