Galaxy S5 mi Note 3 mü?

Galaxy S5 mi, Note 3 mü?

• Kullanılan toplam oy
    50

efe.e

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İkisinide alsanız sizi tatmin eder kullanım alanına göre note serisi daha interaktif, tablet gibi s serisi daha mobil buna göre karar ver ben note 2 aldım şuan ondan yazıyorum gayet memnunum sen karar ver :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesin bi yorum yokya en çok da o sinir ediyo adamı :D bnce bütün firmalar birleşmeli en azından lg sony ve samsung toplu bi tel yapsınlar işlemci samsungdan ekran kamera sonyden geri kalanda lg den olsun güzel olurdu herhalde :) ama görünüş olarak sony en iyisi bnce

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bende 2 cihazı takip ediyorum. Yorumlarınızı tek tek okudum.
Note serisi ile S serisi evet 2 ayrı firmadan çıkmış gibi.

Note 2 2011 de çıktı 1 sene önceki fiyatı ile şuanki fiyatı arasında 50-100 tl ya var ya yok. S serisi ise yılda 2-3 kez çıkıyor ve telefon inanılmaz değer kaybediyor.

Alıcam ben satmıycam diyorsanız. Note 2 çağın otesinde bir telefondu heryerde 1gb ramli cihazlar var iken adamlar 2gb ramli cihaz çıkarttı ve hala satın alınan bir cihaz. Şimdi ise piyasada 2gb ramli cihaz varken 3gb ram çıkardılar. İleriyi düşünerek note3 mantıklı gibi duruyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ya harbiden şaka mı bu? Note 3 isterse 10ghz olsun S5 derim. Neden mi o berbat yazılımları S5'te daha gelişmiş çünkü. Elime aldığım her note 3 s4ü gibi takılıp kasıyordu (bug ve laglardan bahsediyorum kitlenme falan değil) Ama s5ler yağ gibi akıyor. Note 3 diyenler neden note 3 diyor anlayamıyorum....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bende 2 cihazı takip ediyorum. Yorumlarınızı tek tek okudum.
Note serisi ile S serisi evet 2 ayrı firmadan çıkmış gibi.

Note 2 2011 de çıktı 1 sene önceki fiyatı ile şuanki fiyatı arasında 50-100 tl ya var ya yok. S serisi ise yılda 2-3 kez çıkıyor ve telefon inanılmaz değer kaybediyor.

Alıcam ben satmıycam diyorsanız. Note 2 çağın otesinde bir telefondu heryerde 1gb ramli cihazlar var iken adamlar 2gb ramli cihaz çıkarttı ve hala satın alınan bir cihaz. Şimdi ise piyasada 2gb ramli cihaz varken 3gb ram çıkardılar. İleriyi düşünerek note3 mantıklı gibi duruyor.
her şey ram değil. Note 3 1.9ghz excynos S5 2.5GHZ Snapdragon. :D

Akıllı telefonlar, bilgisayar mimarisi üzerine kuruludur. Bilgisayar mimarisi hesaplamaya dayanır; birden fazla girdi ve çıktıyı kapasiteye bağlı olarak aynı anda işlemeye çalışır. RAM ise telefonun birden fazla bilgiyi işleme kapasitesini denetler. RAM, işlem bittiğinde kendini silen dinamik bir bellektir. RAM, işlemciye işlenecek verinin ham halini yollar. Halihazırda işlem varsa işlemin referansını kendinde depolar. Şu şekilde özetlenebilir: En basit bilgisayarlar olarak kabul edilen hesap makinelerinde RAM yoktur. Ancak işlem yapabilirler. İşlem yoksa, bilgisayar gerçek anlamda güç tüketen bir nesneden başka bir şey değildir. Bilgisayarlar(telefonlar)da RAM olmazsa yine de tek bir işlem gerçekleştirebilir.
S5'te 2.5 ghz işlemci var, 2GB RAM var. Note 3'te ise 2.0GHZ ve 3GB olarak devam ediyor. Note 3'teki RAM fazlalığı, bu nedenle hiçbirşey ifade etmiyor. Ayrıca, RAM bellekler yapıları gereği üzerindeki verileri direkt olarak devrettiklerinden, 3GB veriyi işlemciye yüklediğinizde işlemci sıkışarak von Neumann tüneli adı verilen darboğaza yol açar. Bu nedenle Note 3 yüksek güç gerektiren durumlarda S5'ten daha yavaş çalışacaktır. Ayrıca, S5, veriyi daha hızlı işlediği için RAM tüketimi daha az olacak ve 1GB ram farkı neredeyse kapanacaktır. Note 3'te ise işlenemeyen daha çok veri kaldığı için RAM iyice şişecektir.
Bu nedenlerle S5 al derim.
Aynen. Millet takmış 3GB Ram diyor ama S5'in işlemcisi note3'ünkünü döver yer bitirir. SAdece saat hızı olarak düşünmeyelim. Biri Samsung'un buglarıyla ünlü exycnos'u diğeri Qualcomm'un Snapdragon'u. :D Ayriyeten note 3'lerde eski touchwiz bulunuyor. S5'te çok daha stabil yeni touchwiz var. Bunları da düşünmek lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung Note serisine daha cok önem veriyor // note 3 ' ü kullandım gerçekten harika tam istediğim gibi ama S5 cok sıradan geldı bana bence note 3 almalısın note 3 aldıgında pişmanlık duymazsın eğer ıkısının arasında kaldıysan bıraz daha bekle note 4 u ıncele o zaman kararını verırsın note 4 çok kaliteli özellıkler sunacaktır dediğim gibi note serisi samsung ıcın 1-0 onde

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim z2 de ne buluyosunuz gelmişsiniz burda yok s5 in tasarımı değişmemiş çok kötü falan bide z1 ile z2 ye bakın aynı tasarım neden hep s5 i kötülüyosunuz

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yaw şaka mı bu? Birinde 2.5 snap801 car diğerinde 1.9 excynos. Birinde yeni touchwiz var. Diğerinde hantal rehberi 10 saniyede açılan eski touchwiz. Biraz objektif olun.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Touchwiz düzeltilmiş s801 ac işlemci koyulmuş tabiki s5 note3 almak ram için telefon almaktr la exynos işlemcili telefon bikere kullandım(s3) bidaha kullanmam ne olursa olsun he s5 i de almam o ayrı mesele :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Galaxy s serisinden uzak dur. Samsung firmasi note serisine her zaman cok daha fazla onem veriyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eğer cepte taşıma sorunu olmasa (bayanlar gibi çantada taşıyabilsem) kesinlikle Note 3 derim. Kalemi her ne kadar kullanmam diye düşünsen bile kullanacağından eminim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Note 2yi kuzenim kullanıyordu cidden çok sağlam bir telefon. Şu anda telefonunu değiştirdi babası kullanıyor Note 2'yi. Geçenlerde 2 adet güncelleme kurdum kit kata geçti '' 4.3 ve 4.4.2 '' kurulumu yaptım.

Note 3'de ablam kullanmakta 4G LTE versiyonu snapdragonlu olanı, canavar gibi çalışıyor cidden çok hoş telefonlar.

Galaxy S serisinden dediğiniz gibi uzak durulması gerekiliyor, samsung'un en sevdiğim 2 telefonudur Note 2-3.

Tabi benim şahsi görüşüm bunlar, galaxy s serisinden bir telefon almak isteyenler alabilir '' yanlış yönlendirme '' yapmak istemem.

VoyBoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu note 3 diyenlere sorum olacak 2014 25 Eylül'de note 4 geliyor note 3 un fıyatı 1800 lira diyelim bu telefon gelince edeceği deger 1400-1500 0'ı şimdi sen düşün note3 mü s5 mi ben s5 aldım ve gayet işimi görüyor mesala diyelim %1 jarjın var ve acil telefon görüşmesi geldi bakmak zorundasın hemen U.güç tasarruf moduna alıp konusabılırsın Samsunga çöp diyen arkadaşlar bunuda açıklarsa sevinirim

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu note 3 diyenlere sorum olacak 2014 25 Eylül'de note 4 geliyor note 3 un fıyatı 1800 lira diyelim bu telefon gelince edeceği deger 1400-1500 0'ı şimdi sen düşün note3 mü s5 mi ben s5 aldım ve gayet işimi görüyor mesala diyelim %1 jarjın var ve acil telefon görüşmesi geldi bakmak zorundasın hemen U.güç tasarruf moduna alıp konusabılırsın Samsunga çöp diyen arkadaşlar bunuda açıklarsa sevinirim

aynı fikirdeyim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende note3 derim ama note4'ü beklesek iyi olur :)
Note 4 Türkiye'ye ne zaman gelecek ve fiyatı ne civarlarda olacak??

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bende note3 derim ama note4'ü beklesek iyi olur :)
Note 4 Türkiye'ye ne zaman gelecek ve fiyatı ne civarlarda olacak??

Merhaba,

Son zamanlarda çıkan amiral gemiler 2000-2600 TL civarında olduğu için bu fiyat aralığında olucağı aşikar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anlamıyorum şu insanları kardeşim telefonu kullananlar dışında kullanmayan herkez yorum yazıyo bide hepsi kötüleme içerikli yorumlar kardeşim ilk önce telefonu kullan ondan sonra kötü yorum yaz kullanamayan bir sürü insan yok şöyle yok böyle kötü ver parayı kullan ondan sonra kötüle gam yemicem s5 fıstık gibi telefon iişte kullanıyorum çokta güzel

bytekno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben s5 diyorum. Fazla yorum yapmak istemiyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
üffffffff bu ne yaaa sizin yorumlaınız yüzünden ne alacağıma karar veremedim :sneaky2:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende nir note 3 kullanıcısı olarak söylüyorum mantık yönünden gidersek note 3 neden mi matemTİKSEL OLARAKDA SÖYLÜYORUM galaxy s lerin hep bi modeli çıkıp duruyor note 3 hep zirvede durdu hangi telefoncuya sorarsan sor note 3 der s5 in s4den bir farkı yok note 3 de kalem olması s5ten ayırmıyor şarj olmasına gelirken benim telefonumda hemen doluyor dolduğu süre kadarınca idare ediyor neden mi çünkü akıllı telefonlarım işlemcisi çok fazla ve daha çok iş yapıyorlar örneğin benim eski telefonum samsung corby2 de şarj uzun süre gidiyordu ama özellikleri az şarja bakarsan android telefon alma note 3 ün devamı gelmedi çünkü en iyisi o algılama sı çok yüksek kasılması az hiç yok bende telefon belleğinin hafızasıda yüksek ben düşüncelerimi yazdım yakında s6 çıkar s5 aldığına pişman olursun note 3 al kaç senedir çıkmıyor note 4 tavsiyem bu kaleme bakma not yazabiliyorsun fotoğraflara falan çok eğlenceli oluyor telefonun kendisinde sporcular için uygulama falanda var yani herşeyiyle MÜKEMMELLLLLLLLL:thumbup1:

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5

note 2 nin fiyatı 2 senede 100 TL azaldı, Note 4 bile gelse, 3'ün fiyatı 1 sene içinde düşmez. Aynısını s5 içinde söyleyebilir misin:)

üffffffff bu ne yaaa sizin yorumlaınız yüzünden ne alacağıma karar veremedim :sneaky2:

karar veremediğin için burdasın zaten.)

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note3 donanim bakimindan bence daha ii yalniz guncellemyi zomzang in sahte amiral gemisi s5 daha cok alr

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kalem kullanmam derdim ama hemen her işi kalemle yapar oldum. Note 2 kullanıyorum 1 yıldır. Her yönüyle memnunum ve hiç kasılma yaşamadım. Note 4 çıkınca fiyatlar düşsün de note 3 alayım diye bekliyorum ;) Ofis işlerim dahil her işimi hallediyorum 7/24 :) Ayrıca o bahsekonu kalp atışı sensörü v.s. google playden yüklenince çalışıyor note 2'de de bilginiz olsun ;) İşinizi görmek anlamında ofis işlerinden, oyunlardan tutun, film izlemeye, nette gezinmeye ve ebook okumaya kadar her şeyi yapabiliyorum. Tüm bu teknik tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması ve uzun vadede size bir eksiklik yaşatmamasıdır. Teknoloji dediğiniz sürekli gelişiyor ki zaten, o yüzden s serisi yılda 2-3 kere değişiyor. Saygılar.