GALAXY NEXUS 'u yerden yere vurdular :S Ya siz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan afy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, arkadaşlar ben Galaxy Nexus almayı düşünüyorum ancak ;Galaxy Nexus'un GPU'su PowerVR SGX540olduğu için yerden yere vurdular. Gerçekten bu kötü mü? Yoksa ağzı olan konuşuyor mu? Bana bu konuda yardım eder misiniz? (Bilgili arkadaşlara ihtiyacım var. Lütfen bilen konuşsun. )
Bilen konuşsun diyorum çünkü sizin yorumlarınıza göre alacağım telefonu. Kimse kırılmasın lütfen.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir çok yerde aynı yorumu yazdım yine yazıyorum..

1. Google telefonu olması
2. Saf google cihazı olduğu için en stabil yazılım ile gelmesi
3.Güncelleme desteğini ilk elden alması
4. Donanımı ne olursa olsun yazılımla donanımın birlikte uyuma sahip olması.
5. Stok arayüze sahip olup arayüz seçeneğinin kullanıcıya bırakılması
6. Aksesuarlarının yaygın anlamda bulunması mesela 2000 lik batarya kiti ( batarya + arka kapak )
7. en az 3 tane büyük güncelleme gelmesi kesin olması (galaxy nexus için konuşrsak Jelly Bean dan sonraki güncelleme Key Lime Pie %90 ihtimalle gelecek )
8 yine galaxy nexus için konuşursak Amerika Play store üzerinden temin edildiğinde 349 usd yani 650 lira + 100 lira kayıt parasına toplamda 750 - 800 liraya patlaması ki Türkiye piyasasında anca Galaxy Ace 2 o fiyatta alınabliyor...

bunların haricinde Google Nexus 2013 içinde söylentiler çıkmaya başladı cihazın 4.8 inch 1600 x 900 çözünürlüklü AMOLED Ekran//Samsung Exynos 5 yada Nvidia Tegra 4 chipset ( Cortex A15 quad core 1.6 GHZ ) // 13.1 MP Arka 3 MP ön kamera ve Android 4.2 yada 5.0 Key Lime pie sürümü ile 299 yada 399 usd fiyat etiketine sahip olması dedikodular arasında... şöyle bir düşünürsek Google Telefon olarak Samsung ile çalışmaktan memnun ve Google arabuluculuğu ile Nvidia ile masaya oturup yeni bir nexus cihazı hazırlanmasıda çok zor değil... Samsungta aynı zamanda Exynos 5 chipsetini yaygınlaştırmak için bu fırsatıda kullanacaktır...

son olarak bence Nexus alan donanımı ne olursa olsun hiç bir sıkıntı çekmeden 3 sene rahatına bakar diye düşünüyorum...

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu GPU PowerVR SGX540 için ne diyebilirsin?

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
kısa vadede sorun çıkarmaz oyunlar zaten düşük konfigürasyonlu cihazlara göre de optimize edildiği için sıkıntı yaşamazsınız :)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yahu herkes GPU ya niye takıyor anlamıyorum Türkiye şartlarında fiyatı yüzünden türkiyeden nexus alınmaz ama Amerika üzerinden nexus getirtecek kişiler hiç şüphe duymasın zaten fiyat avantajı etkili oluyoır 650 700 lira + 100 lira kayıt ücretine türkiyeden hangi cihazı alabiliyorsunuz onu bir söyleyin...

SGX540 içinde söyleyeceğim şu bir sonraki android sürümüde snçta Nexus a uyarlanacak o yüzden sıkıntı yok Galaxy S II 2013 içerisindeki Android sürümünü alamazken Nexus alacağı için gpu yu önemseyenleri o zaman göreceğiz feryatlarını ...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
bir çok yerde aynı yorumu yazdım yine yazıyorum..

1. Google telefonu olması
2. Saf google cihazı olduğu için en stabil yazılım ile gelmesi
3.Güncelleme desteğini ilk elden alması
4. Donanımı ne olursa olsun yazılımla donanımın birlikte uyuma sahip olması.
5. Stok arayüze sahip olup arayüz seçeneğinin kullanıcıya bırakılması
6. Aksesuarlarının yaygın anlamda bulunması mesela 2000 lik batarya kiti ( batarya + arka kapak )
7. en az 3 tane büyük güncelleme gelmesi kesin olması (galaxy nexus için konuşrsak Jelly Bean dan sonraki güncelleme Key Lime Pie %90 ihtimalle gelecek )
8 yine galaxy nexus için konuşursak Amerika Play store üzerinden temin edildiğinde 349 usd yani 650 lira + 100 lira kayıt parasına toplamda 750 - 800 liraya patlaması ki Türkiye piyasasında anca Galaxy Ace 2 o fiyatta alınabliyor...

bunların haricinde Google Nexus 2013 içinde söylentiler çıkmaya başladı cihazın 4.8 inch 1600 x 900 çözünürlüklü AMOLED Ekran//Samsung Exynos 5 yada Nvidia Tegra 4 chipset ( Cortex A15 quad core 1.6 GHZ ) // 13.1 MP Arka 3 MP ön kamera ve Android 4.2 yada 5.0 Key Lime pie sürümü ile 299 yada 399 usd fiyat etiketine sahip olması dedikodular arasında... şöyle bir düşünürsek Google Telefon olarak Samsung ile çalışmaktan memnun ve Google arabuluculuğu ile Nvidia ile masaya oturup yeni bir nexus cihazı hazırlanmasıda çok zor değil... Samsungta aynı zamanda Exynos 5 chipsetini yaygınlaştırmak için bu fırsatıda kullanacaktır...

son olarak bence Nexus alan donanımı ne olursa olsun hiç bir sıkıntı çekmeden 3 sene rahatına bakar diye düşünüyorum...

Hocam yorumunuza büyük oranda katılmakla beraber, donanım için biçtiğiniz 3 sene (GPU ve ram bilhassa) bana fazla iyimser geldi. :) S3'ün OC edilmiş Mali 400'ünün bile 2012 sonu çıkacak cihazlar karşısında zorlanacağını düşünüyorum. Ayrıca 1 GB bellek bu seviyedeki cihazlarda artık bariz şekilde az geliyor, Jelly Bean'de kılpayı kotarıyor zaten, cihaz bundan sonraki gelecek güncellemeyi alsa bile ne kadar tatmin edici olur düşünmek gerek. Yine de 750-800 TL gibi bir rakam tutuyorsa gayet iyi bir tercih olur ama ilk elden güncelleme almasına rağmen donanım açısından 1 seneden fazla ayakta kalamayacağını düşünüyorum ben.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam yorumunuza büyük oranda katılmakla beraber, donanım için biçtiğiniz 3 sene (GPU ve ram bilhassa) bana fazla iyimser geldi. :) S3'ün OC edilmiş Mali 400'ünün bile 2012 sonu çıkacak cihazlar karşısında zorlanacağını düşünüyorum. Ayrıca 1 GB bellek bu seviyedeki cihazlarda artık bariz şekilde az geliyor, Jelly Bean'de kılpayı kotarıyor zaten, cihaz bundan sonraki gelecek güncellemeyi alsa bile ne kadar tatmin edici olur düşünmek gerek. Yine de 750-800 TL gibi bir rakam tutuyorsa gayet iyi bir tercih olur ama ilk elden güncelleme almasına rağmen donanım açısından 1 seneden fazla ayakta kalamayacağını düşünüyorum ben.

açıkçası benim düşüncem ne zaman ARMv8 çıkar 64 bit mobil sistemler geliştirilir asıl o zaman cihazlar çağ atlar benim 3 yıldan kasıtım bu. Nexus 2011 Kasımda çıkan bir cihaz bir senesi geçti sayalım ICS ile ikinci senesi Jelly Bean ile geçecek 3. seneside kuvvetle muhtemel Key Lime pie ile geçecek o açıdan sıkıntı yaratacağını çok düşünmüyorum ama tekrar belirtiyorum benim burada baz aldığım amerika satış fiyatının cazibesi...

ayrıca yakın zaman içerisinde samsungun i9260 kodlu model ismi destek sayfasında çıktı muhtemelen yeni iphone ile birlikte Google da Nexus u günclelemeyi düşünüyor Nexus + olarak nitelendirlebilir ta güncellenmiş işlemci bi nebze TI OMAP 4470 be güçlendirilmiş SGX 540 yada Tegra 3+ ile i9260 kuvvetle muhtemeln i9250M in yerini alacak ...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence telefonda çok da güçlü grafik çipi aramaya gerek yok. Zaten cihazın içindeki günlük kullanım için yeter de artar bile. Cihazda gidip Crysis oynayacak halimiz yok ya. Jelly Bean ile cihazda tek takılma mevcut değil. Fiyatını da düşünürsek Galaxy Nexus oldukça iyi bir cihazdır diyebiliriz. Sürekli de Power VR diye sorup durmuşsunuz. Bahsi geçen çip iPhone 4 ve Galaxy S'te de yer alan çip. Kafanızda şekillensin artık.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence telefonda çok da güçlü grafik çipi aramaya gerek yok. Zaten cihazın içindeki günlük kullanım için yeter de artar bile. Cihazda gidip Crysis oynayacak halimiz yok ya. Jelly Bean ile cihazda tek takılma mevcut değil. Fiyatını da düşünürsek Galaxy Nexus oldukça iyi bir cihazdır diyebiliriz. Sürekli de Power VR diye sorup durmuşsunuz. Bahsi geçen çip iPhone 4 ve Galaxy S'te de yer alan çip. Kafanızda şekillensin artık.

bir düzeltme yapalım Galaxy S te SGX540 doğrudur ama iPhone 4 te SGX535 vardır iPhone 3Gs te ise SGX530 bulunmakta ...

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ağzınıza sağlık. Emek verip yazdınız çok teşekkür ederim. nexusu 1100 civarı alıcam. bu fiyata s2 de var. sen baya tecrübelisin. acaba budurumda hangisini tercih etmeliyim? (DipNot:gönlüm çok ısrarcı bi şekilde nexustan yana) :) seninde fikrini almak isterim @aceleciburak

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hocam ağzınıza sağlık. Emek verip yazdınız çok teşekkür ederim. nexusu 1100 civarı alıcam. bu fiyata s2 de var. sen baya tecrübelisin. acaba budurumda hangisini tercih etmeliyim? (DipNot:gönlüm çok ısrarcı bi şekilde nexustan yana) :) seninde fikrini almak isterim @aceleciburak

şimdi iki cihazda sonuçta samsung çıkışlı ve benzer özellklere sahip tamam kabul ediyorum S II de güçlü GPU var ama çözünürlük bu sefer yetersiz kalacak 800x480 artık standartın altında kalma başladı anca Nexus ta GPU görece düşük performans bile verse 1280x720 ekran olması ömür noktasında cihazı uzatır zaten güncellemeleri artık dillendirmiyorum bile S II içinde de en erken Jelly Bean Eylül sonu Ekim başı geleceğini öngörürsek muhtemelen S II için son güncelleme olacaktır ama Nexus bu noktada 1 - 0 önde ...

eğer gönlün nexustan yana ise daha doğrusu için hangi cihaza siniyor ise ona yönel derim sonuçta iki cihazda belli kriterin üzerinde nexus un avantajlarıda daha fazla S II sadece GPU ile öne çıkıyor...

Ayrıca Nexus u alan biri bence 2000 mAh lık batarya + arka kapak kitini ve Samsung HS 3000 BT kulaklığı alırsa süper bir set kurmuş olur benzer olay S II içinde geçerli onunda genişletilmiş bataryası mevcut...

Media Merkt te fln nexus standlar üzerinde bulunuyor eğer kullanmadıysa bir ara git kullan derim ama ön yargılı olma türkiyedeki nexuslar özellkle teşhirdekiler 4.0.2 sürümü yüklü Amerikadan gelenler ise 4.0.4 yüklü ki 4.1.1 e geçirilebiliyor bunuda unutmamak gerekli.

son olarak benimde Nexus a erişme çabalarım olduğunu hatırlatayım hani bulabilirsem imkan bende geçmeyi düşünüyorum tabi Samsung - Apple arasındaki Amerikada yaşanan davalarda Nexus ikinci bir yasakla özellikle nihai yasakla karşılaşmadığı sürece düşünüyorum...

1100 lira Türkiye pazarı için bir miktar fazla cihaz amerikadan biri tarafından getirilecekse neden mi fazla dedim çünkü nexus babalar gününde Bimekste 1179 liradan satıldı ve bir kaç ay içinde S II nin 1299 liraya satıldığı TR pazarı koşullarında her şekilde TR fiyatı 1000 - 1100 lira olacaktır ...

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim amerikadan getirme şansım yok. Öle bi imkanım olsa yaparım ama malesef. Şimdi o zaman ben gidiyim bi inceliyim sonra sipariş vereyim madem. Bu arada ikinci bir yasağı alırsa nexus nolur ki? Birde Türkiyeye artık gelmemişmidir. 4.1.1 sürümü jellybean?
Çok teşekkürler tekrar zahmet ettin

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Daha ileri teknoloji varken eskiyi dusunme arkadasim, eger paran yetiyorsa galaxy s3 al gec, samsung Galaxy s3 kodlari acik oldugu icin yeni android versiyonlarina cabuk kavusursun, illaki nexus alayim da guncellemeleri ilk alanlardan olayim demene gerek yok, yeni teknoloji yenidir, eski teknoloji eski. :D

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim amerikadan getirme şansım yok. Öle bi imkanım olsa yaparım ama malesef. Şimdi o zaman ben gidiyim bi inceliyim sonra sipariş vereyim madem. Bu arada ikinci bir yasağı alırsa nexus nolur ki? Birde Türkiyeye artık gelmemişmidir. 4.1.1 sürümü jellybean?
Çok teşekkürler tekrar zahmet ettin

şöyle konuyu özetlersek aslında araştıranlar için daha aydınlatıcı olur ...

Google bu seneki I/O geliştiriciler konfernasında 4.1.1 Jelly Bean sürümünü tanıttı ve Nexus S ve Galaxy Nexus un 4.1.1 güncellemesini Temmuz ayında alacağını duyurmuştu arkasından da Amerika Google Play Store üzerinden 399 usd ye satılan Galaxy Nexus u 349 usd ye indirdi bir çok kullanıcya cazip geldi 2 gün olmadan Apple kasım 2011 den beri satışta olan yani 8 aydır piyasada bulunan bir cihaza patent ihlali gerekçesiyle dava açtı Amerika satışlarını baltalamak için çünkü neden 349 usd fiyat avantajı ile satılıyor ve yeni sürüm gelcek Google Search üzerinde patent ihlali varmış fln bir süre yani 1.5 hafta kadar cihaz satışları durduruldu sonra Google hemen 4.0.4 sürümü üzerine bir güncelleme yaymlayıp bahsi geçen ihlali sonlandırdı...

bunun üzerine mahkeme üzerinden samsung ta geçici satış yasağını kaldırttı şuan için Amerika satışları devam ediyor ama ağustos sonunda nihai karar gelecek ancak öncesinde 4.0.4 le gelen güncelleme ve 4.1.1 in çıkması satış yasağınının olmayacağı anlamına geliyor ...

ikinci durumda Nexuslarda bilinmesi gerek Amerika Google ın anavatanı olduğu için Amerikada bulunan cihazlara birebir desteği kendisi veriyor güncelleştirme fln OTA üzerinden yayımlıyor ancak diğer ülkelerde güncelleştirme topu Samsung üzerinde zaten o yüzden her mesajımda Amerika üzerinden satın almayı tavsiye etme nedenim bu yüzden...

şuan için benim bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla Türkiyede 4.0.2 sürümü mevcut 4.0.4 bile gelmedi diye biliyorum 4.1.1 ne zaman ülkemizdeki cihazlar için yaymlanır bilinmez ancak TR den alınan cihazlarda ufak bir kod değişikli ile amerikan rom yüklenip kullanılabiliyor az buçuk rom yükleme bilgisine sahip olmak birazda bu tip işlerde şanslı olmak yeterli ki TR den Nexus alanlar zaten 4.1.1 yüklemiş durumda en azından ilgisi olanlar...

son olarak yasaklama olayları Amerika üzerinden geçerli olmuştu bizim ülkemizde böyle bir yasak en azından uygulanmaz Apple ın olayı Samsung a satış yaptırmamak üzerine kurgulanmış...

rica ederim açıkçası gönlüm herkesin amerika satış fiyatından yararlanmasını istiyor nexus u tercih edeceklerin ancak işte malum TR deki fiyatlar..

ayrıca şahsi fikrimce bir akıllı cihaza 1200 liradan fazla para verilmesini asla doğru bulmuyorum çünkü 6 - 8 ay sonra yenisi çıkıyor olan yine ceplerimize oluyor ...

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha ileri teknoloji varken eskiyi dusunme arkadasim, eger paran yetiyorsa galaxy s3 al gec, samsung Galaxy s3 kodlari acik oldugu icin yeni android versiyonlarina cabuk kavusursun, illaki nexus alayim da guncellemeleri ilk alanlardan olayim demene gerek yok, yeni teknoloji yenidir, eski teknoloji eski. :D

Yok okadar param :) bizde eskinin iyisiyle takılcaz napalım. Umarım öle olur :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Hocam ben Galaxy S2 kullanıyorum. Cihazdan çok memnunum. Açıkçası bundan önce de Android denemem olmuş, düşük seviyeli bir cihaz kullandığım için memnun kalmamıştım. Fakat şu an için Android'in geldiği nokta beni mutlu ediyor. Bunu öne geçmek ya da daha iyi olmak gibi algılamayın. Her sistemin bir üstünlüğü var ve Android şu an için bana ihtiyacım olan şeyi verebiliyor diyeyim.

Mesajınızdan anladığım kadarıyla kararsız kalmışsınız. Eğer beni az biraz ciddiye alıyorsanız ben gidin Galaxy Nexus'u alın derim. Kıyaslaması basit zaten. Nexus'un donanım olarak üstünlüğü pili, ekranı. Galaxy S2'nin üstünlüğü grafik yongasının daha iyi olması ve kamerası. Ama oyunun kuralları değiştiren öyle bir nokta var ki işte bu sebeple gidin Galaxy Nexus alın diyorum. Güncelleme olayı. Bakın Jelly Bean çıkalı neredeyse 1 ay oldu ve hala Galaxy S2'ye geleceği kesin değil. Ama Galaxy Nexus'u olanlar ilk seferde aldı. Bu güncellemeyi Google, Nexus S'e bile çıkardı. Nexus S'in donanımı Galaxy S ile neredeyse aynı. Galaxy S, ICS güncellemesini bile almadı. Sonuç olarak Galaxy Nexus'un yazılımını Google yapıyor. Stabilite üst seviyede. Apple için iPhone ne ise Google için de bu telefon o. Bloatware denilen gereksiz onlarca yazılım koymuyorlar. Bundan sonraki Android yazılımının geleceği bile kesin.

Son olarak bazı telefoncular yurtdışı kayıtlı ürünleri 1000 tl altına satıyorlar. Biraz araştırırsanız eminim bulursunuz. Ayrıca 1000 tl üzeri para ödemeyin. Unutmayın bu telefon 1 aydır 350 dolara, ondan öncede aylarca 400 dolara satıldı.

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ben Galaxy S2 kullanıyorum. Cihazdan çok memnunum. Açıkçası bundan önce de Android denemem olmuş, düşük seviyeli bir cihaz kullandığım için memnun kalmamıştım. Fakat şu an için Android'in geldiği nokta beni mutlu ediyor. Bunu öne geçmek ya da daha iyi olmak gibi algılamayın. Her sistemin bir üstünlüğü var ve Android şu an için bana ihtiyacım olan şeyi verebiliyor diyeyim.

Mesajınızdan anladığım kadarıyla kararsız kalmışsınız. Eğer beni az biraz ciddiye alıyorsanız ben gidin Galaxy Nexus'u alın derim. Kıyaslaması basit zaten. Nexus'un donanım olarak üstünlüğü pili, ekranı. Galaxy S2'nin üstünlüğü grafik yongasının daha iyi olması ve kamerası. Ama oyunun kuralları değiştiren öyle bir nokta var ki işte bu sebeple gidin Galaxy Nexus alın diyorum. Güncelleme olayı. Bakın Jelly Bean çıkalı neredeyse 1 ay oldu ve hala Galaxy S2'ye geleceği kesin değil. Ama Galaxy Nexus'u olanlar ilk seferde aldı. Bu güncellemeyi Google, Nexus S'e bile çıkardı. Nexus S'in donanımı Galaxy S ile neredeyse aynı. Galaxy S, ICS güncellemesini bile almadı. Sonuç olarak Galaxy Nexus'un yazılımını Google yapıyor. Stabilite üst seviyede. Apple için iPhone ne ise Google için de bu telefon o. Bloatware denilen gereksiz onlarca yazılım koymuyorlar. Bundan sonraki Android yazılımının geleceği bile kesin.

Son olarak bazı telefoncular yurtdışı kayıtlı ürünleri 1000 tl altına satıyorlar. Biraz araştırırsanız eminim bulursunuz. Ayrıca 1000 tl üzeri para ödemeyin. Unutmayın bu telefon 1 aydır 350 dolara, ondan öncede aylarca 400 dolara satıldı.

çok mutlu ettiniz. kararsızlığımı bitirdiniz resmen :) teşekkür ederim. herşey dahil 1100tl. daha ucuzunu görmedim. kayıt olayıyla uğraşmak istemiyorum birde.

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun araştırmalarım sonucunda S2ye karar verdim. Bu ani dönüşümün sebebi S2 3 konuda önce.
1.S2'nin Ekran karti MALI400 Nexus'un PowerVR SGX540
2.S2'nin Kamera 8mp Nexus'un 5mp
3.S2 ekrani gorilla glass bu camin nasıl bir cam oldugunu hepimiz biliyoruz :) bilmeyenler you tube'dan videolarını izlesin.
Nexus kötü bi cihaz degil ama tr ' deki fırsatçılar bu cihaz için çok fazla para istiyorlar. O yüzden değmezmiş. Gözümü açan [MENTION=42805]aceleciburak[/MENTION] arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum. Veyorum yapan emek veren arkadaşlarada teşekkürler.

minstally

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hep bir üst model telefonu beklerseniz nasıl telefon alıcaksınız ?

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Uzun araştırmalarım sonucunda S2ye karar verdim. Bu ani dönüşümün sebebi S2 3 konuda önce.
1.S2'nin Ekran karti MALI400 Nexus'un PowerVR SGX540
2.S2'nin Kamera 8mp Nexus'un 5mp
3.S2 ekrani gorilla glass bu camin nasıl bir cam oldugunu hepimiz biliyoruz :) bilmeyenler you tube'dan videolarını izlesin.
Nexus kötü bi cihaz degil ama tr ' deki fırsatçılar bu cihaz için çok fazla para istiyorlar. O yüzden değmezmiş. Gözümü açan @aceleciburak arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum. Veyorum yapan emek veren arkadaşlarada teşekkürler.

kararın hayırlı olsun arkadaşım Nexus bence S II ye tercih edilecek bir cihazda 650 - 700 TL lik fiyatı Türkiyede fırsatçılıkla 1200 - 1799 arasında satmaya kalkıyorlar bu yüzden gidip kimse Nexus almıyor daha farklı çözümlere yöneliyor ondan sonrada cihaz neden satamıyoruz diyorlar gözlerini para bürüyüp aç bir şekilde paracı olmalarından kaynaklanıyor olmasın acep ... S II bile ülkemizde pahalı bir arkadaşım interrail ile avrupa seyahatine çıkmıştı haziran sonu 22 günlük. S II yi almanyadan 850 TL ye aldı...

Türkiyem 60 - 80 arası darbelerle ihtilallerle uğraşınca diğer ülkeler Bilim-Sanayi ve diğer alanlara yöneldi bizde bir üretim yapamadık şuandaki durumumuzun başlıca nedeni bu neden pahalı geliyor diye soranlara Teknolojik anlamda ne üretebiliyoruz ki uygun fiyata ürün gelsin diye soruyorum...

afy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kararın hayırlı olsun arkadaşım Nexus bence S II ye tercih edilecek bir cihazda 650 - 700 TL lik fiyatı Türkiyede fırsatçılıkla 1200 - 1799 arasında satmaya kalkıyorlar bu yüzden gidip kimse Nexus almıyor daha farklı çözümlere yöneliyor ondan sonrada cihaz neden satamıyoruz diyorlar gözlerini para bürüyüp aç bir şekilde paracı olmalarından kaynaklanıyor olmasın acep ... S II bile ülkemizde pahalı bir arkadaşım interrail ile avrupa seyahatine çıkmıştı haziran sonu 22 günlük. S II yi almanyadan 850 TL ye aldı...

Türkiyem 60 - 80 arası darbelerle ihtilallerle uğraşınca diğer ülkeler Bilim-Sanayi ve diğer alanlara yöneldi bizde bir üretim yapamadık şuandaki durumumuzun başlıca nedeni bu neden pahalı geliyor diye soranlara Teknolojik anlamda ne üretebiliyoruz ki uygun fiyata ürün gelsin diye soruyorum...

Ağzına sağlık kardeşim. Dahada söze gerek yok.

Hep bir üst model telefonu beklerseniz nasıl telefon alıcaksınız ?

Ben bir üst model telefon beklemiyorum 2 cihaz arasında kaldım ve 2 cihaz arasında üstün olan 1 tanesi vardır. ve buna karar verdim. Benim gibi kararsız kalanlara açıklama, paylaşım, yol gösterici, fikir, vs.... bu amaçla yazılan bi yazıdır. sen kendine uygun olanı seçersin :D bide düşünerek yaz mesajını @minstally mesajını okuyunca nasıl böyle birşey yazdın hayret ettim :) piyasanın en iyi telefonunun arayışında değilim. bütçeme uyan ve bu bütçenin en iyisini bulma peşindeyim. konuşmak için boş konuşma lütfen ;)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şu Galaxy Nexus'u greyde getirip satanlar Galaxy S2 kadar kar marjı koyup satsalar, satışlarda patlama yaşanır. Amerika'da 350 dolara GNex var iken Galaxy S2'nin fiyatı 500 dolar civarı. Buna rağmen greyde Galaxy S2 1100 tl iken GNex 1050 tl. O aradaki 150 dolar kuş olup satanın cebine gidiyor. Yazık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amerikaya 1-2 günlüğüne giden bir kişi play storeden bir ürün alabilir mi bilgisi olan var mı? internetten sipariş veriyorsun evine mi geliyor? yoksa apple store gibi mağazaları mı var play store un? işlemlerini bilen birisi var mı acab? bende S II almayı düşünüyordum almanyadan ama 350 $ beni cezbetti Nexus da olabilir diye düşünüyorum şuan. tabi eğer play store dan öyle kolay alışveriş yapılabiliyorsa :)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şu Galaxy Nexus'u greyde getirip satanlar Galaxy S2 kadar kar marjı koyup satsalar, satışlarda patlama yaşanır. Amerika'da 350 dolara GNex var iken Galaxy S2'nin fiyatı 500 dolar civarı. Buna rağmen greyde Galaxy S2 1100 tl iken GNex 1050 tl. O aradaki 150 dolar kuş olup satanın cebine gidiyor. Yazık.

Amerikadan alınan Galaxy Nexus un TR deki satış fiyatı kişiden kişiye göre değişse de makul fiyat ticaret ahlakına ugun fiyat bence 1000 TL olmalı bu fiyatta en fazla miktar neden mi...

349 USD Google Store satış fiyatı bunun üzerine Amerika için Kargo ve vergide biniyor ortalama 20 - 30 dolar civarı tutuyormuş 380 USD ye geliyor onunda eşiti şuan ki kur ile 685 lira cihazın kişiye gelişi var satacak insan için pasaport kaydı var hadi onuda yaptı diyelim 100 lira vergi dairesine yatırdı 785 lira yaptı bide 15 lira Turkcell//Vodafone//Avea merkezlerine kayıt işlemi için verdi 800 lira ya tamam oluyor üzerine 200 lira gibi fahiş fiyat koyup kar edebilir buda 1000 lira yapar.

Amerikadan Gelecek Nexus için 900 - 1000 liradan fazla para verilmez hele ki Pasaport kaydını alıcı yapacaksa 800 - 850 lira verilmeli ...

getiren adam vergi ödemiyor kdv ödemiyor 200 - 300 lira cebe atıyor tabi ticaret yapsın kazansın ama bu tamamiyle insanı kazıklamak...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki play storeden istediğimiz gibi bir alışveriş yapabiliyor muyuz? benim bir akrabam 1 2 günlüğüne gidiyor mesela amerikaya hostes kendisi. ona söylesem alabilir mi bana play storeden? apple store gibi bilindik yerleri var mı yoksa amazon.com gibi siparişi adresine mi gönderiyor google?

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2013 te yeni bi nexus modeli çıkarsa hiç beklemeden alcam samsungun güncellemesi beklenmez google direkt veriyorken.

minstally

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağzına sağlık kardeşim. Dahada söze gerek yok.

Ben bir üst model telefon beklemiyorum 2 cihaz arasında kaldım ve 2 cihaz arasında üstün olan 1 tanesi vardır. ve buna karar verdim. Benim gibi kararsız kalanlara açıklama, paylaşım, yol gösterici, fikir, vs.... bu amaçla yazılan bi yazıdır. sen kendine uygun olanı seçersin :D bide düşünerek yaz mesajını @minstally mesajını okuyunca nasıl böyle birşey yazdın hayret ettim :) piyasanın en iyi telefonunun arayışında değilim. bütçeme uyan ve bu bütçenin en iyisini bulma peşindeyim. konuşmak için boş konuşma lütfen ;)
konu geneline hitap ettim biraderim. Herkes istiyor ki en iyisi en güzeli.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Amerikadan alınan Galaxy Nexus un TR deki satış fiyatı kişiden kişiye göre değişse de makul fiyat ticaret ahlakına ugun fiyat bence 1000 TL olmalı bu fiyatta en fazla miktar neden mi...

349 USD Google Store satış fiyatı bunun üzerine Amerika için Kargo ve vergide biniyor ortalama 20 - 30 dolar civarı tutuyormuş 380 USD ye geliyor onunda eşiti şuan ki kur ile 685 lira cihazın kişiye gelişi var satacak insan için pasaport kaydı var hadi onuda yaptı diyelim 100 lira vergi dairesine yatırdı 785 lira yaptı bide 15 lira Turkcell//Vodafone//Avea merkezlerine kayıt işlemi için verdi 800 lira ya tamam oluyor üzerine 200 lira gibi fahiş fiyat koyup kar edebilir buda 1000 lira yapar.

Amerikadan Gelecek Nexus için 900 - 1000 liradan fazla para verilmez hele ki Pasaport kaydını alıcı yapacaksa 800 - 850 lira verilmeli ...

getiren adam vergi ödemiyor kdv ödemiyor 200 - 300 lira cebe atıyor tabi ticaret yapsın kazansın ama bu tamamiyle insanı kazıklamak...

Sizin hesabını yaptığınız şey yurtdışından telefon getirmenin maliyeti. Benim bahsettiğim şey ise grey market. Grey markette ürün yasal yollardan ucuza ithal edilir. Kayıt işi falan uğraşmazsınız. İthalat yasal olduğu için BDK tarafından ithal ürün şeklinde kayda geçer. İki cihazın Amerika'daki perakende satış fiyatlarını da biliyoruz. Aynı vergi ve kargo ücretleri Galaxy S2 için de mevcut. Hatta kargo ücreti ödemek istemeyenler Wallmart'tan gidip alabiliyorlar. Buna rağmen iki cihaz ülkemizde aynı fiyattan satılıyor ve bu adil değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tamam da herkes Amerika'da Nexus 350 dolar demiş de nasıl alacaz peki? bir kişi de çıkıp demiyor ki 2 günlüğüne gittiğin yerden şu şekilde alırsın o telefonu o fiyata?