Galatasaray başkanından iflas itirafı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tambjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Galatasaray başkanından iflas itirafı!
'SPK etik dışı davrandı'
824085_detay.jpg
favorilere_ekle_btn.png

Bir grup gazeteciyle biraraya gelen GalatasarayKulübü Başkanı Ünal Aysal, bedelli sermaye artırımını yapmak zorunda olduklarını açıkladı.Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal,Galatasaray’ın SPK tarafından olumsuz karşılanan sermaye artırımını yapma konusunda kararlı olduğunu belirtirken SPK'nın etik dışı davrandığını belirtti.

Sermaye artırımı noktasında ısrarlı olduklarını dile getiren Aysal konuya dair hazırlıkların yapıldığını yeni SPK düzenlemelerinin incelendiğini belirtti.Galatasaray yönetimi 2,79 milyon lira olan sermayeyi 13,9 milyon liraya yükseltirken bu rakamın kulubün şu anda ulaştığı büyüklüğün yönetilmesi için yeterli olmadığını düşünerek, ikinci bir artırım ile 55,7 milyon liraya yükseltilmesi için harekete geçmişti. Ekim sonundaki genel kurulda sermaye artırımı kararı alınmış, Galatasaray Sportif A.Ş. nakit sermaye artışı yapacağını 4 Şubat'ta KAP'a bildirmişti.

'OLUMSUZ KARŞILANDI'
Başvurumuz başvuru tarihinden beş ay sonra çıkartılan kural nedeniyle olumsuz karşılandı" diyen Aysal, SPK’nın Galatasaray Sportif’in sermaye artırımını tartışmalı hale getiren frenleme kararını için SPK’nın küçük hissedarları koruduğu söylendiğini buna karşılık Galatasaray Sportif’e dava açan 16 kişi dışında yüzlerce küçük hissedar olduğunu belirtti. Aysal kara ile SPK, aslında bunu yaparak etik dışı davrandığını savundu.

Süreçte SPK'nın vereceği kararı beklediklerini kaydeden Aysal yeni müracaatın nakdi katılım olarak yapılması kararlaştırıldığını, bıkmadan süreci koyalayacaklarını belirtti. Galatasaray Sportif’in 251 milyon lira zararla iflas noktasında olduğunu da açıklayan Ünal Aysal'ın düzenlediği basın toplantısında bulunan Yavuz Semerci, Bloomberg HT'de Başkan'ın konuşmalarından ayrıntılar verdi. Aysal'ın "O dönemde biri başvursaydı şirketin iflasını verirlerdi" dediğini de açıklayan Semerci, Aysal'ın toplam borçların 328 milyon dolara ulaşmasıyla çarkı döndürmenin zorlaştığını belirttiğini, söyledi. Aysal'ın açıklamalarından çıkan nokta ise tabloyu daha önceden görmüş olması haline bu göreve gelmek istemeyeceği yönünde.

KAYNAK

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sakin olun ve sadece kaynağa bakın.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bir beşiktaşlı olarak galatasarayın beşiktaşın demirören vakası yaşamamasını temenni ediyorum

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sizin ben habercilik anlayışınıza ....

Başkan, iflas ettik diye bir cümle kurmamış bile. Başlığı da itiraf yazmışlar!

SPK etik davranmadı demiş.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sizin ben habercilik anlayışınıza ....

SPK etik davranmadı demiş.

Aysal: Sermaye arttırmasak iflas riskiyle karşı karşıyaydık

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif
19416357.jpg

Galatatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sermaye artırımı yapılmasaydı kulübün iflas riskiyle karşı karşıya kalma riski olduğunu söyledi. Aysal, 4 Mayıs 2011’de başkanlığa seçildiği dönemde Galatasaray Sportif’in 251 milyon lira zararla iflas noktasında olduğunu, toplam borçların 328 milyon dolara ulaşmasıyla çarkı döndürmenin zorlaştığını, daha önceden görmesi durumunda başkanlığa soyunmayacağını belirtti.

Dün bir grup gazeteciyle görüşen Aysal önemli açıklamalarda bulundu. Görüşmenin ayrıntılarını Vahap Munyar yazdı. İşte Galatasaray Başkanı'nın yaptığı flaş açıklamalar:

ÜNAL Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş.’deki tartışılan sermaye artırımı adımının gerekçesini ortaya koymak için ilk seçildiği güne döndü:
- 4 Mayıs 2011’de başkanlığa seçildim. Önce mali durumumuza baktık. 251 milyon lira zararda olan Galatasaray Sportif A.Ş.’nin 2 milyon 788 bin lira sermayesi vardı. Yani, şirket aslında iflas noktasındaydı. Birileri o yönde adım atsa anında iflas kararı verilebilirdi.

Borç yükü üzerinde durdu:
- Toplam borçlar 328 milyon dolardı. Bunun 78 milyon doları muhacceldi.
Varlık ve gelirlerin durumunu özetledi:
- Türk Telekom Arena, Ocak 2011’de devreye girmiş, koltuk ve loca satışları 3 yıllığına gerçekleşmiş, elde edilen gelir harcanmıştı. Bize önemli gelir yaratacak Riva projesi de hemen devreye girecek noktada değildi.
Bunun üzerine Rus Bankası VTB’yle görüşüp hisse senedi reposu yapmayı düşündüklerini kaydetti:
- Hisse senedi reposu karşılığında kredi kullanacaktık. Ancak, mevzuat müsait değildi. Bunun üzerine İMKB’de hisse satışına giriştik. Temmuz 2011’den Aralık 2011’e kadar satıştaydık. 96 milyon dolar topladık.
Ünal Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş.’nin sermaye artırımının iki aşamalı olmasını SPK’dan bir tavsiyeye bağladı:
- Sermayemiz ilk artırım öncesi 2 milyon 788 bin liraydı. 13 milyon 940 bin liraya çıkardık. Ancak, 300 milyon liralık bir ekonomik büyüklüğü yönetmek için bu sermaye de yetersizdi.
Galatasaray Sportif A.Ş.’nin 15 bin yatırımcısı olduğunu kaydetti:
- 19 Nisan 2012’de genel kurulumuza kayıtlı sermayeyi 600 milyon liraya yükseltmek isteğimizi götürdük. 410 adet hissenin temsilcisi aleyhte oy kullanırken 153 milyon 452 bin 955 hisseye sahip olan çoğunluk leyhte oy verdi.
Sermaye artırımını engellemek isteyenlerin 16 kişi olduğunu ifade etti:
- Galatasaray Sportif hisselerini bizim sermaye artırımına gideceğimize dönük ilk görüşmeleri yaptığımız günlerde alan bu 16 kişi birbirinin kopyası dilekçelerle işlemi frenlemek üzere dava açtı.
Kendisinin de o kişiler hakkında dava açtığını vurguladı:
- O 16 kişi Galatasaray taraftarı değil. İşlemlerimizi zora sokmak için seferber olmuş insanlar.
- Sonuçta ikinci sermaye artırımı denemenize SPK da fren koydu.
- Maalesef öyle oldu. Böylece 16 kişinin başlattığı süreç, Galatasaray Sportif hissedarlarının çoğunluğunu mutsuzluğa sürükledi.
- Ama sermaye artırımınız bedelliydi.
- Öyle ama sermaye artırımıyla güçlenecek hisse senetleri onların da işine gelecekti.
Madem Galatasaray yönetiminin attığı adım hissedarlarının çoğununu işine yarayacaktı SPK neden fren koymayı seçti?
SPK etik dışı davrandı
ÜNAL Aysal, SPK’nın Galatasaray Sportif’in sermaye artırımını tartışmalı hale getiren frenleme kararını şöyle yorumladı:
- SPK’nın küçük hissedarları koruduğu söyleniyor. Galatasaray Sportif’in bize dava açan 16 kişi dışında yüzlerce küçük hissedarı var. O küçük hissedarlar ne olacak? SPK, aslında bunu yaparak etik dışı davranmıştır.
- Bundan sonraki adım ne olacak?
- Sermaye artırımında ısrarlıyız. SPK’nın bu konuda çizeceği yeni çerçeveyi bekliyoruz. Ona göre kararımızı vereceğiz.
Bu noktada UEFA’nın mali kurallarını anımsattı:
- UEFA’nın yeni mali kuralları var. Bizim güçlü sermayeye doğru adım atmamızın altında UEFA’nın kriterlerine uyum çabası var.
Sonra ekledi:
- Kulüplerimiz finansal fair play kurallarına uymazsa, UEFA kupalarına katılma şansını da kaybedebilir.
* Bunları bilsem başkan olmazdım
ÜNAL Aysal, sermaye artırımı yüzünden yaşadıklarının kendisini getirdiği noktayı şu cümleyle özetledi:
- Galatasaray Sportif’in 251 milyon lira zararla iflas noktasında olduğunu, toplam borçların 328 milyon dolara ulaşmasıyla çarkı döndürmenin zorlaştığını daha önceden görsem başkanlığa soyunmazdım.
* Aysal'ın transfer politikası ve diğer bir çok konudaki önemli açıklamalarının ayrıntılarını yarın Hürriyet Gazetesi'nde okuyabilirsiniz.

KAYNAK

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Türk medyasını bana mı anlatıyorsun? :) [MENTION=142972]tambjk[/MENTION]

Aynı haberin 5 farklı şekilde yazılışını koyabilirim buraya.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
10 tane desem, 10 tane koyacaktın herhalde.

Kulübümüzün haberlerini Google'dan öğrenecek kadar düşmedik çok şükür.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
10 tane desem, 10 tane koyacaktın herhalde.

Kulübümüzün haberlerini Google'dan öğrenecek kadar düşmedik çok şükür.

Senin o mesajını görmeden yazmıştım mesajımı :)

Haberin başlık dahil hiçbir bölümünde GS iflas etti denmemiş zaten. Haberin detayını okumadan sadece başlığına bakıp, kapıldığın yanlış izlenim ve önyargı neticesinde yazdın muhtemelen.

"iflas itirafını", iflas ettik olarak yorumlayan sensin. Tüm gazeteler haberi "iflas itirafı" olarak vermişlerse kaynağa bir özür borcun oldu :)

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Sermaye arttırınca nasıl iflastan kurtululuyor anlamak güç. Rakamsal olarak iflastan kurtulabilirsin ancak kasaya para girmedikden sonra ne anlamı kaldı o rakamların... .

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sermaye arttırınca nasıl iflastan kurtululuyor anlamak güç. Rakamsal olarak iflastan kurtulabilirsin ancak kasaya para girmedikden sonra ne anlamı kaldı o rakamların... .

Sermaye arttırımı nedir?

Bedelli Sermaye Artırımı

Bedelli sermaye artırımı, şirketin dış kaynaklar karşılığında (bedel) hisse senedi dağıtarak sermayeyi artırması işlemidir. Bedelli sermaye artırımında şirketin kasasına ek para girer; bedelsiz sermaye artırımındaysa girmez. Bedelli sermaye artırımlarında, şirketin mevcut ortaklarının payları oranında yeni ihraç edilecek hisselerden alma hakları bulunmaktadır; buna “rüçhan hakkı” denir. Mevcut ortaklar isterlerse rüçhan haklarını kullanarak yeni hisselerden satın alabilirler. Sermaye artırımına katılmak istemeyen ortaklar rüçhan haklarını borsada satabilirler. Sermaye artırımına katılmayan ortakların şirket sermayesindeki payları doğal olarak azalacaktır. Bedelli sermaye artırımlarına dair bazı önemli noktalar şu şekildedir:

1. Şirketin mevcut ortaklarına, payları oranında ve nakit karşılığında yeni hisse alma opsiyonu tanınır (rüçhan hakkı).
2. Şirketin ödenmiş sermayesi ve özsermayesi artar.
3. İşlem sonucunda şirketin hem hisse senedi fiyatı hem de piyasa değeri değişir.
4. Bedelli sermaye artırımı, mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak, sadece yeni yatırımcılara yönelik de yapılabilir. Halka arz bu şekilde yapılan bedelli sermaye artırımıdır.

Örnek: X şirketinin 100 milyon TL (nominal) ödenmiş sermayesi, 250 milyon TL özsermayesi, 500 milyon TL de piyasa değeri olsun. Buradan X hissesinin fiyatı 500/100 = 5 TL çıkıyor. X şirketinin hisse başı 3.00 TL fiyattan 50% oranında bedelli sermaye artırımı yapacağını varsayalım. Bu durumda şirketin ödenmiş sermayesi 100 milyondan 150 milyona, özsermayesi ise 250 milyondan 250 + (3 x 50) = 400 milyona çıkacaktır. Elinde 10 lot X hissesi olan ve sermaye artırımına katılmak isteyen yatırımcı, 15 TL karşılığında 5 lot yeni hisse alacaktır ve toplam 15 lot hisseye sahip olacaktır. Bu işlem hisse fiyatını (5.00 x 100 + 3.00 x 50)/150 = 4.33 TL, piyasa değerini de 4.33 x 150 = 650 milyon yapar.

KAYNAK

AlternatifKAYNAK

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bedelli sermaye arttırımında, GS kulubu ve diğer hissedarlar, hissleri ve arttırım oranına göre ortaya para koymak durumundadırlar. GS yönetimi, ileri vadeli kombine ve loca gelirlerini kaynak olarak gösterip, hissedarlardan da aynı oranda para koymalarını bekleyerek etik dışı bir bedelli sermaye arttırımı yöntemi uygulamaktadır bence.

adammısınız

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya tartışmaya gerek yok batarsk biz batarız çıkarsak biz çıkarız:)

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Başkan burda göreve geldiğimizde iflas riski vardı sermaye artırımı yaparak durumu düzelttik diyor. millet de gs iflas etti anlıyor ya da rakip taraftarlar öyle anlamak istiyor.

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ya tartışmaya gerek yok batarsk biz batarız çıkarsak biz çıkarız:)

Düştüysek kalkarız diyosun . Katılıyorum sana :) Aysal hesap numarası versin Galatasarayı seven şu hesaba 10 lira yatırsın desin yatırmayacak taraftar bilmiyorum ben . Sadece çay içtiğim kupasına 20 Tl vermişim ne olmuş yani :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İflas etme gibi bir durum yok fakat bunları bilsem gs ye gelmezdim demesi ne kadar gs li olduğunü gösteriyor.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bundan kötü zamanlarımızda olmuştu.
Şükür Allah'a eskisi gibi değil.

Hele bir de Ünsal Aysal varsa...

Ha birde gazete manşetlerinden başkanı yargılamayın herkes kendi başkanına baksın ;)

adammısınız

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Düştüysek kalkarız diyosun . Katılıyorum sana :) Aysal hesap numarası versin Galatasarayı seven şu hesaba 10 lira yatırsın desin yatırmayacak taraftar bilmiyorum ben . Sadece çay içtiğim kupasına 20 Tl vermişim ne olmuş yani :)

biz batmayız herkeşler rahat olsun:):)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Oh çok şükür bugünün de şok şok şok flaş flaş flaş haberi çıktı

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112

O çay içtiğin kupaya ben 50 verdim ama yanında saat hediyeydi :D

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
B_16217_B_9057_GSKLOGO_B.jpg

spacer.gif

[TD="width: 35"][/TD]
[TD="width: 65"][/TD]

[h=1]Başkan Ünal Aysal’dan Açıklama[/h]
Galatasaray’da bir misyon için göreve geldiğim ve bu misyonun önemli ögelerinden birinin kulübümüzü mali açıdan güçlü bir yapıya ulaştırmak olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Buna rağmen hafta içinde ekonomi yazarlarıyla yaptığımız toplantıda “Galatasaray’ın mali durumunu bilmeseydim başkanlığa soyunmazdım” sözlerimin bazı yazarlarımız tarafından “bilseydim” olarak anlaşılmış ve yansıtılmış olduğunun bilinmesini isterim.
Ünal Aysal
Başkan

http://www2.galatasaray.org/kulup/haber/16217.php

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Beklenen açıklama geldi, yine birileri susmak zorunda kalacak :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bir laf bu kadar çarpıtılır demek ki...Vay arkadaş..

bu medyanın, haysiyet vb. kavramlardan uzak olduğu hepimizin malumu... ama bu kadarı da fazla değil mi ya..Yuh yani..Diyecek birşey yok...

Şimdi insan düşünmüyor değil...Ünal Başgan bi şekilde yazılıp çizilenleri görecek ve yalanlama yazısı çok geçmeden gelecekken, bu haysiyet onur ve şeref yoksunu yazarlar, NASIL OLUYOR ve NEYE GÜVENEREK BÖYLE BİR ÇARPITMAYI KALEME ALABİLİYORLAR?

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Biz düşsekte kalkmasını biliriz yeterki taraftarlarımız sırt dönmesin...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
[video=youtube;E04AYTsHTBk]http://www.youtube.com/watch?v=E04AYTsHTBk[/video]

01'li

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ünal Aysal merak etmesin bedava stad yapan devlet babaları para verir onlara.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bir laf bu kadar çarpıtılır demek ki...Vay arkadaş..

bu medyanın, haysiyet vb. kavramlardan uzak olduğu hepimizin malumu... ama bu kadarı da fazla değil mi ya..Yuh yani..Diyecek birşey yok...

Şimdi insan düşünmüyor değil...Ünal Başgan bi şekilde yazılıp çizilenleri görecek ve yalanlama yazısı çok geçmeden gelecekken, bu haysiyet onur ve şeref yoksunu yazarlar, NASIL OLUYOR ve NEYE GÜVENEREK BÖYLE BİR ÇARPITMAYI KALEME ALABİLİYORLAR?

Bütün gazeteler yanlış anlamış, 1 değil 3 değil 5 değil.

Ünal Aysal'ın kurduğu cümleler şu şekilde;

- Göreve geldiğimde dolapları açtıkça içlerinin boş olduğunu gördüm. Bunu bilseydim GS Başkanlığını kabul etmezdim.

2 Cümleden oluşuyor..

1.Cümleden anlıyoruz ki; Göreve gelmeden önce dolapların içlerinin boş olduğunu bilmiyormuş, geldikten sonra dolapları açtıkça içlerinin boş olduğunu görmüş.

2.Cümle ise; Bunu bilseydim GS Başkanlığını kabul etmezdim. Sonradan düzelttiği gibi "bilmeseydim" demiş olduğunu varsayarsak, bu daha göreve gelmeden önce bildiği anlamına gelir ki bir önceki cümlede zaten göreve gelmeden önce bilmediği söylemişti. Dolayısıyla bal gibide "bilseydim" dediği ortaya çıkacaktır:)

Başkanlar sürekli böyle gaflarını düzeltmek amacıyla açıklamalar yapar. Her dediklerine itibar etmemek lazım.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bütün gazeteler yanlış anlamış, 1 değil 3 değil 5 değil.

Ünal Aysal'ın kurduğu cümleler şu şekilde;

2 Cümleden oluşuyor..

1.Cümleden anlıyoruz ki; Göreve gelmeden önce dolapların içlerinin boş olduğunu bilmiyormuş, geldikten sonra dolapları açtıkça içlerinin boş olduğunu görmüş.

2.Cümle ise; Bunu bilseydim GS Başkanlığını kabul etmezdim. Sonradan düzelttiği gibi "bilmeseydim" demiş olduğunu varsayarsak, bu daha göreve gelmeden önce bildiği anlamına gelir ki bir önceki cümlede zaten göreve gelmeden önce bilmediği söylemişti. Dolayısıyla bal gibide "bilseydim" dediği ortaya çıkacaktır:)

Başkanlar sürekli böyle gaflarını düzeltmek amacıyla açıklamalar yapar. Her dediklerine itibar etmemek lazım.
1. cümlenin doğru olduğundan emin misin? 2. cümleyi çarpıtan ilk cümleyi de kafasına göre çarpıtmayı akıl edememiş yani?

GS başkanının dediklerine itibar etmeyelim ama medyaya itibar edelim. ne güzel... :)

kalkalim.gif