Geceleri sakın çorapla yatmayın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pupilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Kış aylarının gelmesiyle birlikte akşam çoraplarla uyumaya da başladık. Fakat ayağımızı sıcak tutarken sağlığımızdan da olabilir.

İşte çorapla uyumanın tehlikeleri...

Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar.

Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu periferik dolaşımı olumsuz etkilediği gibi deride mantar enfeksiyonlarına da sebep olabiliyor.

Kan dolaşımının bozulması ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına bile neden olabilir.

Çorapla yatağa girmek ayrıca terlemeye ve ayakların havasız kalmasına yol açacağından ayakta mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir.Çorapla yatmanın ortaya çıkaracağı bir diğer sorun da ayakta çıkabilecek egzamalardır.

Çorapta kalan deterjan artıkları uzun temas sonucu irritan dermatitlere ya da alerjik dermatitlere neden olup ayakta kaşıntı, kızarma, kepeklenme gibi şikayetler yaratabilir, ayrıca deride kurumayla birlikte kaşıntılara neden olabilir. Bu yüzden gece yatarken çorapların çıkartılmasını deri ve ayak sağlığı açısından son derece önemlidir.

Ayakkabılar, ayağı terletmeyen, pamuklu çoraplarla giyilmeli, çoraplar sık değiştirilmeli ve yıkandıktan sonra iyi durulanmalıdır.

Çorapta deterjan artıkları kaldığı taktirde kaşıntı yapabilir.Tırnaklar ete batmayacak şekilde düz olarak kesilmeli, hijyenik olmayan aletlerle pedikür yapılmamalı, ayaklar yıkandıktan sonra parmak araları iyice kurulanmalı ve uygun bir kremle ayak kremlenmelidir. Bu faktörlere dikkat edilmezse, ayakta çeşitli ortopedik bozuklukların yanı sıra mantar oluşabilir.Ayak mantarının yanı sıra nasır, egzama, tırnak batması da olası rahatsızlıklardandır.

Daha ileri giderse tırnak enfeksiyonları gibi birçok dermatolojik sorunla karşılaşmak da mümkündür.

haber7

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Hep corapsiz uyurum zaten

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çorapla nasıl uyunur ki, anlamıyorum

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla ayakkabı giyilmemişse o gün yani çorap giyilip sadece evde bulunulduysa 2 saniye bile terlik bile giyilmediyse çok güzel uyunuyor. Sıcacıkta oluyor.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Benim ayaklarım çorapla daha çok üşüyor yataktayken. :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
birde kadınlara sütyenle yatmanın meme kanserini tetiklediği haberi yapılır tam olur...
bu gerçek bilgi.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bazen yarım saat felan şekerleme yapayım diye bir giriyorum yatağa bi bakmışım sabah olmuş çoraplarla.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Çorapsız olarak ayakkabıyı giymem, çorapla ise yatağa hayatta girmem :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
temiz çorap ile uyunur, tabi çorabın kalitesi ayağınızın hava almasını da engellemiyor ise sağlık açısından bir zararı olmaz. :)

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Herkes çorapla uyumam demiş ama ben kendimi bildim bileli kışın çorapla uyuyorum, kansızım üşüyorum abi :lol: Yazılanların birini bile yaşamadım bugüne kadar.

Oteki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Titiz insanlar dikkat ediyor ama maalesef diğer önemsemeyen insanlar bu konuda yanlış davranışlar sergiliyorlar.