Galaxy S4'ten Lumia 640XL'a geçiş

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar galaxy s4 ün ısınma kasma donma ve kasa çatlama sorunlarından dolayı artık androidi bırakıp lumia ailesine katılmak istiyorum. Sizce çok birşey kaybeder miyim bu iki telefon arası geçişte. Oyun meraklısı değilim s4 ümde hiç oyun yok sadece internetini ve mesaj servisini kullanıyorum. Onun dışında video ve film izlerim çok fazla. Birde haliyle youtube ve gmail servislerini kullanırım. Görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Telefon catlamaktan neredeyse sadece ekran kalacak servis bile ısınmasına çözüm bulamadı. Şimdiden teşekküler.

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
sakın ha geçme bin pişman olursun
sahra çölü gibi mağazısında hiçbir şey bulamazsın
galiba fiyatı 899 tl ydi
o fiyata WP alınmaz git vodafone smart 6 al bin kat daha iyidir
paranı çöpe atma derim

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Dostum bence değer çok fazla sosyal uygulama kullanmıyosan (marketi kötü çünkü) çok iyi bir seçenek hem hızlı hem sağlam ama 640 yerine 930 falan öneririm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 yıldır wp kulanıcısıyım + androidde kullanıyorum. oyun takıntın yoksa gönül rahatlığı ile alabilirsin marketi kötü vs laflarına bakma wp10 eli kulağında ondan sonra marketi androii aratmaz. snapchat vs yok doğrudur ama ben zaten kullanmadığım için eksiklik hissetmiyorum. alabiliyorsan 640xl yada 930 değil 830 al zaten fiyatta dampinge girdi. glnace screen özelliği tam anlamı ile onda var 930 da yok 640xl de ise kısıtlı olarak var. market eksik ama cihazın wp nin +ları marketi unutturur.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
kötü diyenler kullandılarmı bir fikirlenini alabilrmiyim yoksa kullanmadan mı cevap veriyorlar tüm samimiyetinizle cevaplarmısınız

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şimdi ikisini kıyaslarsan (şurdan bak http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1TswCgE ) samsung özellik olarak daha iyi ama dökülmeler samsung da fazla evet ben alalı 6 ay falan oldu s4 darbe yememesine rağmen soyuluyor kenarları. Isınma bütün telefonlarda var kasma donma evet samsungda biraz daha fazla eğer telefonun full doldurursan alanı donma kasma daha da artar bunu 32 gblık sd kart kullanıp düzeltebileceğini sanıyorum yanlışsam düzeltin. İsteklerine bakıyorum lumia kullanabilirsin ama unutma alacağın lumia 1 gb ram var samsung da 2. yani 2 gb da yaşadığın donmayı 1 gb ile nasıl yaşarsın bir düşün. 1 gb telefon artık kullanılmaz o yüzden onu aklından bir çıkar. Lumia kötü bir telefon değil sadece store yani mağazasında 300bine yakın program varken android sanırsam 1 milyon küsür program var. Akıllı telefon demek program demek program demek mağaza demek. O yüzden önerilmez pek. Yoksa telefonda bir sorun yok hatta en iyi kameraya sahiptir ayrıca çok sağlamdır. Ben lumia 620 kullandım ordan biliyorum ama alacaksan ya çok iyi olanını al yoksa alma dostum sen yine de forumdakilerin yorumlarına bak benden daha bilgililer olacaktır , inşallah iyi bir seçim yaparsın. Bu arada "oneplus one" telefonunu araştırmanı tavsiye ederim.

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 930 ilk aklıma gelen lumia oldu ama ön kameranın düşük mp olması beni vazgeçirdi. 640 xl ı secmemin sebebi en yeni lumia olması lumialar biliyorsunuz sadece internet mağazalarında var bende oradaki yorumlara bakaraktan 640 xl ı seçtim. Başka alternatiflere açığım ama androidin hantallığından bıktım. Telefon hafızam bomboş. Boş alan 6.57 GB düşünün ne kadar boş ama bir türlü kasmalardan donmalardan kurtulamıyorum. 50 kere format attım root attm yok en fazla 1 ay daha geç başlyo donmaya. Mühendis olmama rağmen öyle sosyal medyaya flan ilgim yok dediğim gibi internetini ve mesajlasmasını kullanıyorum. Iş gereği kameraya falan çok ihtiyacım olabiliyor bazen kodları çekiyorum. Lumia 940 xl gelcek diye gördüm forumda ama ozellikler sanki çok şişirilmiş onu mu beklesem acaba arkadaşlar?

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 930 ilk aklıma gelen lumia oldu ama ön kameranın düşük mp olması beni vazgeçirdi. 640 xl ı secmemin sebebi en yeni lumia olması lumialar biliyorsunuz sadece internet mağazalarında var bende oradaki yorumlara bakaraktan 640 xl ı seçtim. Başka alternatiflere açığım ama androidin hantallığından bıktım. Telefon hafızam bomboş. Boş alan 6.57 GB düşünün ne kadar boş ama bir türlü kasmalardan donmalardan kurtulamıyorum. 50 kere format attım root attm yok en fazla 1 ay daha geç başlyo donmaya. Mühendis olmama rağmen öyle sosyal medyaya flan ilgim yok dediğim gibi internetini ve mesajlasmasını kullanıyorum. Iş gereği kameraya falan çok ihtiyacım olabiliyor bazen kodları çekiyorum. Lumia 940 xl gelcek diye gördüm forumda ama ozellikler sanki çok şişirilmiş onu mu beklesem acaba arkadaşlar?

Bu gerçek mi ? Telefon böyle mi olacak ?

http://www.bestekno.com/wp-content/...10-and-Intel-Quad-Core-Processor-479426-3.jpg

ayrıca özellikleri çok muhteşem ama bu sana pahalıya patlar.

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
S4 e 1.800 tl verdik ama elimizde ekrandan başka birsey kalmadı. Vida yerleri çatlıyo servis bile şaşıyo ama hiç birşey yapamıyor. Evet özellikleri çok uçuk gibi duruyor 4 GB ram gibi mesela. Ama eğer gelirse ilk kez tüm güçlü özelliklerin bir arada olduğu telefon olur. Pahalı olması çok doğal kalır bu yüzden. Şu aralar mağazalarda lumia da kalmamış tükenmiş hep. Microsoft lumia olana kadar da bu böyle devam edecek galiba. Seriler tam olarak microsoft baskısı almış değil. Hala nokia var çoğunda.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
640 xl degilde 640 xl lte bakin mukemmel bir telefon her gecen gun yenileniyor ve wp 10 ile twlefon alisilmisin disinda bir surprizle gelecek.en dogru secenegi vermissin. ;)

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Seçtiğim model zaten LTE olan sürümüydü Türkiyede sadece LTE olanı sattıkları için belirtmemiştim ;-) teşekkürler düşüncen için :-)

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Seçtiğim model zaten LTE olan sürümüydü Türkiyede sadece LTE olanı sattıkları için belirtmemiştim ;-) teşekkürler düşüncen için :-)

Ben suan telefon alsam kimseye sormaksizin direk lumia alirim lumia ayricaliktir ozeldir ozelliktir! ;)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
L930 alabileceksen tavsiye ederim.

20 mp kamerası var. Düşük mp demişsiniz de.

Durum el vermiyorsa da L1520 alabilirsin

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
1 GB RAM telefon kalmamış diyor arkadaş. Şaka yapıyor sanırım ya da wp ile androidin farkinda n haberi yok :D ya da ios in hala 1 GB RAM ile çatır çatır çalıştığından haberi yok. Bence de 930 Alsan daha mutlu olursun. Arka kamerasinda pure view tarzı bi teknoloji var. Geçenlerde en iyi fotoğraf ceken akıllı telefon seçilmişti ünlü bir sitede. Öneririm ben oyun falan oynamıyorsan da mağaza sana yeter.

umutturkoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
L930 alabileceksen tavsiye ederim.

20 mp kamerası var. Düşük mp demişsiniz de.

Durum el vermiyorsa da L1520 alabilirsin

Ön kameradan bahsetmiştim ama belirtmemişim. Arka kamera gerçekten müthiş ama ön kameranın mp düşük ön kamera bazen çok işe yarıyor hayatımda. Birde şuan L930 stoklarda yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

1 GB RAM telefon kalmamış diyor arkadaş. Şaka yapıyor sanırım ya da wp ile androidin farkinda n haberi yok :D ya da ios in hala 1 GB RAM ile çatır çatır çalıştığından haberi yok. Bence de 930 Alsan daha mutlu olursun. Arka kamerasinda pure view tarzı bi teknoloji var. Geçenlerde en iyi fotoğraf ceken akıllı telefon seçilmişti ünlü bir sitede. Öneririm ben oyun falan oynamıyorsan da mağaza sana yeter.

oyunla aram yok mağazanın yeteceğini düşünüyorum. L930 özellik bakımından Lumia ailesinin amiral gemisi. Onunla mutlu olacağıma eminim ama stok sorunu var şuan. Ayrıca dediğiniz gibi WP 1 GB ram da çok seri çalışabiliyor. Androide 4 GB ram bile koysalar kullanıcıya kalan yine 700 MB tam bir sömürücü.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=421855]umutturkoglu[/MENTION] L1520'nin on kamera nasil bilmiyorum ama sizi idare ederse tercihiniz olsun :).

Not 640XL işlemcisi S400 WP10'u alacak ilk cihaz optimizasyonlarinin tam olmasi ve son cikan model olmasindan. Wp10 sorun cikarmaz da ilerisi sıkıntı.

LG bile tek WP8.1 cihazında S410 kullanıyor bu Microsoft'un cimriligi ve ayıbı.

L1520'de aradığınız özellikler karsılıyorsa kesinlikle L1520 yok onda da sorun var zaten fazla tercih kalmiyor aralarinda en iyi donanimli bu uc cihaz var Lumialarin.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar galaxy s4 ün ısınma kasma donma ve kasa çatlama sorunlarından dolayı artık androidi bırakıp lumia ailesine katılmak istiyorum. Sizce çok birşey kaybeder miyim bu iki telefon arası geçişte. Oyun meraklısı değilim s4 ümde hiç oyun yok sadece internetini ve mesaj servisini kullanıyorum. Onun dışında video ve film izlerim çok fazla. Birde haliyle youtube ve gmail servislerini kullanırım. Görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Telefon catlamaktan neredeyse sadece ekran kalacak servis bile ısınmasına çözüm bulamadı. Şimdiden teşekküler.
market çok kötü google play i ararsın valla telefonu kullanmadım bilmiyorum neyi iyi neyi kötü... bende s4 kullanıyorum ısınma var sadece oda 5.0.1 ile geldi çatlamaymış kasma donmaymış hiç birşey yok bende....

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION] ben o telefondan bir Snapchat (Adam 6snap yaptı da Snapchat dava etmekle tehdit etti ama uygulama da çıkarmıyor. Galiba Google ve Apple'dan yüklü miktarda para almış da bu düşmanlık Microsoft'a böyle güdüyor. Bir de Periscope eksik Windows phone'da.

Oyuncuların mekanı WP değil ki hiç olmadı zaten. Gameloft bir istisna tabi.

g7037298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsung malzeme kalitesi s2 den sonra bozdu ama s6 toparladı , diğer telefonlarında kaplama olduğu için soyuluyordu ve görüntüsü hiç güzel durmuyor ama s6 ile metal tasarıma geçince kaplama olmadığı için soyulma derdi gitti

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
@kadirirdem ben o telefondan bir Snapchat (Adam 6snap yaptı da Snapchat dava etmekle tehdit etti ama uygulama da çıkarmıyor. Galiba Google ve Apple'dan yüklü miktarda para almış da bu düşmanlık Microsoft'a böyle güdüyor. Bir de Periscope eksik Windows phone'da.

Oyuncuların mekanı WP değil ki hiç olmadı zaten. Gameloft bir istisna tabi.
yani bazı uygulamalar eksik yada beta sürümünde bildigim kadarıyla ınstagram bile betaydı düşün senin kararın market sıkıntı çıkarmazsa telefon kullanan yorumlarına bak birde bu telefon windows 10 alacakmı ona bak o önemli w 10 da çok şey değişiyor...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION] W10 developer preview sürümünü ILK alan cihaz Lumia 640/XL olduğuna göre ve en yeni Lumia olduğuna göre. Ilk olmasa da L930'dan sonra alacak cihaz bu.

Ki L520 bile W10'a güncellenecek.

hopeful123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Lumia 640xl bence İyi bir telefon, fiyatına göre İyi. On ve arka kamera gündüz ve İyi ışıklı ortamlarda güzel sonuçlar çıkarıyor. Elbette ki 1 gb ram wp için hayli hayli yeter. Günümüzde 1 gb ram mi kaldı gibi sözler içi boş anlamsız beyhudedir. Takılması kasması yoktur.

Bununla birlikte marketi için söylenenler doğrudur, market yetersiz. Mesela ben elimdeki 640xl'yi yeni olmasına rağmen satmayı düşünüyorum, çünkü daha önceden bir iphone kullanıcısıydım ve o uygulamalara alışığım ve bu noktada artık Lumia bana hitap etmiyor.

kansorha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana şarjı bir günü rahat çıkarsınyeter sadece opera mini kullanacam internet ve whatsapp bana yeter. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı? 640 xl. Bide telefon teknoloji mağazalarında yok acaba neden?

hopeful123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana şarjı bir günü rahat çıkarsınyeter sadece opera mini kullanacam internet ve whatsapp bana yeter. Bu ihtiyaçlarımı karşılar mı? 640 xl. Bide telefon teknoloji mağazalarında yok acaba neden?

Çünkü Microsoft ürünleri, yeni modeller, sadece sanal mağazalarda satılıyor, o da sınırlı bir sayıda. Düşünüyorsan ben satabilirim, cihaz daha iki ayını doldurmadı.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hocam bence General Mobile 4G al. Her işini kolaylıkla görebileceğin bir fiyat/performans ürünü. Fiyatı da, ₺700 civarlarında.

hopeful123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çünkü Microsoft ürünleri, yeni modeller, sadece sanal mağazalarda satılıyor, o da sınırlı bir sayıda. Düşünüyorsan ben satabilirim, cihaz daha iki ayını doldurmadı.

Whatsapp diğer platformlarla bire bir aynı, whatsapp web ve sesli arama özelliği de var, internette de sorun yok. Çok uygulama kullanmayan birisi olarak fazlasıyla memnun olacağını düşünüyorum. Zaten 1000 tl android altı alman pişmanlık olur düşün artık sen s4 kullandığını söylüyorsun, diğer android telefonları kıyas et.

YupPieE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bence de General Mobile Android One cihazını tercih edebilirsin 2 yıl boyunca güncelleme desteğin olacak yani firma bu sürümü verir mi diye de derdin olmaz.General Mobile kullanılabilir bir cihaz bence.:thumbup1: