Garanti dışı kalır mı?

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
Hp pavilion 15 aldık 3-4 ay sonra alalı 1 yıl olucak termal macunu değiştirmek istiyorum aslında garanti bitince değiştiricem ama o zamana kadar da macun iyice kurur o yüzen 1 yıl olunca değiştirmek istiyorum ama kasayı açıcağım için garanti dışı kalır mı bilgisayar

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Garantiye yolla termal macun değişimi için. Onlar değiştirsinler.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Garantisinden garantisine değişiyor. Belli bir çizgileri yok. Kimi ekstra ücret kitleme derdinde kimi sorunu hemen halledip gönderme derdinde.
Termal macunu kendinde yenileyebilirsin. Fakat yapamam bilmiyorum dersen garantiye çok ısınıyor diye yolla.
Yollamadan önce müşteri hizmetlerini falan da ara ücret talep edecekler mi öğren.
Boşu boşuna şu dönemde kargo trafiği ile de uğraşmanı önermem :)

Mstygt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Hp pavilion 15 aldık 3-4 ay sonra alalı 1 yıl olucak termal macunu değiştirmek istiyorum aslında garanti bitince değiştiricem ama o zamana kadar da macun iyice kurur o yüzen 1 yıl olunca değiştirmek istiyorum ama kasayı açıcağım için garanti dışı kalır mı bilgisayar
Tecrübe sahibi biri olarak söyleyeyim.Aynı mkdeldey bir laptop bende vardı.Fanları bozulmuştu garantiye yolladım fanlarını değiştirdiler.Ayrıyeten bakım yapılmasını termal macun değişimi talep ettim ücretsiz onları da yaptılar.İçini açman garanti dışı bırakmaz.Ama içini açıp donanımlara zarar verirsen garanti dışı kalır.Ben içini açıp fan temizliği yapıyordum.Macuna gelince en iyisi garantiye yollamak.Garantisi bitmeden bakım veya macun değişimi için gönder.Birkaç sene daha idare eder seni ?

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Sen değiştirirsen garanti dışı kalır. Garantiye işlemci ısınıyor diye gönderebilirsin fakat göndermeden önde yukarıda denildiği gibi müşteri hizmetlerini ara bi sor ücret alıcaklar mı diye.