- Konuyu başlatan
Bak arkadaşım seninle polemiğe giremem s3 lte denen telefonu bulması zor diyelim ki buldun onca yeni çıkan telefon varken geçen yılın telefonunu kullanmanın ne anlamı var?ikisi de derken nexus4 ve sgs3 lte yi kastettim. simdi galaxy s3 lte nin download hizini bir kenara biraktim, galaxy s3 international model olan gt-9300 un indirme hizi 42,2 MBits/s iken nexus4 indirme hizi 21 MBits/s. Sgs3 6 gr. daha hafif, sgs3 un pili cikarilabilirken nexus4 un pili sabittir, sgs3 seri cekim moduna sahiptir, nexus boyle bir ozellige sahip degildir, sgs3 on kamerasi 1.9 mp, nexus ise 1.3 mp,sgs3 manuel beyaz dengeyi ayarlamaya izin verirken nexusda boyle bir ozellik yoktur, sgs3 video isigina sahipken nexus4 de bu ozellik yoktur,sgs3 4,8" ekrana sahipken nexus 4,7" ekrana sahiptir, sgs3 82,94 cm³ ile daha az govde hacmine sahipken nexus'un govde hacmi 110 cm³'tur, sgs3 harici bellek yuvasina sahipken nexusta boyle bir ozellik yoktur, sgs3'un radyosu varken , nexusun radyosu yoktur. Nexus galaxy s3 un bir cok ozelligine ragmen sonradan cikan bir telefon , islemci ve fiyati ile onde olan bir telefon. Kisacasi ikisi de quad core, carpan hizi arasinda az bir fark var, sgs3 touch wizard arabirimine sahip olmasina ragmen nexus4'un vanillali ham jelly bean'ine kafa tutuyor, ham jelly beani sgs3 e kur dene, bak bakalim nexus4 mu sgs3 mu daha hizli.
dostum kendine gelir misin ben bu telefonun dowland hızı cart curt hiçbir problemini görmedim hani s3 lte gibi bir telefonu nexus a tercih etmem.
ayrıca s3 lte çift çekirdek quad core sadece normal s3 te var!,Bak arkadaşım seninle polemiğe giremem s3 lte denen telefonu bulması zor diyelim ki buldun onca yeni çıkan telefon varken geçen yılın telefonunu kullanmanın ne anlamı var?
Nexus 4 plastikten üretilmemiştir : s3 saf süzme plastik kaplamalıdır.
Nexus 4 ün arkasında bir dünya devi Google vardır : s3 ise sadece üretici desteği alır.
Nexus 4 en hafif arabirim olan AOSP arabirimi kullanır : s3 ağır ve telefonu hantallaştıran touchwiz kullanır.
Nexus 4 android 4.2.2 kullanır 2 yıl güncel ve öncelikli android garantisi vardır : s3 4.2.1 den sonra güncellenmeyecek.
Nexus 4 yeni nesil hi-polymer batarya kullanır bu yüzden pil ömrü uzundur : s3 kendi ekranına göre standart batarya kullanır.
Nexus 4 é xda da o kadar çok destek var ki şuan bile onlarca rom + port mevcuttur hatta şuan tam anlamıyla tamsmlanmamış olsa da kullanışlı ubuntu os desteği vardır : s3 te de rom desteği var ancak kapasitif butonu olduğundan geliştiriciler diğer modellere öncelik tanır.
Bunlar da nexus almak için sebepler.
Başta da dediğim gibi bilgilendirme amaçlı yazdım polemiğe girmek boşu boşuna birbirimizi sinirlendirmekten başka birşeye yaramaz.
Polemik lafını yanlış anlatmışsın polemik derken ben sana cevap veremezsin demedim sadece tartışmayalım birbirimizi bilgilendirelim dedim testler doğru olmayabilir çünkü exynos ile snapdragon s4 Pro arasında çok fark var ayrıca o testler nexus un ilk çıktığı zaman android 4.2 ile uyumsuz davranıyordu yani bir romun beta1 sürümüyle rc2 sürümü çok farklıdır şu anki testlerle nexus 4 adeta bir oyun canavarı diyebiliriz,Once sunu belirteyim, benim seninle polemige girecek bir sebebim yok, kimsenin polemige girmek istemiyorum gibi ifadelerle karsidaki kisiyi yildirmaya calismaya da hakki yok. burasi forum olduguna gore yazilan postlara cevap verme hakkim olsa gerek , seviye korunduktan sonra, kisisel ifadelere yer verilmedikten sonra polemige girmem.
Download problemi yasayip yasamaman beni ilgilendirmez, Galaxy S3 GT-9300 ile nexus4 telefonlarinin saniyedeki download hizlarini yukarida yazdim,sgs3 nexus4 un iki kati download hizina sahip, lte yi yazmiyorum bile. Sgs3 GT-9300 de quad core islemciye sahip,samsung i9305 (LTE) de quad core islemciye sahip, senin dedigin gibi LTE cift cekirdek degil, arka kapak plastik demissin, nexus4 ve sgs3 arka kapaklari ikisi de polikarbonattan yapilmis, bir fark var nexus4 arka kapak ustunu gorilla glass ile kaplamis bu sayede saglam bir yapiya burunmek istemis ama esneklik avantajini kaybetmis, yine de saglam, sgs3'un polikarbonat olmasi dayanakli olmasi demek,esneyebilmesi demek, esneyebilmesi kalitesizligini degil kaliteli oldugunu gosterir. Arabirim degistirilemez degil, bilincli kullanicilarin bunu kafaya takmayacagi kesin,s3 4.2.2 RC1 guncellemesi cikti, s3 4.2.2 resmi guncellemesi s4'un 14 mart lansmanindan sonra gelecek, nexus4 li polymer pil kullanirken sgs3 li ion pil kullaniyor, her iki pil turunun de avantaj ve dez avantajlari var, li ion pil guc demek, li polymer pil az enerji demek,daha pahali olmasi demek, karar kullanicilarin. samsung kapasitif home butonu yapma ozurlu bir firma degil , her firmanin ismiyle ozdeslesmis ozellikleri vardir, mekanik home tusu da bunlardan birisi.
[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD]Benchmark[/TD]
[TD="align: center"]Nexus 4[/TD]
[TD="align: center"]Galaxy S3-GT9300[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Quadrant[/TD]
[TD="align: center"]3984[/TD]
[TD="align: center"]5461[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]AnTuTu[/TD]
[TD="align: center"]14280[/TD]
[TD="align: center"]10239[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]CF-Bench[/TD]
[TD="align: center"]10528[/TD]
[TD="align: center"]13224[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vellamo Mobile Benchmark HTML5[/TD]
[TD="align: center"]1131[/TD]
[TD="align: center"]1417[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vellamo Mobile Benchmark Metal[/TD]
[TD="align: center"]550[/TD]
[TD="align: center"]557[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Geekbench 2[/TD]
[TD="align: center"]1636[/TD]
[TD="align: center"]1489[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Linpack for Android Single Thread (MFLOPS) [/TD]
[TD="align: center"]39.883[/TD]
[TD="align: center"]54.937[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Linpack for Android Multi-thread (MFLOPS) [/TD]
[TD="align: center"]91.866[/TD]
[TD="align: center"]460.838[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]GLBenchmark 2.5 Egypt HD C16Z16 Offscreen[/TD]
[TD="align: center"]26 fps[/TD]
[TD="align: center"]15 fps[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]GLBenchmark 2.5 Egypt HD C16Z16 Onscreen[/TD]
[TD="align: center"]26 fps[/TD]
[TD="align: center"]15 fps[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nenamark 1[/TD]
[TD="align: center"]58.8 fps[/TD]
[TD="align: center"]60.0 fps[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nenamark 2[/TD]
[TD="align: center"]57.6 fps[/TD]
[TD="align: center"]58.8 fps[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]An3DBench XL[/TD]
[TD="align: center"]35911[/TD]
[TD="align: center"]34334[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SunSpider 0.9.1 JavaScript (lower is better)[/TD]
[TD="align: center"]2298.5 ms[/TD]
[TD="align: center"]2036.8 ms[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BrowserMark 2.0[/TD]
[TD="align: center"]1873[/TD]
[TD="align: center"]1881[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Google V8 Benchmark Suite[/TD]
[TD="align: center"]1006[/TD]
[TD="align: center"]1744[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Not: Nexus4 vanilla arabirimini kullanirken, sgs3 gt-i9300 touch wizard arabirimine sahip. Buna ragmen fark ortada. Benchmark test http://www.androidauthority.com 'a aittir.
Veri hızı operatörün desteğiyle alakalı. Onun dışında bugün Nexus'u elime aldım ilk defa çok hoşuma gitti kasası tasarımı akıcılığı. Ciddi manada parasının hakkını veriyor gibi duruyor. Samsung da ot gibi arayüzüyle gayet başarılı cihazlar yapıyor. Sanki hemen kırılacak gibi olsa da yazılımını iyi yazıyor herifler, garip gurup işlemcilerle, gpularla piyasada nasıl tutunuyor hayret!
iPhone 5 al ya da S4 bekle.Arkadaşlar bütçem müsait bir telefon alacak kadar beni yolda bırakmayacak sorun çıkarmayacak güzel bir akıllı telefon almak istiyorum ama ne alacağım konusunda çok kararsızım bir fikir verirseniz sevinirim ıphone 5 mi alsam s3 mü alsam htc mi alsam falan filan boğuldum kaldım.....
evet arkadasım o yuzden nexusu ıstıyorum zaten ama sd kart destegı olmamayısı benım ıcın cok kotu@fertorres oyun canavarı çalıştırmadığı oyun olmayan ve güncel android yeniliklerini ilk kullanmak istersen neyi seçeceğini sen daha iyi biliyorsun![]()
10 gün sonra s4 cıkacak dostumBence nexus 4 kağıt üzerinde s3 den daha iyidir. İkisini de kullanmadım çünkü ama donanımsal olarak nexus 4 daha iyi. Ama bi 100 lira daha bularak Samsung Galaxy Note 2 al bence. O kadar çok araştırdım ki bu telefonu bunun eline su döken görmedim.
ben kullanıyorum ve şuan 4 gb boş alan var ama bu kullanım yoğunluğuna göre değişir.evet arkadasım o yuzden nexusu ıstıyorum zaten ama sd kart destegı olmamayısı benım ıcın cok kotu
- - - Mesaj Güncellendi - - -
10 gün sonra s4 cıkacak dostum![]()