Bende yazacaktim ama üşendim dostum. Helal olsun
her şey ram değil. Note 3 1.9ghz excynos S5 2.5GHZ Snapdragon.bende 2 cihazı takip ediyorum. Yorumlarınızı tek tek okudum.
Note serisi ile S serisi evet 2 ayrı firmadan çıkmış gibi.
Note 2 2011 de çıktı 1 sene önceki fiyatı ile şuanki fiyatı arasında 50-100 tl ya var ya yok. S serisi ise yılda 2-3 kez çıkıyor ve telefon inanılmaz değer kaybediyor.
Alıcam ben satmıycam diyorsanız. Note 2 çağın otesinde bir telefondu heryerde 1gb ramli cihazlar var iken adamlar 2gb ramli cihaz çıkarttı ve hala satın alınan bir cihaz. Şimdi ise piyasada 2gb ramli cihaz varken 3gb ram çıkardılar. İleriyi düşünerek note3 mantıklı gibi duruyor.
Aynen. Millet takmış 3GB Ram diyor ama S5'in işlemcisi note3'ünkünü döver yer bitirir. SAdece saat hızı olarak düşünmeyelim. Biri Samsung'un buglarıyla ünlü exycnos'u diğeri Qualcomm'un Snapdragon'u.Akıllı telefonlar, bilgisayar mimarisi üzerine kuruludur. Bilgisayar mimarisi hesaplamaya dayanır; birden fazla girdi ve çıktıyı kapasiteye bağlı olarak aynı anda işlemeye çalışır. RAM ise telefonun birden fazla bilgiyi işleme kapasitesini denetler. RAM, işlem bittiğinde kendini silen dinamik bir bellektir. RAM, işlemciye işlenecek verinin ham halini yollar. Halihazırda işlem varsa işlemin referansını kendinde depolar. Şu şekilde özetlenebilir: En basit bilgisayarlar olarak kabul edilen hesap makinelerinde RAM yoktur. Ancak işlem yapabilirler. İşlem yoksa, bilgisayar gerçek anlamda güç tüketen bir nesneden başka bir şey değildir. Bilgisayarlar(telefonlar)da RAM olmazsa yine de tek bir işlem gerçekleştirebilir.
S5'te 2.5 ghz işlemci var, 2GB RAM var. Note 3'te ise 2.0GHZ ve 3GB olarak devam ediyor. Note 3'teki RAM fazlalığı, bu nedenle hiçbirşey ifade etmiyor. Ayrıca, RAM bellekler yapıları gereği üzerindeki verileri direkt olarak devrettiklerinden, 3GB veriyi işlemciye yüklediğinizde işlemci sıkışarak von Neumann tüneli adı verilen darboğaza yol açar. Bu nedenle Note 3 yüksek güç gerektiren durumlarda S5'ten daha yavaş çalışacaktır. Ayrıca, S5, veriyi daha hızlı işlediği için RAM tüketimi daha az olacak ve 1GB ram farkı neredeyse kapanacaktır. Note 3'te ise işlenemeyen daha çok veri kaldığı için RAM iyice şişecektir.
Bu nedenlerle S5 al derim.
Galaxy s serisinden uzak dur. Samsung firmasi note serisine her zaman cok daha fazla onem veriyor.
Cok haklisin.Çünkü tek iş yapan serisi![]()
Cok haklisin.
Bu note 3 diyenlere sorum olacak 2014 25 Eylül'de note 4 geliyor note 3 un fıyatı 1800 lira diyelim bu telefon gelince edeceği deger 1400-1500 0'ı şimdi sen düşün note3 mü s5 mi ben s5 aldım ve gayet işimi görüyor mesala diyelim %1 jarjın var ve acil telefon görüşmesi geldi bakmak zorundasın hemen U.güç tasarruf moduna alıp konusabılırsın Samsunga çöp diyen arkadaşlar bunuda açıklarsa sevinirim
Bende note3 derim ama note4'ü beklesek iyi olur
Note 4 Türkiye'ye ne zaman gelecek ve fiyatı ne civarlarda olacak??
Bu note 3 diyenlere sorum olacak 2014 25 Eylül'de note 4 geliyor note 3 un fıyatı 1800 lira diyelim bu telefon gelince edeceği deger 1400-1500 0'ı şimdi sen düşün note3 mü s5 mi ben s5 aldım ve gayet işimi görüyor mesala diyelim %1 jarjın var ve acil telefon görüşmesi geldi bakmak zorundasın hemen U.güç tasarruf moduna alıp konusabılırsın Samsunga çöp diyen arkadaşlar bunuda açıklarsa sevinirim
aynı fikirdeyim
üffffffff bu ne yaaa sizin yorumlaınız yüzünden ne alacağıma karar veremedim :sneaky2: