S
SDN Okuru
SDN Okuru
bende alıcam 13 yaşındayım ve ne alıcağıma karar veremedim note2 s3 ı phone 4s ı phone 5 nokia lumia sony experia istediğimi secebilirim ne seceyimm
telefon alıcam s3 mü note 2 mi alsam tablet aldım ipad2 ama aklım hala note 2 de s3 pil ömrü nasıl sarj ne kadar gıdıyor
Ya Note2 diyenler siz neyin kafasindasiniz? Eğer samsung bir önceki modelle aynı özelliklerde bir cihaz çıkarmış olsaydı kim satın alırdı ki? Şimdi araya bi kalem bi de boyut sokunca note 2 iyi telefon mu oldu? Tabiki Hayır! Bunu fiyatla oranlamaniz gerek. Ha arkadaş sormuş kendi gönlüne ne hoş geliyorsa onu alsın ama ben hangi telefon daha iyi diye sorarsanız şunu derim; note2 de bir telefon için çok gereksiz bir buyukluk var. Bu en fazla 5.0 inç olmalıydı. Ayrıca herkesin merak ettiği soru: Note 2 cebe sığar mi? Bunun cevabı evet sığar ama biraz zorlanırsınız. Peki sizin 5.5 inçlik ekran 4.8 yanında ne katacak? Ciddi anlamda HİÇBİR ŞEY. Gelelim RAM e 2GB gerçekten yüksek bir rakam ama dikkatinizi çekerim 1GB RAM i olan s3 kasmıyor, donmuyor, yavaslamiyor bile. Bu sadece sizden para koparmak icin yapılmış yoksa hiz farkı oluşturduğu yok. Peki almisin eline bi çubuk ne yapılır ki? Şu an bütün bu yazdiklarimi kalemle not aldığımı Düşünsenize! Klavye dururken ne gerek var? Jelly beanolayı ise tüm Samsung aletleri kendini bir sonraki sürüme bedava güncelliyor zaten. S3 te var yani 4.1 güncellemesi. Siz S3 ü aldıktan 2 hafta sonra Multi - Screen yapabiliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında gereksiz birkaç özellik için 400 tl yi sokağa atmaya çok merakliysaniz note2 alin. Bu haliyle o daha iyi gibi gorunse de işlevselliği ve fiyati goz önüne alındığında S3 ün yanından bile geçemez. Mantık çerçevesinde akıllı telefon alacaksınız S3 alın derim.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bu arada note2 yi kotuledigimi düşünmeyin lutlen. bana gore konunun özeti şu:
# şunu unutmayın ki her zaman büyük ekranın avantajı vardır ve alisamayacaginizi düşünmeyin. S3 ü ilk alırken biraz terredude dusmustum ama kisa surede alıştım ve cok fazla avantajını gördüm. Bunun yanında note 2 nin ekranın büyüklüğüne alısilir diyorum, ancak gerçekte çok gereksiz buluyor ve size 4.8 inç ekranın yanında bir sey katacagini düşünmüyorum.
# Şarj olayı söyle; herkesin bildiği gibi note 2 nin mAh olarak daha avantajlı olduğunu biliyoruz. Ancak ekran ne kadar büyükse telefon o kadar çok sarj çeker. Ben de bu yüzden bir hesap yaptım. Telefonun ich ini mAh seviyesine böldüm. Bu yaptığım gayet adil test sonucunda S3 ve Note2 arasında şarj konusunda pek fark yok. Ancak hesap itibariyle note2 nin size burada küçük bir artı sı olacak.
# Note2 de ram in 2gb, yani S3 ün iki katı olduğunu biliyoruz. Elbette bu büyük olmasa da bir hız farkı yaratyor. Ancak note2 nin asıl hızlı olmasının sebebi S3 te 1.4ghz olup note2 de 1.6ghz a yükseltilmiş olan işlemci. Ram konusunda şunu söyleyebilirim; S3 te 1GB ram olmasina ragmenhicbir yavaslama olmuyor. Bundan oturu biraz gereksiz buluyorum. Ancak biraz daha uzun vadede dusunuldugunde, yani 3 yıl sonra çıkacak olan uygulamaların daha fazla ram kullanacağı hesaba katildiginda. Note 2 nin birkaç yıl sonra avantajı orataya çıkacağı ortada. Ancak para vermeye değer mi? Bana göre Hayır. Diğer Özellikleri herkesin kişisel olarak yorumlayip ona gore seçimini yapmalı. Simdilik söyleyeceklerim bu kadar.