eronis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,382
Bugün vatandan Asus TP200SA modeli bir netbook satın aldım. Mağaza personeli satın aldıktan hemen sonra hemen atladı, "Ubuntu mu kuracaksın buna sen ?!", dedim "Evet", dedi ki "Yalnız Windows 10'u silersen cihaz garanti dışı kalıyor". Herifle bir süre konuştum ve sattığı üründen haberi olmadığını farkettim. Baktım ki orada bana nasihat veren çalışanlardan daha bilgiliyim alacağım cihaz hakkında. Otomatiğe bağlamışlar herifler bu yüzden güven vermedi o sözleri de. Adamlar diyor ki ben bunda 2 yıl boyunca Windows 10 kullanmaya mahkumum, eğer Ubuntu yükler ve 2 yıl içinde arıza verirse tamir için para vermek zorundayım. Tamam, diyelim ki Windows 10'u sildim ve Ubuntu'yu kurdum ve yarın dokunmatik ekran arıza yaptı. Benim düşüncem Asus bu laptop'u bana Windows 10 ile sattı, yani yazılımda desteğim olmayacak ama zaten elimin altında Ubuntu varsa onlara ihtiyacım yok. Beni tek ilgilendiren yarın öbürgün cihazda donanımsal bir sıkıntı olursa garanti dışı kalır ve bu yüzden servis isteğimi geri çevirip benden para talep eder mi ?
Not: Evet, ilginç bir gündü ve ilginç insanlarla muhattap oldum.
Not: Evet, ilginç bir gündü ve ilginç insanlarla muhattap oldum.