Garip Bir Monitör Arızası

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Merhaba

ofiste bilgisayarlara bağlı dokunmatik iyama marka ekranlar var. Bir ekran bozuldu daha doğrusu bilgisayar bozuldu diye kontrol ederken bilgisayarı yan taraftaki ekrana taktığımızda görüntü aldık.

Belki kablolardadır diye yandaki bilgisayarı bozuk diye düşündüğümüz ekrana taktık görüntü alamadık. Ne olur ne olmaz dedik ofiste bir tane daha bilgisayaraı bozuk dediğimiz ekrana bağladık görüntü alamadık.

Şİmdi o bozuk ekranın bulunduğu kısma (aradaki vga kablo monitöre giden güç kablosu deiştirdik) taktıkdan sonra ve yeni bilgisayada götürdük ama aynı yerde nedense tekrar görüntü alamadık.

Oraya bir ekran daha götürmek istemiyorum çünkü o ekranın da bozulacağından endişe ediyorum çünkü getirdiğimiz ekranda da görüntü gelmiyor.

elektrik prizinden vb. bir nedenle ekran gidiyor olabilir mi acil tavsiyelerinize ihtiyacım varç.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba,
Güç kayanığını kontrol edin. Birde prizden akım fazla geliyor olabilir. Onu kontrol edin.
Dönüştürücü kullanıyor musunuz?

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Merhaba,
Güç kayanığını kontrol edin. Birde prizden akım fazla geliyor olabilir. Onu kontrol edin.
Dönüştürücü kullanıyor musunuz?
Dönüştürücü kullanmıyorum, bende elektriktenşüpheleniyorum. Yani kontrol edip götürdüğüm monitör çalışmadı

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Dönüştürücü kullanmıyorum, bende elektriktenşüpheleniyorum. Yani kontrol edip götürdüğüm monitör çalışmadı
Ekran kartında da problem olabilir. Bir de bilgisayarı ekran kartı olmadan GPU ile açmayı dene.