Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Ben de turkcell kullanıyorum bi sıkıntı yok ne şebekede ne 4.5gde

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Odam da anten 2 bazen 3 diş oluyor ondan mı diyeceğim ama eski telefonumda da son dönemde odam da 2 bazen 3 diş çekiyordu ama o zaman bu tür ulaşılamama sorunu yaşamamıştım. Gerçi eski telefon varken 3G kullanıyordum ve 4.5 G hizmeti başlayana kadar 3G olan telefonum aynı oda da full anten çekerdi ne zaman 4.5G çıktı benim odam da 3G bile 2-3 diş ancak çeker oldu.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
2 diş 3 diş onlar çok önemli değil ben telefonun hiç full çektiğini görmedim ama bi kere bile sorun da yaşamadım

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bırakın onu bunu da güncelleme ile tek elle kullanım gelmemiş galaxy A5 e bile geldi o çok saçma. Size geldi mi

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Bırakın onu bunu da güncelleme ile tek elle kullanım gelmemiş galaxy A5 e bile geldi o çok saçma. Size geldi mi
d893649e1583f141123223ada76d0608.jpg

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar anlaşılan servis sağlayıcıdan Volte hizmetini aktif edince pil yüzdemizin gözüktüğü sağ tarafta Vo)) LTE diye yazıda gözükmeye başlıyor.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Arkadaşlar bir sorum var.
Chrome olsun kendi samsung tarayıcısı olsun fark etmiyor; googledan bişey araştırıp görseller kısmından resimlere bakmak istediğimde resimlerin hepsi bulanık görünüyor.
Lakin yandexten baktığımda resimler net gözüküyor.
Bunun sebebini bilen var mı? Çözebilecek olan ?

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
S7 de var biliyorum, s6 ve s6 edge de olmaması lazım. Ekran görüntüsü atarmisin?
Bende fransa romu yüklü o yüzden su an yok TR romu yüklüyken vardi internetten aratırsanız operatörlerin desteklediğini görebilirsiniz hocam

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Volte nasıl actiriliyor ?

Turkcell hatta sahipsen altta verdiğim linkten veya telefonun mesaj kısmından HDSES yaz 2222’ye gönder.

HD Ses ve Video Arama (VoLTE&VoWifi)

Bu işlemden sonrada veya önce fark etmez Telefon ayarlarından da Volte ayarını açman gerekiyor. Bunun için yapman gereken ise;

Telefon kısmına girip sağ üstte yer alan Daha fazla tıkla ve karşına çıkan ufak pencereden Ayarlar yazan yere tıkla Arama Ayarları kısmında bulunan giden sesli arama ayarları kısmından Uygun olduğunda Volte kullan seçeneği işaretle.

NOT: Mesaj atarak yaparken Turkcell hattınız 2G diye garip mesaj gönderebilir haberiniz olsun. Sitesinde de zar zor başvuru yapabildim. Önce hata verdi sonrakilerde zaten başvurmuşsunuz filan dedi. Site üzerinden yetkili biriyle görüştüm onla da yapamadık. Hatta mesaj gönderdiğimde 4.5G kullanmama rağmen 2G kullanıyorsunuz diye mesaj geldi diye yazınca 4.5 yazıp 2222 mesaj atmamı söylediler öyle yapınca da bu defa zaten 4.5 G kullanıyorsun diye mesaj geldi. Telefonla görüşün dendi ve ertesi günü beklemeye karar verdim ertesi gün daha ben Turkcell ile sorun hakkında görüşmeden telefonuma Volte talebiniz kabul edildi benzeri mesaj geldi.

Reaksiyon puanı
35
Turkcell hatta sahipsen altta verdiğim linkten veya telefonun mesaj kısmından HDSES yaz 2222’ye gönder.

Bu işlemden sonrada veya önce fark etmez Telefon ayarlarından da Volte ayarını açman gerekiyor. Bunun için yapman gereken ise;

Telefon kısmına girip sağ üstte yer alan Daha fazla tıkla ve karşına çıkan ufak pencereden Ayarlar yazan yere tıkla Arama Ayarları kısmında bulunan giden sesli arama ayarları kısmından Uygun olduğunda Volte kullan seçeneği işaretle.

NOT: Mesaj atarak yaparken Turkcell hattınız 2G diye garip mesaj gönderebilir haberiniz olsun. Sitesinde de zar zor başvuru yapabildim. Önce hata verdi sonrakilerde zaten başvurmuşsunuz filan dedi. Site üzerinden yetkili biriyle görüştüm onla da yapamadık. Hatta mesaj gönderdiğimde 4.5G kullanmama rağmen 2G kullanıyorsunuz diye mesaj geldi diye yazınca 4.5 yazıp 2222 mesaj atmamı söylediler öyle yapınca da bu defa zaten 4.5 G kullanıyorsun diye mesaj geldi. Telefonla görüşün dendi ve ertesi günü beklemeye karar verdim ertesi gün daha ben Turkcell ile sorun hakkında görüşmeden telefonuma Volte talebiniz kabul edildi benzeri mesaj geldi.
a7b1d869177cf95ee6babfd02486e559.jpg

Bu mesaj geliyor cihazım s6 edge+

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
a7b1d869177cf95ee6babfd02486e559.jpg

Bu mesaj geliyor cihazım s6 edge+

Öncelikle Sim kartınız 4.5 uyumlu mu. Sanki uyumlu değil gibi görünüyor bu mesaja göre bir de s6 edge+ derken plus olan modelse sanırım s6 edge plus için şuan o destek olmayabilir. Turkcell'in sitesinde uyumlu samsung modelleri yazılmış onlarda s6, s6 edge, s7 ve s7 edge.

Volte den yararlanmak için adını yazdığım samsung modellerine sahip olmanız bunla birlikte sim kartınızın 4.5 destekli ve kullandığınız paketin 4.5G olması gerekmekte.

Ben Samsung S6 Edge sahip olmama rağmen zar zor aktif ettim.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
S6edge kullandım onda votle yoktu. Note 5 te de yok.

S6 edge desteği var. Belki siz kullanırken donanımsal olarak olmasına rağmen yazılımsal olarak yoktu. Turkcell'in sitesinden bakarsanız Volte desteği olduğunu göreceksiniz.

Telefonun içindeki ilgili kısımdan ayarın açılması ve aynı zamanda servis sağlayıcıya başvuru yapılması gerekiyor.

Reaksiyon puanı
35
Öncelikle Sim kartınız 4.5 uyumlu mu. Sanki uyumlu değil gibi görünüyor bu mesaja göre bir de s6 edge+ derken plus olan modelse sanırım s6 edge plus için şuan o destek olmayabilir. Turkcell'in sitesinde uyumlu samsung modelleri yazılmış onlarda s6, s6 edge, s7 ve s7 edge.

Volte den yararlanmak için adını yazdığım samsung modellerine sahip olmanız bunla birlikte sim kartınızın 4.5 destekli ve kullandığınız paketin 4.5G olması gerekmekte.

Ben Samsung S6 Edge sahip olmama rağmen zar zor aktif ettim.
Simim 4.5g uyumlu

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Evet plus tan bahsediyorum

Maalesef S6 edge plus telefonlarda şu an Volte desteği yok.

VoLTE teknolojisini destekleyen cihazlar:

- Samsung S6
- Samsung S6 Edge
- Samsung S7
- Samsung S7 Edge
- LG G4
- LG G5

VoWifi teknolojisini destekleyen cihazlar:
- LG G4
- LG G5

Cihazların Türkiye'de satılan modeller içinde olması gerekmektedir.

Turkcell'in sitesinde bu şekilde yazmakta.

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Maalesef S6 edge plus telefonlarda şu an Volte desteği yok.

VoLTE teknolojisini destekleyen cihazlar:

- Samsung S6
- Samsung S6 Edge
- Samsung S7
- Samsung S7 Edge
- LG G4
- LG G5

VoWifi teknolojisini destekleyen cihazlar:
- LG G4
- LG G5

Cihazların Türkiye'de satılan modeller içinde olması gerekmektedir.

Turkcell'in sitesinde bu şekilde yazmakta.
Bende var volte neyi tartışıyorsunuz anlamadım hemde ben uğraşmadım bunun icin