Galaxy S3 - iPod Touch 5.nesil - One X

HTC One X mi,Samsung Galaxy S3 mü,yoksa Apple iPod Touch 5.nesil mi?

• Kullanılan toplam oy
    9

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhabar arkadaşlar,ben yakında telefon almayı düşünüyorum.Genellikle oyun oynayacağım.Dikkate aldığım faktörler performans,şarj ve kullanım kolaylığı.Birde One X almak istiyorum ama şarj sıkıntısı var.Güncelleme ile düzelecek diyorlar,doğru mu? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Galaxy S3 şarj,ekran ve performans iyi ama ekran büyük.
iPod Touch,iyi güzel de sanki çok yüksek performansı yok gibime geliyor.
HTC One X'te tasarımı,performansı,arayüzü ve kamerası iyi.Ama şarj sıkıntısı var diyorlar.

İlgilendiğiniz için teşekkürler.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
One X'in şarj sıkıntısı güncelleme ile çözüldü.Şuan bir şarj problemi yok diye biliyorum.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Benim için ekran büyüklüğü de önemli,S3'ü büyük buluyorum,Note 2 çok daha büyük.

aquess1999 bir yerden mi duydunuz yoksa One X kullanıcısı mısınız?
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION] sanırım One X kullanıcısı ondan duymuştum.

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyide ipod touch bir telefon değilki sadece oyun istiyorsan ps vita al derim ben.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İyide ipod touch bir telefon değilki sadece oyun istiyorsan ps vita al derim ben.
Sadece değil genellikle oynayacağım.Fotoğraf,video çekeceğim,müzik dinleyeceğim,interneti gireceğim,arada sırada arama yapacağım,program yükleyeceğim.PS Vita'da oyun ve kamera var,birde internete girebiliyor.İnterneti de telefonlar kadar iyi değilmiş sanırım.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@aquess1999 doğru hatırlıyor, One X kullanıyorum.

@omerfbabatutmaz Hem kendi tecrübemden, hem de binlerce One X kullanıcısının bulunduğu xda-developers.com'dan yola çıkarak bunu söyleyebilirim. One X'in asıl şarj problemi, 5. çekirdekle ilgili driver'ın yanlış yapılandırılmasından ötürü telefonun standby'da iken 4 çekirdek birden haldır haldır çalışıyor olmasıydı. O nedenle, millet akşam yatarken %100 bırakıyor, sabah %40'larda 50'lerde buluyordu telefonu.

Bu sorun çözüleli oldukça zaman oldu. Şu an kullanım tipini göre değişmekle beraber bir çok kullanıcı minimum 2sa30dk-3saat ekran süresini rahatlıkla alıyor, kimi kullanıcılar daha da kısık ayarlar kullandıklarından 4sa30dk'nın üzerine çıkabiliyorlar. Standby'da ise en kötü durumda saatte %1'den biraz daha az pil gidiyor. Bu kullanım şekliyle de bir günü rahatlıkla çıkartabiliyorsunuz ortalama bir kullanımla. Elbette asılır giderseniz öğlene zor dayanır. :)

Özellikle ekranı auto-brightness'ta tutmak yerine kendi yaptığımı önerebilirim. Wigdet ile 4 tane seçenek atadım,

sıfır aydınlatma
50
100
auto

Çoğu zamanlar evde ve ofiste sıfır aydınlatma ile duruyorum. Dışarı çıktığımda ortamın ışığına göre 50-100 yetmezse Auto'ya alıyorum, Auto'da coşuyor zaten mübarek.

Mesela bugün ne durumdayım,

Dün gece 22.00'de çektim şarjdan

Sabah 30dk kadar alarm olarak eklediğim şarkıyı dinledim :D Ki full titreşim, full ekran ışığı, full ses, bir hayli bitirici. :)
Wi-Fi son 2 saattir açık, 3G'yi ise asla kapatmam 2G'ye hiç geçmem.
15dk telefonla konuşmuşum
Bluetooth sürekli açık, gerçi çok pil yemiyor yalan olmasın
3dk toplamda SMS ekranım açık kalmış, oku cevapla falan.
Whatsapp 4dk açık kalmış
2 adet Mail var K9'da, biri POP Mail (yarım saatte bir güncelliyor), diğeri Google IMAP, yazıldığı an geliyor mail
AquaMail'de başka bir POP var, 2 saatte bir güncelliyor
Facebook ve Twitter saatte bir güncelliyorlar
Hava durumu 2 saatte bir sanırım
WiFi açılınca dropbox camera'da çektiklerimi güncelliyor

Bu kadar sanırım,
sabahtan dışarıda gezerken unuttuğum için ekran sürekli auto-brightness'da kaldı,
19 saattir açıkmış telefon
%32 pilim var.

Detaylı istatistiklere baktığım GSAM isimli uygulama da ortalama 21saat gittiğini söylüyor pilimin. Yani bugüne kadarki kullanımlarımın ortalaması 21saat imiş, ki pilin bitmesini asla beklemem, %20 civarı genelde takarım şarja.
Size de tavsiyemdir, asla bir Lityum Polimer pilin tamamen bitmesine izin vermeyin.

Uzun oldu kusura bakma .)
Sanırım bunları bi başlıkta toplayıp imzama yazmalıyım artık, One X'in pilini merak eden var mı diye.. :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
s3 ile one x arasında 0.1 inç lik fark var.Fazla fark yok s3 düşüne bilirsin.

Performans olarak S3 daha iyi ama HTC'nin multimedyası ve arayüzü daha iyi gibi.Ayrıca tasarımını sevdiğim için HTC'yi tercih ederim.Bu arada HTC bağımlılığım vardır :)

debir

Asistan
Reaksiyon puanı
2
müzik dinlemeyi seviyorsun anlaşılan o zaman htc one x ile tadını çıkar derim...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ipod 5 kullanıcısıyım note 2 den çok daha iyi oyun performansı alıyorum hd video çekme (1080) 6saat hd film izleme 7 saat full nette gezin 3d 4-5 saat oyun ve şuan en iyi oyun telefonu :clap: araştırın ve görün