HÜDHÜD
Rektör
- Katılım
- 5 Mayıs 2017
- Mesajlar
- 10,090
- Reaksiyon puanı
- 6,550
- Puanları
- 293
Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan cep telefonları, elektronik aletler, gözlükler, arabalar ve aklınıza gelemeyecek sayıda birçok kullanım eşyası garanti belgesi ile satılmaktadır. Garantili olarak aldığımız bu ürünlerin bozulması durumunda ne yapmalıyız, yenisi ile değiştirilmesini isteyebilir miyiz, bedel iadesi isteyebilir miyiz, tüketici olarak haklarımız nelerdir, tamir edilen üründe garanti süresi ne zaman başlar benzeri sorulara cevap arayacağımız hukuki bir rehber niteliğinde bir yazı, konu olsun...
Aldığımız ürünleri güvenilir, resmi satıcılardan almalı ve mutlaka fiş, fatura ve garanti belgesi ile almış olmamız gerekir.
PEKİ ANILAN ÜRÜNLERDEN BİRİSİNİ GARANTİLİ OLARAK ALDIK VE GARANTİ SÜRESİ İÇERİSİNDE BOZULDU, HAKLARIMIZ NELERDİR?
CEVAP:
1-)Ücretsiz Onarım İsteme Hakkı: İlk olarak satıcı, üretici veya ithalatçıdan ücretsiz onarım isteme hakkını kullanabiliriz. Bu hakkın kullanımında satıcı, üretici veya ithalatçı müteselsil yani ortak sorumludur. Herhangi birisine başvurabiliriz. Garanti Belgesi yönetmeliğinin 8 maddesine göre satıcı hiçbir ücret talep etmeden malın onarımını yapmakla veya yaptırmakla yükümlüdür;
Teknik Servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir sürelerince tamamlanmak zorundadırlar. Bu süre çoğunluklar 20 İŞ GÜNÜ olarak belirlenmiştir.
Ücretsiz Onarım İsteme Hakkı:
(1) Tüketicinin, Kanunun 11 inci maddesinde yer alan seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. (2) Tüketici, ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı, tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur
PEKİ YETKİLİ SERVİSE TESLİM ETTİĞİMİZ MAL;
a-) azami süreler içerisinde tamir edilmedi,
b-)tamir edildikten sonra garanti süresi içerisinde tekrar bozuldu
c-) tamir edilmesinin mümkün olmadığını servis tarafından bize bildirdi,
BU DURUMLAR KARŞISINDA NE YAPABİLİRİZ?
CEVAP: BU DURUM KARŞISINDAKİ HAKLARIMIZ SEÇİMLİK HAKLARDIR.
a-) tüketici malın bedel iadesini, (Malın parasının tamamını isteyebiliriz)
b-) ayıp oranında bedel indirimini(Bozuk kısım kadar malın fiyatından indirim isteyebiliriz)
c-) imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini(Malın aynısının yenisini veya üst modelini isteyebiliriz)
Satıcılar bu taleplerimizden herhangi birisini yerine getirmek zorundadırlar, üretici ve ithalatçıda bu durumda müteselsilen sorumludur.
Ancak Malın yenisi ile değiştirilmesi satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketicinin diğer iki haktan birisini seçmemiz gerekmektedir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır. Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.
Peki malın yenisi ile değiştirmesini seçtik satıcıda kabul etti, işte bu durumda 30 gün içerisinde bizlere malın yenisini teslim etmek zorundadır.
Örneğin bir cep telefonunu teknik servise tamir için verdik ve 20 iş günü içerisinde tamir edemedi, 20 iş gününün bitiminde malın yenisini veya üst modelini istiyoruz, satıcıda bize 30 gün içerisinde yenisi veya üst modelini vermek zorundadır.
DEĞİŞTİRİLEN MALIN GARANTİ SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLAR?
Yukarıdaki süreler dahilinde satıcı malı yenisi ile değiştirdiğinde garanti süresi ilk satılan maldan kalan garanti süresidir. Sıfırdan BAŞLAMAZ. Kalan süre içerisinde tekrar bozulur ise yukarıdaki haklarımızı tekrar isteyebilmekteyiz.
KULLANIM HATASI HALLERİNDE NE YAPMALIYIZ?
Tüketicinin malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar hakkında ücretsiz onarım, bedel isteme, yenisi ile değiştirme gibi haklardan hiçbirisini kullanamaz. Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketiciler, ikinci fıkrada belirtilen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir.
Yazımızda ayıplı (kusurlu) malların hukuki boyutunu, bu mallar karşısında tüketicinin yapması gerekenleri ve tüketicilerin haklarını, ayıplı mallara ilişkin örnek Yargıtay kararlarını, iade değişim ve tamir konuları hakkında detaylı bilgileri paylaşacağız.
www.selfhukuk.com
AYIPLI MAL NEDİR?
Ayıplı mal taşıması gereken özellikleri taşımayan, taraflarca kararlaştırılmış örneğe uymayan, özetle sözleşmeye aykırı olan mallardır.
Yine kanuna göre “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.”
AYIPLI MALLARDA İSPAT?
Malın teslim tarihinden itibaren (6) ALTI AY içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.
Defolu ürünlerde mal üzerine ya da ambalajına, üretici, ithalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde malın ayıbına ilişkin açıklayıcı bilgiyi içeren bir etiket konulur. Bu etiketin tüketiciye verilmesi veya ayıba ilişkin açıklayıcı bilginin tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde açıkça gösterilmesi zorunludur.
AYIPLI MALLARDA TÜKETİCİNİN HAKLARI NELERDİR?
AYIPLI MALLARDA TÜKETİCİYE 4 ADET SEÇMELİK HAK SUNULMAKTADIR. BUNLAR;(TÜKETİCİ HAKLARI KANUNU 2019)
a) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
b) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)
Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Notlar:
*Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir.
**Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir.
***Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.
****Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir. (Tüketici hakları kanunu 2019)
AYIPLI MALLARDA ZAMANAŞIMI KAÇ GÜNDÜR?
Ayıplı mallarda sorumluluk teslim tarihinden itibaren 2 yıldır
İkinci el mallarda ise 1 yıldan az olamaz.
www.selfhukuk.com
Örneğin almış olduğunuz bir mal, ürün veya hizmet ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz ve firmaya ulaşmaya çalışıyorsunuz fakat kapı duvar, firmaya ulaşamıyorsunuz... Bu durumda iadeli taahütlü bir mektup ile sıkıntınızı tam anlatır bir biçimde, ürün fatura, fiş (fotokopileri olsun çünkü asılları size lazım olacak) ve garanti belgesi fotokopisi de ekte olsun yazılı bir biçimde firmaya durumu bildiririz. Bunu çok büyük ve ciddi işlerde noter yoluyla da yapabiliriz ihtarname çekerek. Tüm süreç boyunca yaşadığınız sıkıntıların fotoğraflarını, belgelerini tutup, saklamanızda fayda var ayrıca...
İnternetten ürün, hizmet alırken de kargo teslimatı sırasında eğer satıcıya güvenemiyorsanız (güvenilir olsa dahi bunu yapmanızı tavsiye ederim) imzaladığınız belgeleri mutlaka iyi okuyun, hatta fotoğraflarını çekin imzalamadan önce ve teslimat ve kutu açılışını da videoya alabilirsiniz. Elinizde kanıt olur.
Outlet veya kusurlu, hasarlı, yenilenmiş, tamir görmüş, vitrin sergi ürünü bir malı bilerek aldı iseniz burada ilgili haklarınızı kullanamayabilirsiniz. Çünkü hatayı, kusuru bile bile almış olursunuz, kabullenmiş olursunuz. Bu durumda ürünü almadan önce tüm kusurlarını, hatalarını, eksiklerini yazılı içerir bir belge almalısınız, ya da satış etiketindeki, reklamındaki bilgilerin fotoğrafını çekmelisiniz.
Garantisi bitmiş bir ürünün yetkili servisinde mutlaka tamir ettirin çünkü tamir süresi içinde gerçek garanti kapsamındadır, bu kapsam 6 ay - 1 yıl gibi sürelerde olabilir AYRICA EĞER ÜRÜN TAMİR EDİLEMEZ İSE PARA İADESİ DAHİ ALIRSINIZ ! Demedi demeyin çünkü ben bu yolla iade paramı aldım. Her yerde yazmaz bu bilgi, hayrına dua edesiniz diye yazdım ?
Aldığımız ürünleri güvenilir, resmi satıcılardan almalı ve mutlaka fiş, fatura ve garanti belgesi ile almış olmamız gerekir.
PEKİ ANILAN ÜRÜNLERDEN BİRİSİNİ GARANTİLİ OLARAK ALDIK VE GARANTİ SÜRESİ İÇERİSİNDE BOZULDU, HAKLARIMIZ NELERDİR?
CEVAP:
1-)Ücretsiz Onarım İsteme Hakkı: İlk olarak satıcı, üretici veya ithalatçıdan ücretsiz onarım isteme hakkını kullanabiliriz. Bu hakkın kullanımında satıcı, üretici veya ithalatçı müteselsil yani ortak sorumludur. Herhangi birisine başvurabiliriz. Garanti Belgesi yönetmeliğinin 8 maddesine göre satıcı hiçbir ücret talep etmeden malın onarımını yapmakla veya yaptırmakla yükümlüdür;
Teknik Servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir sürelerince tamamlanmak zorundadırlar. Bu süre çoğunluklar 20 İŞ GÜNÜ olarak belirlenmiştir.
Ücretsiz Onarım İsteme Hakkı:
(1) Tüketicinin, Kanunun 11 inci maddesinde yer alan seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. (2) Tüketici, ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı, tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur
PEKİ YETKİLİ SERVİSE TESLİM ETTİĞİMİZ MAL;
a-) azami süreler içerisinde tamir edilmedi,
b-)tamir edildikten sonra garanti süresi içerisinde tekrar bozuldu
c-) tamir edilmesinin mümkün olmadığını servis tarafından bize bildirdi,
BU DURUMLAR KARŞISINDA NE YAPABİLİRİZ?
CEVAP: BU DURUM KARŞISINDAKİ HAKLARIMIZ SEÇİMLİK HAKLARDIR.
a-) tüketici malın bedel iadesini, (Malın parasının tamamını isteyebiliriz)
b-) ayıp oranında bedel indirimini(Bozuk kısım kadar malın fiyatından indirim isteyebiliriz)
c-) imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini(Malın aynısının yenisini veya üst modelini isteyebiliriz)
Satıcılar bu taleplerimizden herhangi birisini yerine getirmek zorundadırlar, üretici ve ithalatçıda bu durumda müteselsilen sorumludur.
Ancak Malın yenisi ile değiştirilmesi satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketicinin diğer iki haktan birisini seçmemiz gerekmektedir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır. Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.
Peki malın yenisi ile değiştirmesini seçtik satıcıda kabul etti, işte bu durumda 30 gün içerisinde bizlere malın yenisini teslim etmek zorundadır.
Örneğin bir cep telefonunu teknik servise tamir için verdik ve 20 iş günü içerisinde tamir edemedi, 20 iş gününün bitiminde malın yenisini veya üst modelini istiyoruz, satıcıda bize 30 gün içerisinde yenisi veya üst modelini vermek zorundadır.
DEĞİŞTİRİLEN MALIN GARANTİ SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLAR?
Yukarıdaki süreler dahilinde satıcı malı yenisi ile değiştirdiğinde garanti süresi ilk satılan maldan kalan garanti süresidir. Sıfırdan BAŞLAMAZ. Kalan süre içerisinde tekrar bozulur ise yukarıdaki haklarımızı tekrar isteyebilmekteyiz.
KULLANIM HATASI HALLERİNDE NE YAPMALIYIZ?
Tüketicinin malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar hakkında ücretsiz onarım, bedel isteme, yenisi ile değiştirme gibi haklardan hiçbirisini kullanamaz. Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığının, yetkili servis istasyonları, yetkili servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketiciler, ikinci fıkrada belirtilen rapora ilişkin olarak bilirkişi tarafından tespit yapılması talebiyle uyuşmazlığın parasal değerini dikkate alarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilir.
Yazımızda ayıplı (kusurlu) malların hukuki boyutunu, bu mallar karşısında tüketicinin yapması gerekenleri ve tüketicilerin haklarını, ayıplı mallara ilişkin örnek Yargıtay kararlarını, iade değişim ve tamir konuları hakkında detaylı bilgileri paylaşacağız.

Garantili Ürünlerde Tamir Süresi ve Tüketicinin Hakları | SelfHukuk
Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan cep telefonları, elektronik aletler, gözlükler, arabalar ve aklınıza gelemeyecek sayıda birçok kullanım eşyası garanti belgesi ile satılmaktadır. Garantili olarak aldığımız bu ürünlerin bozulması durumunda ne yapmalıyız, yenisi ile değiştirilmesini...

AYIPLI MAL NEDİR?
Ayıplı mal taşıması gereken özellikleri taşımayan, taraflarca kararlaştırılmış örneğe uymayan, özetle sözleşmeye aykırı olan mallardır.
Yine kanuna göre “Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.”
AYIPLI MALLARDA İSPAT?
Malın teslim tarihinden itibaren (6) ALTI AY içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.
Defolu ürünlerde mal üzerine ya da ambalajına, üretici, ithalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde malın ayıbına ilişkin açıklayıcı bilgiyi içeren bir etiket konulur. Bu etiketin tüketiciye verilmesi veya ayıba ilişkin açıklayıcı bilginin tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde açıkça gösterilmesi zorunludur.
AYIPLI MALLARDA TÜKETİCİNİN HAKLARI NELERDİR?
AYIPLI MALLARDA TÜKETİCİYE 4 ADET SEÇMELİK HAK SUNULMAKTADIR. BUNLAR;(TÜKETİCİ HAKLARI KANUNU 2019)
a) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
b) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)
Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
Notlar:
*Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir.
**Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir.
***Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.
****Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir. (Tüketici hakları kanunu 2019)
AYIPLI MALLARDA ZAMANAŞIMI KAÇ GÜNDÜR?
Ayıplı mallarda sorumluluk teslim tarihinden itibaren 2 yıldır
İkinci el mallarda ise 1 yıldan az olamaz.
Ayıplı Mallarda Tüketicinin Hakları, Kusurlu Malların İadesi , Değişimi ve Tamiri – Örnek Yargıtay Kararları | SelfHukuk
Yazımızda ayıplı (kusurlu) malların hukuki boyutunu, bu mallar karşısında tüketicinin yapması gerekenleri ve tüketicilerin haklarını, ayıplı mallara ilişkin örnek Yargıtay kararlarını, iade değişim ve tamir konuları hakkında detaylı bilgileri paylaşacağız

Mesaj otomatik birleştirildi:
Örneğin almış olduğunuz bir mal, ürün veya hizmet ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz ve firmaya ulaşmaya çalışıyorsunuz fakat kapı duvar, firmaya ulaşamıyorsunuz... Bu durumda iadeli taahütlü bir mektup ile sıkıntınızı tam anlatır bir biçimde, ürün fatura, fiş (fotokopileri olsun çünkü asılları size lazım olacak) ve garanti belgesi fotokopisi de ekte olsun yazılı bir biçimde firmaya durumu bildiririz. Bunu çok büyük ve ciddi işlerde noter yoluyla da yapabiliriz ihtarname çekerek. Tüm süreç boyunca yaşadığınız sıkıntıların fotoğraflarını, belgelerini tutup, saklamanızda fayda var ayrıca...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mesaj otomatik birleştirildi:
İnternetten ürün, hizmet alırken de kargo teslimatı sırasında eğer satıcıya güvenemiyorsanız (güvenilir olsa dahi bunu yapmanızı tavsiye ederim) imzaladığınız belgeleri mutlaka iyi okuyun, hatta fotoğraflarını çekin imzalamadan önce ve teslimat ve kutu açılışını da videoya alabilirsiniz. Elinizde kanıt olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Outlet veya kusurlu, hasarlı, yenilenmiş, tamir görmüş, vitrin sergi ürünü bir malı bilerek aldı iseniz burada ilgili haklarınızı kullanamayabilirsiniz. Çünkü hatayı, kusuru bile bile almış olursunuz, kabullenmiş olursunuz. Bu durumda ürünü almadan önce tüm kusurlarını, hatalarını, eksiklerini yazılı içerir bir belge almalısınız, ya da satış etiketindeki, reklamındaki bilgilerin fotoğrafını çekmelisiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Garantisi bitmiş bir ürünün yetkili servisinde mutlaka tamir ettirin çünkü tamir süresi içinde gerçek garanti kapsamındadır, bu kapsam 6 ay - 1 yıl gibi sürelerde olabilir AYRICA EĞER ÜRÜN TAMİR EDİLEMEZ İSE PARA İADESİ DAHİ ALIRSINIZ ! Demedi demeyin çünkü ben bu yolla iade paramı aldım. Her yerde yazmaz bu bilgi, hayrına dua edesiniz diye yazdım ?
Son düzenleme: