Galatasaray'ın umursamazlığı UEFA yetkililerini de şaşırttı

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,097
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Konum
Türkiye
Galatasaray, finansal fair play konusunda anlaşma yapan 22 kulüp arasında sınıfı geçemeyen tek takım oldu. Cim-Bom ile birlikte anlaşmaya imza koyan Trabzonspor, yükümlülüklerini yerine getirdi, ancak ikinci kez soruşturma geçirmekten kurtulamadı.
dursun_ozbek_1155.jpg



UEFA’dan finansal fair play konusunda yeni bir süre daha almak için kolları sıvayan Galatasaray, daha önce anlaşma yapan 22 takım arasında bu duruma düşen tek kulüp oldu.

YÖNETİM UMURSAMADI


UEFA ile yapılan protokole uyabilmek için bütün kulüpler maksimum çabayı harcayıp, görevlerini yerine getirirken, sarı-kırmızılılar ise bunu pek de umursamadı. Türkiye’den Galatasaray dışında Trabzonspor da denk bütçe konusunda UEFA ile anlaşırken, bordo-mavililer istenenleri yerine getirip tehlikeyi savuşturmuştu.

UEFA DA ŞAŞIRDI


İlginç olan, UEFA da, Galatasaray’ın durumuna benzer bir konuyla hiç karşı karşıya kalmadı. İlk kez Cim-Bom’da görülen bu olay karşısında finansal fair play yetkilileri de ne yapacağını şaşırdı. Büyük bir riskle karşı karşıya kalan Galatasaray’ın sadece son bir yıllık çabayla kurtulması neredeyse imkansız görülüyor.

MEN CEZASI ALACAK


Sarı-kırmızılıların, “Avrupa kupalarından men” dışında bir ceza almasının mümkün olmadığı vurgulandı.

BEŞİKTAŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ


UEFA ile anlaşma yapan diğer kulüplerden Beşiktaş ise geçen yıldan bu yana yükümlülüklerini yerine getirerek doğru yolda olduğunu gösterdi. Özellikle transfer konusunda UEFA’nın yol haritasının dışına çıkmayan Kartal’ın ödevleri henüz bitmedi.

Trabzonspor, anlaşma yükümlülüklerini yerine getirip kendini kurtarsa bile ikinci kez “Denk bütçe” konusunda soruşturma geçiriyor.

Karadeniz ekibi, bir kere anlaşma yaptığı için aynı konuda ikinci defa masaya oturamayacak. Ancak Galatasaray, süresini uzatabilirse bordo-mavililerin ikinci dosya konusunda eli güçlenecek.

KAYNAK
 
Üst