Forum sitesi yapacağım domaini hosta yönlendiremiyorum yardım

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
domaini smartdots.com adresinden aldım. "www.cihataltunaynet.net.tc" şeklinde hostuda www.awardspace.com adresinden aldım bunları yönlendirerek filezilla ile işlem yapacam ama bir türlü yapamadım www.awardspace.com da domain manager ve subdomain managerde domaini görüyor fakat filezilla ile bir türlü bağlanamadım

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Awardspaces'te Domain Manager'dan domainizi eklediniz. Peki smartdots.com'dan domain panelinizden dns ayarlarınızı yaptınız mı?

Awardpaces için dns ayarları:
ns1.awardspace.com
ns2.awardspace.com

Eğer yaptıysanız awardspaces.com bunu hemen fark edemiyor bazen. Domain Manager'dan Status durumuna bakın. Ünlem işareti varsa henüz etkinleşmemiş. Dünya işareti varsa etkinleştirilmiş.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evet domain managerde satatus bölümünde ünlem var.Bu ünlem etkinleştirilmemiş anlamınımı taşıyor yada benim yanlış yapabileceğim bir uygulamadanda kaynaklanabilirmi?

birde etkinleştirilmemiş ise etkinleştirilmesi uzunmu sürüyor bu işlerde yeniyim aslında kendime ücretli bir site almak ama biraz dilinden anlamak adına free ile uğraşıyorum bana tavsiye edebileceğin çabuk olan host önerebilirmisin.yardımın ve ilginden dolayı sağolasın.

dns bölümü

domain name = cihataltunaynet.net.tc
status =

path = /home/www/cihataltunaynet.net.tc

NS [?] burada soru işareti var
ns1.awardspace.com
ns2.awardspace.com
ns3.awardspace.com
SOA ns4.awardspace.com hostmaster.awardspace.com 2009090501 10800 3600 1209600 7200

smartdots.com'dan domain panelinde başka ayar yapmalımıyım

Destination URL:
http://siteforum.awardspace.com

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Anlattığın kadarıyla SmartDocs'tan hiç bir ayar yapmamışsın. Smartdocs'a girip dns ayarlarını ayarlaman lazım. Yönlendirme yapmayacaksın. DNS ayarlarını yapacaksın. Eğer SmartDocs'tan yönlendirme yaptıysan onu iptal et. DNS ayarları da şunlar:

ns1.awardspace.com
ns2.awardspace.com
ns3.awardspace.com
ns4.awardspace.com

Bunların ilk ikisini yazarsın. Yada dört tane istiyorsa dördünü yazarsın. SmartDocs kullanmadığım için tam tarifini yapamıyorum. DNS ayarların hemen geçerli olmayabilir. 24 saat içinde geçerli olacaktır. Belki sizi maille bilgilendirebilirler, bilemiyorum.

DNS adresleri geçerli olduktan sonra o ünlem işareti dünya işaretine dönecek.Bu aşamadan sonra FTP ile ulaşabiliyor olmanız lazım.

Uzun süredir bedava host kullanmadığım için malesef bu konuda tavsiyede bulunamayacağım.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
kardeş smartdots.com da öyle dns yazabileceğim bir bölüm yok yada ben bulamadım domain setting bölümü bu şekil geliyor.resimler biraz büyük oldu kusura bakmayın

adszlt.jpg

BUDA awardspace.com DOMAİN MANAGER BÖLÜMÜ
adsz1sc.jpg

BUDA SUB DOMAİN BİRAZ KARIŞTIRDIM YANLIŞ BİR DURUM VARMI ACABA BİRDE BURDA .biz adresi var

adsz2x.jpg

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ben bu işlerlerde çok uğraştım en mantıklısı ücretli ama sen bir kendini geliştir
önce ben sana UNI.CC Network - Free domain name and DNS service. girip "alan adı.uni.cc" almanı öneririm çünkü dns ayarlı ücretsiz domain sitesi uni.cc dir.Sonra byethost.com dan birde ücretsiz host al onu dnsleri üni.cc den gösterecen.Filezillaya gelirsek ftp kullanıcı adı ve şifresi oluşturacaksın onuda filezillada yeni site diyip protokolü değiştirip sitenin adresini yazıp kullanıcı adı ve şifreni yazarak forum dosyalarını atmaya başlarsın.Daha fazla bilgi için google bak herşeyi resimleriyle anlatmış birini bulursun.Benden bu kadar

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Sizin domaininizde beleşmiş :D

Bu domainle DNS adreslerini değiştiremiyorsunuz. Ancak yönlendirme yapabiliyorsunuz. İstediğiniz herhangi bir siteye bu domaini yönlendirebilirsiniz. Hatta SDN'ye bile yönlendirebilirsiniz. Başka bir işe yaramaz.

Eğer bu domaini kullanmak istiyorsanız AwardSpaces size kendisi bir adres veriyor. Sanırım sizinki siteforum.awardspaces.com Domaini bu adrese yönlendirirsiniz ve altunayforum adresine her girdiğinizde sizi siteforum.awardspaces.com adresine yönlendirir.

FTP işlemleri ve diğer bütün işlemler için siteforum.awardspaces.com adresini kullanmalısınız. Diğer adres bir işe yaramaz.

Unutmadan Domain Manager'dan eklediğiniz domaini silin. Çünkü DNS ayarları olmadan oradan bir işlem yapamazsınız.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
peki bana kendi adıma domain alıp forum kurabileceğim bir yol önerebilirmsiniz tabi domain ve host beleş olamk şartı ile :)

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yolu gösterdim zaten byethost ve uni.cc hem ücretsiz hem reklamsız bir forum.Formül basit.İlk yaparken biraz zamanınızı alıyor ama bir kere öğrenirseniz kolay gerisi bisiklet gibi bişi.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
DNS ayarlarını değiştirebileceğiniz bir domain lazım size. @mustifanci UNI.CC Network - Free domain name and DNS service. yi önermiş. Buradan beleş bir domain alabilirsiniz.

Ondan sonra yine AwardSpaces'te Domain Manger'a aldığınız bu yeni domaini ekleyeceksiniz. Şimdi yapmanız gereken domaininizle hostunuz arasında bağlantıyı kurmak. Bunun için AwardSpaces'in DNS adreslerini -yukarıda verdim- UNI.CC Network - Free domain name and DNS service. de ki kontrol panelinizden ekleyeceksiniz. Status durumunda dünya resmi çıktığında iş tamamdır. Yukarıda anlatmıştım zaten tekrar tekrar aynı şeyleri anlatıyorum :)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
biraz anlatma gibi bir imkanınız varmı ne yapmam lazım önce uni.cc den domain alıp sonra byehost tan host mu alıcam kusura bakma dedim ya yeniyim :) ama aşacam bu işi bu azimle

dediklerinizle ben biraz uğraşayım :) takılırsam burada yazarım Allah sizden razı olsun.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Biraz uğraş. Olmadı yaz sen yine, yardımcı oluruz.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar şimdi ben awardspace.com dan tüm işlemleri sildim sonra UNI.CC Network - Free domain name and DNS service. adresinden domain aldım record type NS seçtim ve dns bölümüne
Nameserver 1: ns1.awardspace.com
Nameserver 2: ns2.awardspace.com

yazdım. daha sonra awardspace.com adresine domain managere domaini eklemek istediğimde eklemiyor acaba 24 saat beklemelimiyim yoksa yanlışmı yapmışım

EDİT:Tamam oldu kabul etti :) ama halen ünlem işareti var galiba 24 saat beklemeliyim.birde filezilla ile uygulama yaparken host adresim ne olmuş uluyor acab aldığım domainmi yoksa???

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Aldığınız domain host adresiniz olmuş oluyor.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar halen ünlem işareti durmakta bu kadar uzun sürermi etkinleşmesi acaba

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim awardspace.com a girip akşam üstü domaini silmiş tekrer eklemiş :( durum böyle olunca galiba yarın akşama kadar bekliyecem :(

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar en sonunda uni.cc adresinden altunay.uni.cc olarak domain aldım daha sonra byethost32.com adresinden host aldım ve aktifleşmiş SMF Downloads buradan forum dosyası indirdim tr dil pakitinide daha sonra bunları filezilla ile hosta ekledim araştırmalarıma göre birde mysql açıp veri tabanı yüklemem lazımmış onuda host adresimden database management >mysql databases bölümüne girdim database nameye dp yazdım ve eklemiş oldum burdan sonra nasıl yapacağım hiç blmiyorum ne yapmalıyım orda bir admin yzısı çıktı ona tıklayınca www.php-myadmin.com sitesine yönlendiriyor orda yapı sql ara dışarı aktar içeri aktar işlemler gibi şeyler var ne yapmalıyımda forumu açmalıyım

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Tamam şimdi veritabanını oluşturmuş oldunuz. Sıra forum kurulumuna geldi. Google'dan SMF forum kurulumu diye aratırsanız bununla ilgili kaynaklara erişebilirsiniz. Kurulum sırasında sizden bu oluşturduğunuz veritabanının adını, phpmyadmin kullanıcı adınızı, şifrenizi ve birkaç şeyi daha girmenizi isteyecek. Onları doğru şekilde girdiğinizde forumunuz kullanıma hazır olmuş olur.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
smf kurulumda domainime girmek falan anlatmışlar ve anlatımda domain adresini girince forum gibi çıkmış ben domain adresimi girince index of yazıyordu dosyaları yeniden yükleyince düzeldi :) şimdi sıra smf kurulumda takıldığım yerde yazarım :)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
SMF Kurulumunda MySQL database serverına bağlanılamıyor. hatası alıyorum. ne yazdıysam ne yaptıysam olmadı.Kullanıcı adı şifre herşeyi doğru yapıyorum ama nedense bu hata ile karşılaşıyorum..

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Birşeye dikkat edin. Siz sanırım dp adında bir veritabanı oıluşturdunuz. Ama byethost veritabanının ismini otomatik olarak değiştiriyor. MySQL kullanıcı adınızı başına ekliyor.

Örn: MySQL kullanıcı adınız: b16_4089050

veritabanına dp adını verdiyseniz

veritabanı adınız otomatik olarak b16_4089050_dp oluyor. dp'den önce _ var. Onada dikkat edin.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evet dediğin gibi oluyor b16_4089050_dp şeklinde ekledim bende :) yinede olmadı neyse yardımlarınız için hepiniz çook sağolun Allah'a emanet olun.