Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

passport6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar güncelleme geldiğine göre fransa rom u ndan türkiye romuna dönmek istiyorum bunu nasıl yapıcam ?

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşlar güncelleme geldiğine göre fransa rom u ndan türkiye romuna dönmek istiyorum bunu nasıl yapıcam ?
Sammobile'dan türkiye romunu indirip onu kuracaksınız diye biliyorum. Siz yinede daha iyi bilen bir arkadaşın tavsiyesiyle hareket edin.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Smartswitch üzerinden yazılım kurtarmayla da yükleyebilirsiniz. En güncel yazılımı kuruyor telefona 5.1.1 bile kursa güncelleme hemen gelir ota'dan yükseltebilirsiniz.

Buarada ben de sammobile üzerinden Fransa romunu yüklemiştim hâlâ o romdayım, fakat benim Fransa diye yüklediğim rom Portekiz romu çıktı ve dün itibariyle Mart ayı güvenlik yamasını aldım ota üzerinden.
(uzun süre Avusturya olduğunu sanıyordum dün itibariyle ülke koduyla vs. Portekiz romu olduğunu doğruladım)

passport6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Smartswitch üzerinden yazılım kurtarmayla da yükleyebilirsiniz. En güncel yazılımı kuruyor telefona 5.1.1 bile kursa güncelleme hemen gelir ota'dan yükseltebilirsiniz.

Buarada ben de sammobile üzerinden Fransa romunu yüklemiştim hâlâ o romdayım, fakat benim Fransa diye yüklediğim rom Portekiz romu çıktı ve dün itibariyle Mart ayı güvenlik yamasını aldım ota üzerinden.
(uzun süre Avusturya olduğunu sanıyordum dün itibariyle ülke koduyla vs. Portekiz romu olduğunu doğruladım)
hocam ben check ettim dbp1 yani fransa romuymuş benim ki ve güncelleme almadım hiç.. Bu yazılım kurtarma işlemini yapmadan önce yapmam gereken birşey var mı wipe vs ?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
hocam ben check ettim dbp1 yani fransa romuymuş benim ki ve güncelleme almadım hiç.. Bu yazılım kurtarma işlemini yapmadan önce yapmam gereken birşey var mı wipe vs ?
Önemli verilerinizi yedekleseniz yeter bence smartswitch yönlendiriyor zaten bütün diğer işlemler esnasında.
Wipe mevzu da bence gerekmez çünkü yazılım kurtarma bir nevi telefonu baştan aşağıya sıfırlamak. Sonrasında olaki takılmalar yaşarsanız bir de wipe atarsınız sanki parayla mı :)

passport6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Önemli verilerinizi yedekleseniz yeter bence smartswitch yönlendiriyor zaten bütün diğer işlemler esnasında.
Wipe mevzu da bence gerekmez çünkü yazılım kurtarma bir nevi telefonu baştan aşağıya sıfırlamak. Sonrasında olaki takılmalar yaşarsanız bir de wipe atarsınız sanki parayla mı :)
çok teşekkürler hoca sağolun :)

passport6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
dediğiniz gibi smart switch üzerinden yazılım kurtarma yaptım ama gene fransa rom un da kaldı sanırım çünkü telefon açılınca ilk seçili dil fransızcaydı

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
dediğiniz gibi smart switch üzerinden yazılım kurtarma yaptım ama gene fransa rom un da kaldı sanırım çünkü telefon açılınca ilk seçili dil fransızcaydı

Yapım numarası vs de mi aynı?

Eğer Fransa romunda kaldıysa aynen onu yüklediğiniz gibi sammobile üzerinden Türkiye romunu indirip yükleyeceksiniz odin üzerinden o halde.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bende bu sorunun cevabini merak ediyorum. Smart switch de degisim oluyor mu yazilimda.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Aslında şimdi mantık olarak düşünecek olursak değişmemesi normal çünkü telefonu bağlayıp yazılım kurtarma yapınca program otomatik olarak yapım numarası ve kod üzerinden ilgili ülkenin romunu indirip kuruyor.
Bu durumda sizi de yanlış yönlendirmiş oldum kusura bakmayın...
Mecburen sammobile'a Türkiye romu düşünce odin üzerinden geçiş yapıp daha sonra belki sağlıklı olsun diye bir kere daha smartswitch üzerinden yazılım kurtarma yapmak mantıklı olacaktır.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
ben bugün denedim bir değişim olmadı hala fransa romunu kullanmaktayım

Hm. Teşekkürler bilgi icin. :) Sammobile da ulkemizin romlari olmuyor uzun bir suredir. Koyulmayacagina dair bilgi paylasilmisti sanirim. Farkli sitelerden arastirip romu bulmanizi oneririm.

TttEee

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Aslında şimdi mantık olarak düşünecek olursak değişmemesi normal çünkü telefonu bağlayıp yazılım kurtarma yapınca program otomatik olarak yapım numarası ve kod üzerinden ilgili ülkenin romunu indirip kuruyor.
Bu durumda sizi de yanlış yönlendirmiş oldum kusura bakmayın...
Mecburen sammobile'a Türkiye romu düşünce odin üzerinden geçiş yapıp daha sonra belki sağlıklı olsun diye bir kere daha smartswitch üzerinden yazılım kurtarma yapmak mantıklı olacaktır.
Onunla ilgili değil bence. Yazılım kurtarmada seri no ve model soruyor. Seri no Türkiye cihazına aitse ve bilgisayarınızın bölgesel ayarları Türkiye ise direk türkiye romunu kuruyor.

Molpt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Aslında internetten araştırın bazı sitelerde orjinal 5.1.1 yazılımı vardı diye hatırlıyorum. Biraz gezin tozun google amcaya sorun bi nerde bu :) Bulursunuz elbet çıkar biyerlerden.

Ruzgar Kara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adeta bir donanım canavarı olan Galaxy s6 ve s6 edge kullanıcıları soru, sorun görüş ve önerilerini buradan dile getiriyor.
3c61af3c0f663c25a96465211ca9f9d8.jpg

Teknik Özellikleri :

İşlemci : 14 nanometre 64 bit Exynos 7 Octa

Ram : 3 GB LPDDR4

Depolama: 32 GB, 64 GB ve 128 GB Micro sd desteği yok

Arka kamerası : 16 megapiksel, ois f1.9 diyafram
Ön kamera: 5 mp f 1.9

Ekran :Super AMOLEDb 5.1 inç 2560×1440 piksel

Boyut :6.8 mm kalınlığında ağırlığı 138 gram (Galaxy S6 Edge : 7 mm, 132 gram)

Batarya : 2550 mAh

Diğer : arka ve ön Gorilla Glass 4 koruma, ultra hizli depolama birimi, yan çerçeve metal hızlı ve kablosuz şarj

Renkler : beyaz, siyah, altın sarısı renk seçenekleri olacak, mavi renk Galaxy S6’ya özel, yeşilrenk ise Galaxy S6 Edge’ye

083c97517d08d753abe102b056504fd5.jpg

Bu sefer Samsung bana göre galaxy s6 ve s6 edge ile güzel iş çıkarmış ancak fiyatı da önemli.
Android 6.0 yükledikten sonra eyvallah Wİ-Fİ ye bağlanıyor ama oyunlara girerken Wİ-Fİ hatası veriyor varmı bir çözümü olan?

mozkan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

samsung galaxy s6 edge kullanıcısıyım. cihazıma hafta içi android 6 güncellemesi aldım. Ama beklenin aksine cihazımın şarjında bir iyileştirme göremedim. Hatta cihazın şarjı lollipop a göre daha çabuk bitmeye başladı. ekran kapalıyken bile sürekli şarj tüketiyor. gün içerisinde telefonu yoğun olarak da kullanmıyorum. Benzer problemi yaşayan arkadaşlar var mı? bu konuda çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Merhaba Arkadaşlar,

samsung galaxy s6 edge kullanıcısıyım. cihazıma hafta içi android 6 güncellemesi aldım. Ama beklenin aksine cihazımın şarjında bir iyileştirme göremedim. Hatta cihazın şarjı lollipop a göre daha çabuk bitmeye başladı. ekran kapalıyken bile sürekli şarj tüketiyor. gün içerisinde telefonu yoğun olarak da kullanmıyorum. Benzer problemi yaşayan arkadaşlar var mı? bu konuda çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Güncelleme sonrası wipe yaptınız mı?

(PS63)

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Wipe yapıp mümkün ise yedek almadan sıfırdan kurulum yapın

KİNG10UR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Aynı Sorun bende vardı Güncellme sonrası wipe yap sıkıntı kalmayacaktır en azından bende öyle oldu

Molpt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
bu işlemi nasıl yapabilirim? tarif edebilir misiniz?
Telefonunuzu kapatın. Sonra aynı anda ses açma home tuşu ve güç tuşuna basın ekran gelene kadar basılı tutun. Bu işlemden sonra karşınıza recovery menüsü çıkacaktır. Buradan altta wipe data / factory reset ve wipe cache seçeneklerini göreceksiniz. Ses tuşlarıyla menüler arasında geçiş yapabilirsiniz power tuşuyla da seçim yapabilirsiniz. Bu 2 işlemi uyguladıktan sonra telefonu resetleyiniz. Bu işlemden önce yedek almayı unutmayınız. Tüm verileriniz silinecek ve ilk aldığınız günki gibi cihaz kurulumu yapacaksınız.

mozkan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonunuzu kapatın. Sonra aynı anda ses açma home tuşu ve güç tuşuna basın ekran gelene kadar basılı tutun. Bu işlemden sonra karşınıza recovery menüsü çıkacaktır. Buradan altta wipe data / factory reset ve wipe cache seçeneklerini göreceksiniz. Ses tuşlarıyla menüler arasında geçiş yapabilirsiniz power tuşuyla da seçim yapabilirsiniz. Bu 2 işlemi uyguladıktan sonra telefonu resetleyiniz. Bu işlemden önce yedek almayı unutmayınız. Tüm verileriniz silinecek ve ilk aldığınız günki gibi cihaz kurulumu yapacaksınız.
Teşekkürler. şuan anlattığınız işlemi yapıyorum. kurulumu bekliyorum

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Merhablar arkadaslar not 4 kullanıyorum ekran cok büyük oldugu için ısınamadım bi türlü
S6 ya geçmeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz