Gazetevatan.com

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Vatan'ın haberi yine YALAN çıktı
Malatya'da iç çamaşırı satan esnafın vitrinde sergilenen ürünler nedeniyle imzasız mektuplarla tehdit edildiği iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı.

103933.jpg

Bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan "İç çamaşırları için iffetimizi zedeliyor bildirisi" başlıklı haberlerde işyeri ismi verilmemesine rağmen haberde dükkanlarının fotoğrafları kullanılan esnaf olaya tepki gösterdi.

Zaman'a konuşan esnaflar, bahsedildiği gibi bir tehdit mektubu almadıklarını söyledi. Malatya'nın en işlek caddesinde faaliyet gösteren işyeri sahipleri hafta sonu kapılarının altından atılan herhangi bir mektup olmadığını, her kesimden müşterileri olduğunu, yıllardır hiçbir tepki veya tehditle karşılaşmadıklarını dile getirdiler. İşyeri fotoğrafları yayınlanan esnaflar, gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle yasal yollara başvuracaklarını da vurguladılar.

Söz konusu haberlerde, iç çamaşırı vitrinde sergileyen işyerlerine 'Duyarlı Malatyalı Kadınlar' adına yazılmış "Haya ve iffet zedeleniyor. Toplumun ahlakının daha da bozulmasına vesile olan bu tür davranışlardan sizi de vazgeçmeye çağırıyoruz" yazısı ile karşılaştıkları iddia ediliyor. Habere konu fotoğraftaki Öz Gürbüz isimli işyerinin sahibi İhsan Gürbüz, işyerine herhangi bir mektup atılmadığını belirtiyor. Gürbüz, "Mağazalarımızın vitrin fotoğraflarının çekilerek oluşturulan bu haberin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Hassas ve bilinçli halkımızın kafasını karıştırmak için yapılan bu haberi esefle kınıyorum. Mütedeyyin müşterilerimizin mağazadan çıkarken çekilen fotoğrafları ile böyle bir hava verilmeye çalışılmış." ifadelerini kullanıyor. Gürbüz, iddiasını ispatlamadan, olmayan bir şeyi varmış gibi gösteren medya ile yargı önünde hesaplaşacaklarını aktardı.

Aynı haberde fotoğrafı gösterilen Sera İç Giyim'in sahibi Metehan Özgül, 3 yıldır işletmeciliğini yaptığı işyerinde bugüne kadar hiçbir şekilde baskı veya tehdit almadığını kaydediyor. Özgül, internet sitelerinde işyerinin fotoğraflarını görünce çok şaşırdığını ifade ederek, "Bizim kapımızın altından mektup atılmadığı gibi, bize bu konunun doğruluğu ile ilgili hiçbir şey sorulmadı. Dükkanımız her kesime hitap ediyor ve kimsenin birşey dediği yok. Bu haber yalandır ve işyerimizin prestijini zedelediğini düşünerek hukuki yoldan her türlü hakkımızı arayacağımızı bildirmek istiyorum." dedi. Aynı yerde çalışan Esma Yılmaz ise işyerlerine kapalı ve açık her türlü müşterinin geldiğini, bugüne kadar hiçbir sorun olmadığını, tepki veya tehdit almadıklarını belirtti.

Fotoğrafta yer alan Patik Alış Veriş Merkezi'nin sahibi Muhammed Ayhan da haberin yalan olduğunu aktardı. 5 yıldır aynı cadde üzerinde esnaflık yaptığını anlatan Ayhan, "Bizim dışımızda da bir iki esnafın mağazasının fotoğraflarını çekmişler, yazık günah diyorum. Esnaflarla uğraşmasınlar böyle bir şeyin Malatya'da olacağını zannetmiyorum. Biz toplumun yüzde 90'ına hitap ediyoruz." şeklinde konuştu.

Haber yapılırken en azından kendilerine konunun sorulması gerektiğini dile getiren Ayhan ekmekle oynamanın vebalinin büyük olduğunu belirtip haberi kınadı.

www.hurriyetinyalanlari.com

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Vatan'ın foyasını ortaya çıkaran 2 foto
Doğan grubu gazetelerinden Vatan'ın zorlama yorumlarla yaptığı yalan haberin foyası ortaya çıktı.

Doğan grubuna ait DHA (Doğan Haber Ajansı)Şanlıurfa'dan geçtiği bir haberde TOKİ töreninde haremlik-selamlık uygulandığını iddia ederek,bu iddiasını da tören alanından çektiği fotoğraflarla da ispat etmeye çalışmıştı. Ajansın bu haberini yine aynı grubun gazetelerinden Posta,Gözcü ve Vatan Gazeteleri ile Cumhuriyet gazetesi doğru mu yanlış mı diye herhangi bir araştırmaya gerek duymadan üstelikte fotoğraflar üzerinde yaptıkları zorlama yorumlarla okuyucularına duyurdular.Bu gazetelere göre Şanlıurfa'da TOKİ tarafından yaptırılan 132 konutun kura çekimlerinin yapıldığı salonda kadın ve erkekler ayrı tribünlerde oturmuş ve kura çekimine gelenler arasında ise başı açık bir tek bayan yoktu.

vatan_yalan.jpg

Büyük bir habercilik örneği sergilediğini zanneden Vatan Gazetesi'nin bu haberinin yalan olduğu anlaşıldı. İşte gazetenin yaptığı haberin yalan olduğunu ortaya koyan TOKİ açıklaması ve tören alanından çekilen fotoğraflar:

TOKİ AÇIKLAMASI

Toplu Konut İdaresi tarafından Şanlıurfa’da alt gelir grubu için yaptırılan 132 adet konutun bugün gerçekleştirilen kura töreninden sonra bazı internet sitelerinde bir haber ajansı kaynaklı maksatlı ve yanlış haberlere yer verildiği görülmüştür.

Asli görevi “evi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak” olan TOKİ’nin örnek uygulamalarından olan bir proje için gerçekleştirilen tören başka mecralara kaydırılmış; gerçek dışı, zorlama yorumlarla 132 ailenin mutluluğu gözardı edilmiştir.

Öncelikle TOKİ, törenlerde oturma düzenine karışmamaktadır. Kaldı ki, bir gazeteye ait internet sitesinde konuya ilişkin yer verilen habere ait fotoğraflar da kendi haberlerini yalanlamaktadır. Fotoğraflara dikkatli bakıldığında bayan vatandaşlarımızın içinde erkeklerin de olduğu gayet iyi görülmektedir. Ayrıca İdaremiz görevlileri tarafından çekilen ve internet sitemizde de yer alan fotoğraflarda böyle bir uygulamanın olmadığı açık ve net bir şekilde görülecektir.

İkinci olarak alt gelir grubunda üretilen konutlara ait başvurular ilgili belediyelere yapılmakta ve ekonomik , sosyal açıdan oluşturulan kriterlere göre yapılan değerlendirmelerden sonra kuraya katılacak kişiler yine belediyeler tarafından belirlenmektedir. Bu kriterler içinde kişilerin akrabalık ilişkileri bulunmamaktadır. Buna rağmen, bazı internet sitelerinde iki soyadı verilerek yapılan haberlerle ilgili incelemeler de sürdürülmektedir.

vatan1.jpg

vatan2.jpg

07.Mart.2008 16:24:25

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Baykal-Vatan A.Ş fena çuvalladı

102413.jpg

HP lideri Baykal tarafından ortaya atılan ve Vatan gazetesi tarafından manşete taşınan haber muhatabı tarafından yalanlandı.

Baykal'ın "ATV-Sabah ihalesine girme" şeklinde Başbakan'ın telkinden bulunduğu iddiasıyla gündeme getirdiği Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin'den iddialara cevap geldi.

Fiba Holding A.Ş Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, hiç kimsenin kendilerine "ATV-Sabah ihalesine girme" şeklinde bir telkinde bulunmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Özyeğin, bugün günlük bir gazetede yer alan "O iş adamı Hüsnü Özyeğin" başlıklı haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 1987 yılında kurduğu Fiba Grubunun, 13 ülkede, 62 şirkette, 46 ulustan 12 bin çalışanı bulunan, finans ve finans dışı alanlarda faaliyet gösteren bir topluluk olduğunu hatırlattı.

Grubun özellikle Finansbank'ın satışı sonrasında aktif olarak yeni yatırım olanaklarını araştırdığını, şu anda dahi masasının üzerinde onlarca yeni proje ve yatırımcılardan gelen tekliflerin değerlendirilmeyi beklediğini ifade eden Özyeğin, şunları kaydetti:

"Sabah-ATV ihalesine girip girmeme konusunda da grubumuzda fikir jimnastiği yapılmıştır. Stratejik ve mali değerlendirmeler sonucunda bu ihaleye girilmemesine karar verilmiştir. İhale şartnamesini dahi almamış olmamız, ihaleye katılım niyetimizin oluşmadığının göstergesidir. Dolayısıyla tarafımıza hiç kimsenin 'ihaleye girme' şeklinde bir telkinde bulunması söz konusu olmamıştır. Ayrıca haberde sayın Baykal'ın bizzat benimle konuşarak gelen duyumların teyidini aldığı iddia edilmektedir. Bu da tamamen gerçek dışıdır. Zira ben sayın Baykal ile en son 6 yıl kadar önce 100 kişinin hazır bulunduğu bir dost yemeğinde el sıkıştım ve o günden bu yana kendisiyle hiç görüşmedik.

Bu arada Türkiye'de en yüksek gelir vergisi ödeyen ikinci iş adamı olarak yılda 1-2 defa sayın Başbakan ile ülke ekonomisindeki gelişmeleri istişare etmemi kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."

magnific61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nefret edilen site başlığı altına sevilen bir site giriverdi. Hoş bir espri oldu. Bu arada siteyi ben de sevdim. Yalancının mumunun sönmesi için yatsıyı beklememek gerek, değil mi?

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Palavralari ile meshurdur! Kaos yaratmayi cok sever.

Kisacasi yaramaz bir gazete.(bos)

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ilk yayına başladıgında yazarları ve yazıları cok doluydu; uzun zamandır okumuyodum;
cok boş gazateye dönmüş

Brys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iyi gazetelerden biridir bana göre.

Cenk!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gazete olarak gerçekten iyi bir gazetedir fakat website olarak bayağı fos bi yerdir.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bende sevmem bu siteyi bir kadının resmini koymuşlar ayladır manşet bölümünün yanında duruyor gıcık oldum aynı yüzü göre göre sildim siteyi sıkkulanılanlarımdan