Geçici Windows Format DVD'si Oluşturma

dreamthief76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba. bilgisayarımda win. 8.1 kullanıyordum fakat çoğu oyunu açmadığı için ( sanırım sorun benim driver'larımda) win. 7 yükledim. bunun için de doğal olarak win. 7 .iso kalıbını dvd ye yazdım.

soruma gelecek olursak...

bildiğiniz üzre bu sene içinde win. 10 çıkacak. Microsoft konferanslarında yeni sürümün, windows 10 technical preview ini kullananlara ücretsiz olacağını sürekli vurguladı. bende bu demo tadında ki sisteme geçmek istiyorum... win. 10 un iso sunu indirdim. fakat işletim sistemi henüz ön izleme sürümü olduğu için
iso yu, dvd ye yakıp dvd yi heba etmek istemedim. sizlere sorum dvd ye isoyu yakmadan atıp, formatın bir yolu var mı??? yani işim bitince dvd yi yeniden kullanabileceğim bir şekilde işi halletmek istiyorum...

şimdiden teşekkürler...

not: umarım doğru başlık altında konu açmışımdır...

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Dvd için dediğiniz olmaz ama İso doyalarını usb ye boot ede bilirsiniz sonradan da usb yi bicimlendirirsiniz

dreamthief76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım, lakin usb FAT32 formatında ve bu format iso yu desteklemiyor. Bildiğim kadarıyla NTFS yi destekliyormuş ama NTFS yapınca içindeki diğer dosyalar kalabilir mi? yani şu an mevcut dosyaları bilgisayara atsam biçimlendirdikten sonra iso ile birlikte diğerlerinide tekrar usb ye atsam format esnasında sorun çıkar mı veya boot menüsünde USB'm gözükür mü?

ilginiz için teşekkürler :)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
İlk olarak usb yi ntfs ye cevire bilirsiniz bu basit zaten iso yu usb ye boot ederken kullanacagınız program bu işi yapacagı için düşünmenize bile gerek yok ve bu işlem olurken usb nin komple formatlanaği için usb de olan dosyalaraınızın yedeklerini alın, dediğim boot işlemini yaptıktan sonra usbnizi isterseniz yeniden fat 32 formatında biçimlendirip kullana bilirsiniz ve ya isterseniz de usb bootlu olarak kalir kendinize bir klasör olusturup o klasore yedeklerinizi de ata bilirsiniz boot oldugu gibi kalir usb ye attıgınız dosyalar windwos dosyalarıyla karişmaz boot ekranında usb görünür görümezse bios ayarlarının resimerini buaradan atın yardımcı olmaya calısrız

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.1.exe
rufus_tr.png

bununla olur ama rufus usbyi biçimlendiriyor usbdekilerin yedeğini alman gerek ntfs'i rufus yapıyor.

dreamthief76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler. uygulamaya şimdi başlıyorum... :)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Rufus programını bende kullanıyorum gayet iyi işinizi görür sadece usb yi secerken dikkatli olun pc ye bir kac tane usb takılıysa ve yalnıs usb secilirse usb yi affetmiyor direk biçimlendirir diğer kısımları da zaten program kendisi hallediyor, kolay gelsin :)