Galaxy S2 için Android 4.0 10 Mart'ta

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
android içinde root gerekiyo ama kendi kendine olmuyo sonuçta aynı şey ya bende x10 var mesela androidi sevemedim çevremde arc s vs. kullananlara bakıyorum onların telefonlarıda tırt şimdi s2 kullananlarıda görüyorum adam dünya para vermiş hala ics güncellemesi bekliyor ios güncellemesini neredeyse ilk çıkan makinaları bile alabiliyor bundan güzel birşey varmı bugün aldığın telefonu 5 yıl sonra bile son sürüme yükseltebiliyorsun ama android için çok değil galax s 1 seneye kadar gayet modeli yüksek bir telefondu ics güncellemesi olsa hala para verilebilecek bir makina ama anroid üreticileri sizi sürekli yeni makina almaya yöneltiyorlar yeni sürüm kullanıcaksan yeni makina alıcaksın diyo afedersiniz ama burda bir kazık durumu söz konusu değilmi ben kendi adıma enayi hissediyorum kendimi yeni sürüm var niye kullanamıyorum bu kadar profosyonel teknoloji bilgisi sahip arkadaşlar böyle bir şeyi nası es geçer görmezden gelir anlamıyorum

iphone un 5-6 telefon modeli var samsungun yüzlerce . Hepsine ics yi getirse ticaret stratejisi diye birşey kalmazdı .

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
stratejileri kullanıcıyı düşünmeye yönelik olmalı bence ama şuanda tamamen insanları sömürmeye yönelik samsung örneğini vermişsin ama bence samsung modelleride aşağı yukarı hepsi birbirinin aynısı birinde wifi yok diğerinde war öbüründe bluetooth böyle ıvır zıwır ufak tefek şeylerle oynayıp aynı telefonu sana bana iteliyorlar bu şekilde apple bence 1500 model yapabilirdi

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
stratejileri kullanıcıyı düşünmeye yönelik olmalı bence ama şuanda tamamen insanları sömürmeye yönelik samsung örneğini vermişsin ama bence samsung modelleride aşağı yukarı hepsi birbirinin aynısı birinde wifi yok diğerinde war öbüründe bluetooth böyle ıvır zıwır ufak tefek şeylerle oynayıp aynı telefonu sana bana iteliyorlar bu şekilde apple bence 1500 model yapabilirdi

iphone 4s kullanan arkadaşlarıma bakıyorum verilen fazla paraya rağmen s2 den iyi değil telefonları ( bence s2 daha iyi . ), androidde bi rahatlık söz konusu istediğini direk bulabiliyosun ama iphoneda bu durum yok . Galaxy serisini güncellendikçe yani yeni modelleri çıktıkça almayı planlıyorum , her çıkan telefonda extra yeni teknolojiler olucak çünkü . Size tavsiyem 1 hafta s2 , 1 hafta 4s kullanın aradaki farkı anlarsınız .

Ama şu konuda haklı olduğunuz bi taraf var genel olarak tüm firmalar kullanıcıyı sömürmeye çalışıyor , bu tek samsung için sözkonusu değil , samsungun yaptığı her bütçeye göre telefon sunmak , apple ise bunu yapmıyor zengin zümreye hitap etmeye çalışıyorlar , böyle bi durum var ortada

GALAXYS2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşim biz android ile gayet iyi işler başarmaktayiz birde ben bir çok şekilde 4s'yi araştirdim s2 ile karşilaştirma bile yaptim 2 ay boyunca android galaxy s2 gibi bir telefonla birleştiğinde çok muhteşem sonuçlar veriyor 4s nin sadece ekran nokta sayisi fazla

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
android içinde root gerekiyo ama kendi kendine olmuyo sonuçta aynı şey ya bende x10 var mesela androidi sevemedim çevremde arc s vs. kullananlara bakıyorum onların telefonlarıda tırt şimdi s2 kullananlarıda görüyorum adam dünya para vermiş hala ics güncellemesi bekliyor ios güncellemesini neredeyse ilk çıkan makinaları bile alabiliyor bundan güzel birşey varmı bugün aldığın telefonu 5 yıl sonra bile son sürüme yükseltebiliyorsun ama android için çok değil galax s 1 seneye kadar gayet modeli yüksek bir telefondu ics güncellemesi olsa hala para verilebilecek bir makina ama anroid üreticileri sizi sürekli yeni makina almaya yöneltiyorlar yeni sürüm kullanıcaksan yeni makina alıcaksın diyo afedersiniz ama burda bir kazık durumu söz konusu değilmi ben kendi adıma enayi hissediyorum kendimi yeni sürüm var niye kullanamıyorum bu kadar profosyonel teknoloji bilgisi sahip arkadaşlar böyle bir şeyi nası es geçer görmezden gelir anlamıyorum
Ben bluetooth ve ücretsiz oyun için root yapmıyorum ki, ama apple kullanan kişi bt için mecbur jb yapacak.
Root yaptım, istemediğim programları kaldımak için ve işlemciyi 1.7 ghz olarak kullanmak için. Bi hata yapıp orijinal romda ekran görüntüsü alma özelliğine sebep olduğum için ruu yükledim hiç bir sorun kalmadı. Programlarla da barışık yaşıyorum.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
hangi açıdan bakarsak bakalım apple bence bu konuda daha başarılı destek açısından zaten bir numara bugün s2 sahibi bile olsanız alabileceğiniz güncelleme sayısı en fazla iki şuanda herkes yana yana ics bekliyor ondan sonrada çok çok 4.0.2 güncellemesi görebilecek bence onu bile göremeyecek çünkü s3 çıkınca samsung ondanda desteğini çekecek ama bugün iphone 3g kullanan biri bile isterse ios 5.0 ı telefonunda kullanabilir stabil çalışma konusunda zaten androidle ios u karşılaştıma bile yapmak abes bence çünkü hangi sürüm olursa olsun mutlaka bir yerde kararsız çalışma özellikleri sergiliyor şimdi diyeceksiniz android telefonlarda şu işlemci var bu ram var iyide iphone da buna çok ihtiyaç duymuyor zaten kararlı ve stabil bir şekilde her işin altından gayet başarılı kalkabiliyor marketleri karşılaştıralım diyicem ama gönlüm onada razı değil appstore tamamen kullanıcısının güvenliğini düşünürken google play da kimkime dum duma saçma saban 2 mb alakasız bir uygulamamım telefon defterime mesajlarıma vs. bütün bilgilerime ulaşması güvenlik konusunda kafamda soru işaretleri olşturuyor ayrıca uygulamaların genel kontrolleri android de çok da başarılı değil uygulama kalitesin de hele app store tartışmasız çok başarılı android uygulamalarında hala özgün bir uygulama yok hep app stordan araklanmış şeyler zaten bu sektörde standartları apple belirliyor ondan sonra diğer üreticiler rakip olmaya çalışıyor bide iphone zengin zümreye hitap ediyor demişsiniz buna artık tamamen karşıyım bugün s2 xperia arc s htc sensation fiyatlarını hepimiz biliyoruz

LordSerpent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zamanında (s2'den önce) benimde bir Iphone 3g telefonum vardı, 3.0.1 e mi ne yükseltmiştim, alet kendini kaybetmişti, ama artık oyunlar programlar en az 3.0 istemeye başlamıştı.. Bu politika hepsinde var ve olacaktır, çünkü donanım arttıkça bu donanımı kullanan uygulamalarda olacak ve eski sistemler elbet geride kalacaktır, ister iphone olsun ister bilmem ne..

--- Mesaj Güncellendi ---

Ama şunuda söylemeliyim o zamanlar en normal telefon bile en basitinden bluetoothtan dosya transferi yapabiliyorken benim iphone'um ile yapamıyor olmam baya koymuştu, çok iyi hatırlıyorum :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
hangi açıdan bakarsak bakalım apple bence bu konuda daha başarılı destek açısından zaten bir numara bugün s2 sahibi bile olsanız alabileceğiniz güncelleme sayısı en fazla iki şuanda herkes yana yana ics bekliyor ondan sonrada çok çok 4.0.2 güncellemesi görebilecek bence onu bile göremeyecek çünkü s3 çıkınca samsung ondanda desteğini çekecek ama bugün iphone 3g kullanan biri bile isterse ios 5.0 ı telefonunda kullanabilir stabil çalışma konusunda zaten androidle ios u karşılaştıma bile yapmak abes bence çünkü hangi sürüm olursa olsun mutlaka bir yerde kararsız çalışma özellikleri sergiliyor şimdi diyeceksiniz android telefonlarda şu işlemci var bu ram var iyide iphone da buna çok ihtiyaç duymuyor zaten kararlı ve stabil bir şekilde her işin altından gayet başarılı kalkabiliyor marketleri karşılaştıralım diyicem ama gönlüm onada razı değil appstore tamamen kullanıcısının güvenliğini düşünürken google play da kimkime dum duma saçma saban 2 mb alakasız bir uygulamamım telefon defterime mesajlarıma vs. bütün bilgilerime ulaşması güvenlik konusunda kafamda soru işaretleri olşturuyor ayrıca uygulamaların genel kontrolleri android de çok da başarılı değil uygulama kalitesin de hele app store tartışmasız çok başarılı android uygulamalarında hala özgün bir uygulama yok hep app stordan araklanmış şeyler zaten bu sektörde standartları apple belirliyor ondan sonra diğer üreticiler rakip olmaya çalışıyor bide iphone zengin zümreye hitap ediyor demişsiniz buna artık tamamen karşıyım bugün s2 xperia arc s htc sensation fiyatlarını hepimiz biliyoruz
İostan biş araklandığını sanmıyorum üreticiler önce bir platforma sonra diğer platforma ürün verir, bunun neresi araklanma?
İosda çökme oranı androidden daha fazla, nerde kaldı o stabil sistem ve uygulamalar?
Markette zaten yazıyor şuna buna erişirim, izin veriyor musun? Verdiysen sorumluluk sendedir.
Appstorede uygulama yüklendiğinde neyin nereye erişip erişmediği konusunda ne kadar fikir sahibisiniz?
Neyse size mutlular.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sorumluluk sizde demek androidi nasıl bir savunma yani sen memnunsun sanırım bütün bilgilerine herşeyine herhangi birinin sahip olması sana bir sıkıntı vermiyor

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Ben memnunsam siz mi tedirgin olacaksınız, neye erişim sağlamak istediğini yazıyor işine gelen kabul eder veya etmez. Kabul edenin sorumluluğu bana mı ait olacak?

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ama burda söz konusu olan sizin yada bizim kişisel bilgilerimiz değil milyonlarca insanın bilgilerinden bahsediyoruz yaptığımız tüm aramalar mesajlar nerede olduğumuz başta olmak üzere sınırsız bilgiye sahip oluyorlar yani sonuç olarak görüyoruz ki android güvenlik açısından da güvenli bir işletim sistemi değil bugün bilgisayarlarında çeşitli antivürüs firewall vs. türlü güvenlik önlemi alan insanların sorgusuz sualsiz bütün herşeyini ortaya dökmeleride manidar bir durum bence

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
28 marta kadar yayınlanır demiştim ama , Türkiyede kies üzerinden 4 nisanda yayınlanıcak deniliyor son dedikodulara göre

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
ama burda söz konusu olan sizin yada bizim kişisel bilgilerimiz değil milyonlarca insanın bilgilerinden bahsediyoruz yaptığımız tüm aramalar mesajlar nerede olduğumuz başta olmak üzere sınırsız bilgiye sahip oluyorlar yani sonuç olarak görüyoruz ki android güvenlik açısından da güvenli bir işletim sistemi değil bugün bilgisayarlarında çeşitli antivürüs firewall vs. türlü güvenlik önlemi alan insanların sorgusuz sualsiz bütün herşeyini ortaya dökmeleride manidar bir durum bence

Biri açıktan işini görür, öteki el atından da görebilir.
Microsoft istediği taktirde bizim bilgisayara sızabilir diye biliyorum, ayrıca bu kadar güvenlik düşünüyorsanız size birkaç şey sorayım:
Evinizde kasa veya değerli eşya bulunuyor mu, bulunuyorsa bunları nasıl koruyorsunuz, evde alarm var mı?
Kapıyı anahtarla mı, yoksa retina veya avuç içi taramayla mı açıyorsunuz, veyahut şifreli kapınız mı var?
Bilgisayarınız bios giriş şifresi, hdd şifresi, işletim sistemi şifresiyle korunuyor mu?
Içerisindeki yazılımların tamamı ücretsiz veya ücretini vererek kullandığız yazılımlar mı, ayrıca yazılım kurarken sözleşme metnini okuyor musunuz, içerisinde kimlik bilgilerine ulaşabilecek madde olabilir?
Telefonunuzda her türlü internet erişimi gerektiren uygulamalar için anti virüs kullanıyor musunuz, güvenlik şifresiyle telefonu koruyor musunuz, yoksa jb ile ücretsiz oyun indirecem diye ne idüğü belirsiz oyunları ve programları mı kullanıyorsunuz?
Siz bütün bunlara olumlu cevap veremiyorsanız milyonlarca kişi veriyor gibi davranıp; androidi milyonlarca kişi kullanıyor kişisel bilgileri tehlikede diyemezsiniz heralde.

Cebimizde taşıdığımız şeyler yerimizi belli etmiyorsa etraftaki kameralar belli eder, o da belli etmezse ileride bizlere zorla verecekleri çipli kimlikle belli ederler.
Sonuçta onun içinde de takip sistemi olabilir, kaybolması da masraflı olmazsa şaşarım ya neyse.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
saçmaladığınızın farkındamısınız artık konu ile ilgili bilginizden şüphe ediyorum bir kaç mesajdır verdiğiniz örnekler düz mantıkla ayrıca çok şükür evimde 3 tane bilgisayar var üçüde orjinal windows sürümleri yüklü konumuzla ne alakası varsa anlamadım bu soruyu sormanızdaki amacı tamamen kişi kendinden bilirmiş işi diye düşünüyorum birde artık konu sizinle bizim tartışmamıza döndü ben android yorumları yaparken genel olarak bütün arkadaşların fikirlerini söylediği birşeyler olsun iyisini kötüsünü hep beraber tartışalım istedim hatta ısrarla yorum yapmamında sebebi birazda buydu katılım artarsa farklı noktalardan farklı düşünceler olur hepimiz birşeyler öğrenirdik diye düşünmüştüm ama özellikle son mesajınızla beraber gördümki git gide abuklaşmaya başladı konu size hayatınızda başarılar diliyorum allah işinizi rast getirsin iş hayatınızda başarılar sağlıklı mutlu huzuru bir hayat geçirmeniz dileği ile iyi geceler

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Heh işte ben çoktan konuyu kapatmaya uğraştım mutluluklar dedim, ama neymiş androidde güvenlik sorunu varmış iosta olmaması mümkün gibi.
O saçmaladığınız dediğiniz kısım hep sizin android güvenliksiz deyip de güvenli neyiniz var onlara bakın dediğim şey, anlaşıldı mı? Size de iyi geceler, sahte güvenli hayatlar...

Şunu eklemeden geçemeyecem, sizin için birşey ifade etmeyen insan için iğneleyici kelimeler kullanmak hiç de hoş değil.
Bana güvenlik dediniz, bunun telefonu bilmem nesi fark etmez, herşey girer içine.

GALAXYS2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu nerden nereye gitmis, neyse ben paraya kiydim mcafee antivirus (mobilesecurty 55tl) aldim da nereye kadar , turkce destegi yok....

Bu arada turkce karakter sorunu var benim klavyenin kusura bakmayin, aslinda butun oyun klavyelerinin turkce karakter sorunu var....

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar uzatmayalım Halaa Gelmedi şuu İCSSS LANETT OLSUN SAMSUNGG SANAAA

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
4 Nisana kadar Türkiyede yayınlanmıycakmış büyük ihtimalle , daha çok bekleriz

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Htc Türkiyede başladı heralde, adamın biri stok romda güncelleme almış.:)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Allah rızası için noktaya, virgüle de basın arada... Konuyu okuyacağım diye helak oldum burada :)