Galaxy S3 - Underclock işlemi

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Bir-iki sorum var forumdaşlar,

- Cihazı root ettim. Overclock işleminin tam tersi olan UNDERCLOCK işlemini yapmak istiyorum. Bu işlem ile, deşarj süresinin uzayacağı söylenmekte. SetCPU diye bir uygulama var. Ücretli ama. Ücretsiz olanı var mıdır? İlla SetCPU mu almak gerekir? Uygulamayı indirdikten sonra, ayarları nasıl yapılmalı? Teşekkürler

Reaksiyon puanı
2,148
Underclock için birşey yapmana gerek yok zaten güç tasarrufuna aldığında işlemcinin çalışma hızı düşüyor ve deşarj süresi uzuyor. Ama işlemcinin çalışma hızıyla oynamak istiyorsan siyah kernel kurup stweaks'dan veya voltage control kurup ayarlamaları yapabilirsin.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Değerli moderatör [MENTION=130683]android3[/MENTION] bahsetmişti, mincpu maxcpu ayarları falan.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bu program işini görecektir ama yukarıda da denildiği gibi işlemcinin kullanılmazken hızının düşmesi lazım yani bataryada pek fark yaratmayacaktır ama gözle görülür performans farkı yaratacaktır muhtemelen.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
bu program işini görecektir ama yukarıda da denildiği gibi işlemcinin kullanılmazken hızının düşmesi lazım yani bataryada pek fark yaratmayacaktır ama gözle görülür performans farkı yaratacaktır muhtemelen.

teşekkürler. az önce ben de onu indirdim. ayarları maxcpu 1,0 ghz, min 200 mhz ve powersave modu yaptım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
teşekkürler. az önce ben de onu indirdim. ayarları maxcpu 1,0 ghz, min 200 mhz ve powersave modu yaptım.

amacın daha uzun şarj ise bu ayarlar iyi :) ama telefonda kasılmalar olabilir haberin olsun :)
bu arada I/O Zamanlayıcı yı Deadline yap ve ayarları açılışta uygulanacak şekilde ayarla :)

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
amacın daha uzun şarj ise bu ayarlar iyi :) ama telefonda kasılmalar olabilir haberin olsun :)
bu arada I/O Zamanlayıcı yı Deadline yap ve ayarları açılışta uygulanacak şekilde ayarla :)

evet kasıyor. min 800 mhz yaptım, bu sefer de şarj o kadar iyi gitmeyecek gibi. powersave modunda hep en düşük mhz'den çalıştırmaya çalışırmış. internetten okudum :) deadline ne oluyor?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
evet kasıyor. min 800 mhz yaptım, bu sefer de şarj o kadar iyi gitmeyecek gibi. powersave modunda hep en düşük mhz'den çalıştırmaya çalışırmış. internetten okudum :) deadline ne oluyor?

mincpu değeri telefon boşta iken kullanılan değerdir. mincpuyu en düşük yap maxcpu yu ise 1200 lü birşeyler yap.

deadline da amaç istek yoğunluğunu ve I/O gecikmelerini minimize etmektir. gelen istekleri agresif şekilde yeniden sıralar.

eğer I/O zamanlayıcı da varsa SIO yu da seçebilirsin. SIO minimum ısınma için yapılmıştır. yani daha az performans

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
mincpu değeri telefon boşta iken kullanılan değerdir. mincpuyu en düşük yap maxcpu yu ise 1200 lü birşeyler yap.

deadline da amaç istek yoğunluğunu ve I/O gecikmelerini minimize etmektir. gelen istekleri agresif şekilde yeniden sıralar.

eğer I/O zamanlayıcı da varsa SIO yu da seçebilirsin. SIO minimum ısınma için yapılmıştır. yani daha az performans

SIO seçeneği yok usta.
min. 200 mhz - max. 1,2 ghz yaptığımda da kastı.
600 mhz - 1,0 ghz aralığı yaptım, sıkıntı yok.
root edince silinemeyen birkaç sistem uygulamasını da kaldırdım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
SIO seçeneği yok usta.
min. 200 mhz - max. 1,2 ghz yaptığımda da kastı.
600 mhz - 1,0 ghz aralığı yaptım, sıkıntı yok.
root edince silinemeyen birkaç sistem uygulamasını da kaldırdım.

mincpu yu 600 yaparsan cihaz bekleme modunda (tuşlar kilitli) iken 600MHz hızında çalışacağından şarj daha çabuk bitebilir :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
edge modunda 1,5 gün

mincpu yu en düşük
maxcpu yu 1300 lerde bi değer
Governor u Ondemand
I/O zamanlayıcı yı Deadline yap

kullanımına göre 2 gün gitmesi lazım :) tabi kernel yükleseydin daha iyi olurdu :)

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
mincpu yu en düşük
maxcpu yu 1300 lerde bi değer
Governor u Ondemand
I/O zamanlayıcı yı Deadline yap

kullanımına göre 2 gün gitmesi lazım :) tabi kernel yükleseydin daha iyi olurdu :)

tamam deniyorum.

uygulamanın menüsünde sağ üst köşesinde bir yer var. oraya tıklayınca, son 5 saniyedeki cpu kullanımını gösteriyor. ekranı kilitlediğinde ondemand modunda hız 300 mhz'e düşüyor, oradan görebiliyorsun.

bu gece şarja veririm, sonrası hayırlısı...

teşekkürler :)