- Reaksiyon puanı
- 75

G DATA birçok yazılım test merkezi tarafından tavsiye edilen anti-virüs programları arasındadır. G DATA tanınmış ve Microsoft ile anlaşmaları olan bir güvenlik şirketidir.
Kasım 2009 yılında tarafsız " av-comparatives " anti-virüs test merkezi tarafından açıklanan sonuçlara göre G DATA en iyi anti-virüs programı olmuştur. Kaynak

Bu iyi referanslarını düşünerek G DATA'yı kullanmayı düşündüm. Eset anti-virüs programımı kaldırıp bir ( 1 ) yıllık lisanslı G DATA'yı kurulumunu sorunsuz bir şekilde yaptım.
Bu kurulumdan sonra resmen hayal kırıklığı ve memnuniyetsizlik yaşadım. Yaşadıklarım tecrübelerim şöyle;
Birincisi;
Programın boyutu ilk etapda insanı soğutacak büyüklüktedir. Programın büyüklüğü, 268.37 MB 'dır. Gerçekten böyle iyi referansları olan bir şirketin coderleri nasıl bir algoritma bulmuşlar ki, bu dosya bu büyüklüğe ulaşmış. Çok düşündürücü... Bu kısım programın büyük eksiğidir. Buradan kan kaybediyor.
İkincisi;
Programın kurulumu bittikten sonra 100 MB'lık güncelleme dosyasını indiriyor. Kotalı internet kullanıcıları için bir kabus diyebiliriz.
Bunun örneğini diğer anti-virüs programlarında bulmak bir hayli zor. Eset anti-virüs programı ilk kurulumda toplam 6 MB 'lık güncelleme dosyası indiriyor. Eset'i gördükten sonra G DATA şaşırmamak elde değil. Bir puan da buradan kaybediyor.
Üçüncüsü;
G DATA'yı kurduktan sonra sistemim resmen allak bullak oldu. İnternet erişimim arada bir kesiliyor. Siteleri görüntülemekte sorun yaşıyorum. Bir anda internet hızım çok kötü düzeyde düştü. Web sitelerinde birçok resim bozuk görüntülenmeye başlandı. Web tarayıcı ile sistemim iki de bir donmaya başladı.
Resmen sinir krizleri geçirdim. Bu nasıl anti-virüs programıdır. Nasıl bu kadar aksaklıklar yaşatır, anlayamadım. Çünkü; G DATA gerçekten virüs yakalama da büyük başarı elde eden bir program. Ama bu yanlışları sebebiyle piyasada tutunamıyor.
Dördüncüsü;
Sık sık güncelleme yapıyor. Burada sorun yok. Ancak güncelleme yaparken sistemi kasıp, internet erişimimi baltalayabiliyor. En kötüsü ise; güncelleme dosyalarının boyutu gerçekten büyük. 480 KB, 1.5 MB 'lık güncelleme dosya boyutu olabiliyor.
Halbuki; ESET 50 KB, 150 KB ve daha küçük boyutlar da programı güncelleyebiliyor. Bu küçük boyutuna rağmen çok güzel işler başarıyor. Burada Eset anti-virüs programını savunduğum anlaşılmasın, Eset'i uzun süreli kullandığımdan dolayı yorumda bulundum. Diğer anti-virüs programlarını uzun süreli kullanmadım.
Beşinci olarak;
G DATA'nın iyi ve üstün taraflarını yazmam gerekir.
Sistemimde ESET'in bile bulamadığı trojan vs. leri bulup, temizledi. Bu sebeple G DATA'ya teşekkürler. Yazımın başında dediğim gibi virüs yakalama konusunda çok başarılı... Bu hakkı teslim etmek gerekir. Programın arayüzü basit ve sade. Karışıklık yaşamıyorsun. Seni yönlendirebilen bir arayüzü var. Eset'ten daha iyi. Kullanımı kolay.
Vel hasıl;
Sistem kaynaklarını kötü şekilde kullanımı, program arayüzü basit ama birçok işlevsel özelliğe sahip değil. Profesyonel kullanıcılar için sunduğu seçenekler az. Kurulum ve güncelleme dosyalarının büyüklüğü ise cabası ...
Tek güzel tarafı zararlı içerikleri yakalama da başarılı olmasıdır. Arayüzü çok basit ve sadedir. Kullanım kolay kolaylığı mevcuttur. Programın Türkçe desteği vardır.
Sanırım bu güzel başarılarına rağmen, programı kötü şekilde kodlamalarından dolayı prestij kaybediyorlar. Piyasada hak ettiği yeri edinemiyor.
Sonuç olarak; eski anti-virüs programım ESET'e geri dönmek zorunda kaldım. Yaşadığım aksaklıklar şuan yok.
Bir program üzerine deneyimim bu oldu. Sizlerle paylaşmak istedim. Kullanmak isteyenler için bir ön fikir vermesi açısından ... Umarım faydalı olmuşumdur.
Saygılar.