Galaxy S3 Mü ? Note 2 Mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende alıcam 13 yaşındayım ve ne alıcağıma karar veremedim note2 s3 ı phone 4s ı phone 5 nokia lumia sony experia istediğimi secebilirim ne seceyimm

LokumTozu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kendim de Note 2 kullanıyorum. Bildiğiniz gibi S3'ten fazlası var eksiği yok. Ama ufak telefonlara alışmış iseniz taşıma konusunda problem yaşayabilirsiniz. Bunun dışında Note 2 tabiki açık ara önde ;)

omer6463102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş s3 alcaksan zaten telefonun büyüklüğü senn için önemli değildir özelliği önemlidir. bu yüzden direk note 2 al. s3 cok güzel bi telefon fakat 1gb ram s3 için uygun değildir. note2 tam uygun bi telefondur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence s3 daha güzel. s3 kullanıyorum. Note2 çok büyük ve s3 ün ekranı hd. Şahsen herkesin kullanabileceği özelliklere sahip olan telefon s3. Ama note2 zaten başka bir kategori ve gerçekten ihtiyacı olanlar (not defteri,vs.) note2 yi seçsin derim. Ama yok yeni telefon içinse, s3 çok daha iyi olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende note2 yi kafaya takmış alıcaktım ancak şu buyuklugu nedeniyle sonradan vazgeçtim telefonu tek elle kulanmak zor diyorlar (kişiden kişiye degişir)sonra birde yukarıdaki bir arkadaşımız demiş gitin ortamlarda rajatça çıkarıp kulanabilcegini sanmıyorum ole olsa en önde ben alıcaktım .Vede bana şu yazacagım telefonlardan hangisini kesin olarak al dersiniz ve neden al dersiniz yazarmısınız lütfen şimdiden teşekürler arkadaşlar.X peria ion,Galaxy s3 yada bana donanımsal olarak hızlı güzel ve galaxy note2 kadar buyuk olmıcak bir telefon onerebilirmisniz. X periia odin çıkıcak diyorlar bunun çıkışı için yakın bir tarih verebilrmisiniz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:D telefon alıcam s3 mü note 2 mi alsam tablet aldım ipad2 ama aklım hala note 2 de s3 pil ömrü nasıl sarj ne kadar gıdıyor

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
samsung katlanabilir note 2 yapsın söz alacam :D (en azından ikiye katlansın ) :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben lise ogrencisiyım telefon almayı düşünüyorum s3 le note 2 arasında gidip geliyorum bi karar veremedim sizce hangisi :D

ayhankucuk28

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben galaxy s3 aldım çok memnunum. İlk başta elime büyük geldi ama şimdi alıştım. Gayette ince ele oturuyor. Parmaklarım kısa olmasına rağmen kullanmakta güçlük çekmiyorum. Donanım olarak note 2'den eksik olduğunu sanmıyorum. 1 gb ramin eksikliğini yaşamazsın. 0,2 ghz cpu hızınında eksikliğini yaşamazsın.

Eğer parmakların uzunsa elin büyükse iri bir insansan note 2 al derim ben. Şayet ben öyle olsaydım 100 lira daha verip note 2 alırdım. Ama dediğim gibi iri değilsen elinde çok kaba duruyo. Telefonla konusurken falan komple yüzünü kaplıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yaa arkadaşlar bende 2 ki arasında kaldım karar veremedim note 2 almak isterim ama cebime sığmaz diye korkuyorum

yourleo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzman arkadaşlar bayağı yazmış. bende naçizane görüşlerimi bildireyim.
şimdi artık telefonlar tablete kaymış. eğer ben telefon olarak kullanacam diyorsanız. s3 derim. yok ben oyunda oynarım, (kariyerde yaparım :)) diyorsan. note 2, işlemci farkı büyük bence. ve iki telefondada aynı oyunları oynadım. örneğin fifa 2012 yani note 2 güzel. bu telefon için çanta taşımalısın. S3 alırkende dikkat edin bu arada ben arkadaşımda gördüm. iki tane s3 karşılaştırdık. Samsung çin deki fabrikasında üretilmiş biri güney kora fabrikasında. bence ekran görüntü kalitelerinde ve kasalarında bana göre biraz kalite farkı vardı. note 2 hangi fabrikasında üretiliyor onu bilmiyorum. belki ben yanılıyorum ama birebir şahit oldum.

Zen17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Note2 diyenler siz neyin kafasindasiniz? Eğer samsung bir önceki modelle aynı özelliklerde bir cihaz çıkarmış olsaydı kim satın alırdı ki? Şimdi araya bi kalem bi de boyut sokunca note 2 iyi telefon mu oldu? Tabiki Hayır! Bunu fiyatla oranlamaniz gerek. Ha arkadaş sormuş kendi gönlüne ne hoş geliyorsa onu alsın ama ben hangi telefon daha iyi diye sorarsanız şunu derim; note2 de bir telefon için çok gereksiz bir buyukluk var. Bu en fazla 5.0 inç olmalıydı. Ayrıca herkesin merak ettiği soru: Note 2 cebe sığar mi? Bunun cevabı evet sığar ama biraz zorlanırsınız. Peki sizin 5.5 inçlik ekran 4.8 yanında ne katacak? Ciddi anlamda HİÇBİR ŞEY. Gelelim RAM e 2GB gerçekten yüksek bir rakam ama dikkatinizi çekerim 1GB RAM i olan s3 kasmıyor, donmuyor, yavaslamiyor bile. Bu sadece sizden para koparmak icin yapılmış yoksa hiz farkı oluşturduğu yok. Peki almisin eline bi çubuk ne yapılır ki? Şu an bütün bu yazdiklarimi kalemle not aldığımı Düşünsenize! Klavye dururken ne gerek var? Jelly beanolayı ise tüm Samsung aletleri kendini bir sonraki sürüme bedava güncelliyor zaten. S3 te var yani 4.1 güncellemesi. Siz S3 ü aldıktan 2 hafta sonra Multi - Screen yapabiliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında gereksiz birkaç özellik için 400 tl yi sokağa atmaya çok merakliysaniz note2 alin. Bu haliyle o daha iyi gibi gorunse de işlevselliği ve fiyati goz önüne alındığında S3 ün yanından bile geçemez. Mantık çerçevesinde akıllı telefon alacaksınız S3 alın derim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada note2 yi kotuledigimi düşünmeyin lutlen. bana gore konunun özeti şu:
# şunu unutmayın ki her zaman büyük ekranın avantajı vardır ve alisamayacaginizi düşünmeyin. S3 ü ilk alırken biraz terredude dusmustum ama kisa surede alıştım ve cok fazla avantajını gördüm. Bunun yanında note 2 nin ekranın büyüklüğüne alısilir diyorum, ancak gerçekte çok gereksiz buluyor ve size 4.8 inç ekranın yanında bir sey katacagini düşünmüyorum.
# Şarj olayı söyle; herkesin bildiği gibi note 2 nin mAh olarak daha avantajlı olduğunu biliyoruz. Ancak ekran ne kadar büyükse telefon o kadar çok sarj çeker. Ben de bu yüzden bir hesap yaptım. Telefonun ich ini mAh seviyesine böldüm. Bu yaptığım gayet adil test sonucunda S3 ve Note2 arasında şarj konusunda pek fark yok. Ancak hesap itibariyle note2 nin size burada küçük bir artı sı olacak.
# Note2 de ram in 2gb, yani S3 ün iki katı olduğunu biliyoruz. Elbette bu büyük olmasa da bir hız farkı yaratyor. Ancak note2 nin asıl hızlı olmasının sebebi S3 te 1.4ghz olup note2 de 1.6ghz a yükseltilmiş olan işlemci. Ram konusunda şunu söyleyebilirim; S3 te 1GB ram olmasina ragmenhicbir yavaslama olmuyor. Bundan oturu biraz gereksiz buluyorum. Ancak biraz daha uzun vadede dusunuldugunde, yani 3 yıl sonra çıkacak olan uygulamaların daha fazla ram kullanacağı hesaba katildiginda. Note 2 nin birkaç yıl sonra avantajı orataya çıkacağı ortada. Ancak para vermeye değer mi? Bana göre Hayır. Diğer Özellikleri herkesin kişisel olarak yorumlayip ona gore seçimini yapmalı. Simdilik söyleyeceklerim bu kadar.

nextel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ailemizde Note II, Galaxy3, IPhone4s var. Hepsini kullandım. Şimdilik en iyisi Not II. Ancak 14 Martta açıklanacak Galaxy4 Note II'den biraz daha üstün. Bu arada Note II'nin yeni versiyonu da açıklanacakmış. Daha önce Samsung 7 inç Tablet kullanmıştım, cebme sığmıyor ve Kulağa çok büyük ve abes geliyordu. Ama Note II kesinlikle büyük değil, elde abes durmuyor. Galaxy4 veya yeni versiyon Not II derim. Tercihim eğer aynı özellikleri koyacaklarsa Not II olur.. Asla büyük değil.. Tabii bütçe meselesi.. Benim için en önemli 2 şey, İşlemci Hızı ve RAM Farklarıdır.. Galaxy3 aldım alalı Laptop kullanımım azaldı. Yoğun kullanımlarda veya çoklu uygulama kullanımlarında Galaxy3 tıkanıyor ama Note II tıkanmıyor.. Bu da RAM ve İşlemci farkı galiba.. Selamlar..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya Note2 diyenler siz neyin kafasindasiniz? Eğer samsung bir önceki modelle aynı özelliklerde bir cihaz çıkarmış olsaydı kim satın alırdı ki? Şimdi araya bi kalem bi de boyut sokunca note 2 iyi telefon mu oldu? Tabiki Hayır! Bunu fiyatla oranlamaniz gerek. Ha arkadaş sormuş kendi gönlüne ne hoş geliyorsa onu alsın ama ben hangi telefon daha iyi diye sorarsanız şunu derim; note2 de bir telefon için çok gereksiz bir buyukluk var. Bu en fazla 5.0 inç olmalıydı. Ayrıca herkesin merak ettiği soru: Note 2 cebe sığar mi? Bunun cevabı evet sığar ama biraz zorlanırsınız. Peki sizin 5.5 inçlik ekran 4.8 yanında ne katacak? Ciddi anlamda HİÇBİR ŞEY. Gelelim RAM e 2GB gerçekten yüksek bir rakam ama dikkatinizi çekerim 1GB RAM i olan s3 kasmıyor, donmuyor, yavaslamiyor bile. Bu sadece sizden para koparmak icin yapılmış yoksa hiz farkı oluşturduğu yok. Peki almisin eline bi çubuk ne yapılır ki? Şu an bütün bu yazdiklarimi kalemle not aldığımı Düşünsenize! Klavye dururken ne gerek var? Jelly beanolayı ise tüm Samsung aletleri kendini bir sonraki sürüme bedava güncelliyor zaten. S3 te var yani 4.1 güncellemesi. Siz S3 ü aldıktan 2 hafta sonra Multi - Screen yapabiliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında gereksiz birkaç özellik için 400 tl yi sokağa atmaya çok merakliysaniz note2 alin. Bu haliyle o daha iyi gibi gorunse de işlevselliği ve fiyati goz önüne alındığında S3 ün yanından bile geçemez. Mantık çerçevesinde akıllı telefon alacaksınız S3 alın derim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada note2 yi kotuledigimi düşünmeyin lutlen. bana gore konunun özeti şu:
# şunu unutmayın ki her zaman büyük ekranın avantajı vardır ve alisamayacaginizi düşünmeyin. S3 ü ilk alırken biraz terredude dusmustum ama kisa surede alıştım ve cok fazla avantajını gördüm. Bunun yanında note 2 nin ekranın büyüklüğüne alısilir diyorum, ancak gerçekte çok gereksiz buluyor ve size 4.8 inç ekranın yanında bir sey katacagini düşünmüyorum.
# Şarj olayı söyle; herkesin bildiği gibi note 2 nin mAh olarak daha avantajlı olduğunu biliyoruz. Ancak ekran ne kadar büyükse telefon o kadar çok sarj çeker. Ben de bu yüzden bir hesap yaptım. Telefonun ich ini mAh seviyesine böldüm. Bu yaptığım gayet adil test sonucunda S3 ve Note2 arasında şarj konusunda pek fark yok. Ancak hesap itibariyle note2 nin size burada küçük bir artı sı olacak.
# Note2 de ram in 2gb, yani S3 ün iki katı olduğunu biliyoruz. Elbette bu büyük olmasa da bir hız farkı yaratyor. Ancak note2 nin asıl hızlı olmasının sebebi S3 te 1.4ghz olup note2 de 1.6ghz a yükseltilmiş olan işlemci. Ram konusunda şunu söyleyebilirim; S3 te 1GB ram olmasina ragmenhicbir yavaslama olmuyor. Bundan oturu biraz gereksiz buluyorum. Ancak biraz daha uzun vadede dusunuldugunde, yani 3 yıl sonra çıkacak olan uygulamaların daha fazla ram kullanacağı hesaba katildiginda. Note 2 nin birkaç yıl sonra avantajı orataya çıkacağı ortada. Ancak para vermeye değer mi? Bana göre Hayır. Diğer Özellikleri herkesin kişisel olarak yorumlayip ona gore seçimini yapmalı. Simdilik söyleyeceklerim bu kadar.

ok her şeyi söyledin abi ✓ ben %90 s3 için ikna oldum fakat aklımda son bir kaç pürüz çıkabileceğini düşündüğüm konu var, ben şimdi galaxy gio kullanıyorum, ilk aldığımda gayet iyiydi şimdiyse köfteye bağladı :) bazen kasıyor donup kalıyor çıldırıyorum.. s3 alırsam aynı şeyleri 1-2 yıl sonra tekrar yaşamam değil mi?

Bir diğeri konu bu note2 nin creative özellikleri (kesme biçme not alma) vs gibi özelliklerinin gördüğü işleri görecek free uygulamalar var değil mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kimsede çıkıp Note 2 nin ppi değeri düşük, aralarında s3 ile ekran keskinlik farkı bariz dememiş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende note 2 almayı düşünüyorum. Taşıma sorun olmayacaksa kesinlikle note 2 fiyatlarıda hemen hemen aynı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
not 2 alın telefondan fazlasını yaşayın not 2 niz olunca artık telefonunuz olmayacak.

cefdsahg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben Note 2 kullanıcısıyım.İlk başta bende S3 düşünüyordum.Sonra hem işlemci hemde ram den ötürü Note 2 yi tercih ettim.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
[MENTION=327755]Zen17[/MENTION] note 2 yi resmen yerin dibine sokmuşsun ve kötülediğimi düşünmeyin demişsin :D mesajını oturup kendin oku, note 2 nin piyasaya sürülmesine bile karşı gibi yazıp döktürmüşsün. S3 ün var diye millete note 2 yi kötüleme.

Benim arkadaşım sırf ekran büyüklüğü için s3 u satıp note 2 aldı. Hatta telefon kampanyasiyla 1700 tl ye aldı :) Kimileri için ekran büyüklüğü önemlidir. Zevkler ve renkleri tartışmak dogru olmaz.

Aradaki fiyat farkı yok denilecek seviyede.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Note 2 çok büyük sürekli elinde taşırsın . Özellikleri S3 ten iyi doğrudur.Rom yüklersen custom olarak S3 al çünkü cihaz o zaman hakkını veriyor samsungun iğrenç touchwizi ile değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note 2 daha iyi ben s3 kullanıyorum ilk başta büyük geliyor fakat şimdi hem performans hemde ekran yönünden note 2 almadığıma pişmanım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
note 2 alacağım çünkü videoda,fotoğrafta,internette ve oyunda bna kolaylık sağlar ekranda s3 iyi bir telefon ama note 2 ile karşılaştırıldığında biraz sönük kalıyor. birdenote ikinin kaleminin kulanımı çok rahat yani ikilemde kalmayın her türlü note 2!!!!!!!!!!!!!!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Heyyy arkadaşımm sen heralde s3 kullanıyosun sana bişi diyimmi sadece işlemci olarak deil şarja bak 2100 mah s3 3100 mah note 2 sonra ram s3 te 1gb note 2 2gb ram ekram boyuttu piksel kalem daha ne sayıyım ben s2 kullandım s3 geçecektim herkez s2 daha iyi dedi s2 ile bile boy ölçüşemeyen bi tel note 2 olemi karşılaştırıyosun sen s3 bırakta 1 hafta note 2 kullan bakimmmmm farkı gör ......

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence zariflik bakımından s3 çok bana kalırsa s3 galaxy telefonlarının en zarifi ama tabi ki de ben daha işlev bir telefon istiom diosan s3
Daha buyuk ekran daha hızlı bir tel istiosan note 2 Aslında aralarında sadece 2 fark var biri kalemli ve daha buyuk biri kalemsiz ve daha küçük az farkla kucuk ama :)
Ben s3 kullanıom çok iyi bence :) s3 den once note 2 de kullandım s3 daha iyi ama note 2ninde buyukluğune kısa zamanda alışıon :)