Forum kurallarının tamamı nerede?

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Merhaba,

Forum Kuralları benim bildiğim şurada belirtilen kurallar. Ama bunların dışında moderatör abilerimiz burada yazmayan bazı nedenlerle (biraz önce gördüm. Rapid linki paylaşmak yasakmış.) mesajları düzenliyorlar. Bunu neye göre yapıyorlar? Forumda yazılı kurallar dışında birde sözlü kurallar mı var? Varsa bunlar neler?

Not: Verdiğim örnek dışında daha önce de bu tür şeyler görmüştüm. Yani bu uyarıyı veren moderatör abimiz üstüne alınmasın.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
İllegal olmadığı sürece(mp3, crackli program vs.) rapid linki verebilirsin. Bazı üye arkadaşlar çok kasıyorlar rapid linki vermek yasak diye sanki hiç indirmiyorlarmış gibi.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Soru bana yönelik oldu galiba, dün bir rapid linki kaldırmıştım, forum kuralları madde 5.

Şimdi öncelikle paylaşılan yazılımın linki rapid veya bir başka upload sitesi olabilir farketmez, örnek olarak paylaşımı yapan Avira antivirüs yazılımını eklemiştir ancak içerisine virüs yada tehlikeli bir crack dosyası yerleştirmiştir, tabi biz bunun içerisinde ne olduğunu anlamak için bilgisayarımıza indirip bakmamız hem tehlikeli hemde mümkün olmayacağından dolayı sadece yazılımların en güvenli yol olan orijinal sitelerinden paylaşılmasına izin veriyoruz.

"5. Telif haklarını zedeleyen dosyalara link verilmesi (Crack, serial, warez) ve sitede paylaşılması yasaktır."

İllegal olmadığı sürece(mp3, crackli program vs.) rapid linki verebilirsin. Bazı üye arkadaşlar çok kasıyorlar rapid linki vermek yasak diye sanki hiç indirmiyorlarmış gibi.

Rapid linkinin içerisinde crack vs gibi zararlı olup olmadığını kim garanti edecek?

Son düzenleme:

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Ben bunu sadece sizin için demedim. Daha öncede benzer şeylerle karşılaştım. Soruyum soruyum diyordum ama unutuyordum hep. Size kısmetmiş.

Rapid linkinin içerisinde crack vs gibi zararlı olup olmadığını kim garanti edecek?

Elbette kimse bunun garantisini veremez. Ama rapid dosyaları virüslü olabilir korkusuyla biz rapidshare kullanmayacakmıyız? Yada rapidshare linki paylaşmayacakmıyız? O zaman yola çıkmayalım araba çarpıp ölebiliriz. Yada hiç arkadaş edinmeyelilm. Bizi dolandırabilir. Bu böyle uzar gider. Korkunun ecele faydası yok.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ben bunu sadece sizin için demedim. Daha öncede benzer şeylerle karşılaştım. Soruyum soruyum diyordum ama unutuyordum hep. Size kısmetmiş.

Elbette kimse bunun garantisini veremez. Ama rapid dosyaları virüslü olabilir korkusuyla biz rapidshare kullanmayacakmıyız? Yada rapidshare linki paylaşmayacakmıyız? O zaman yola çıkmayalım araba çarpıp ölebiliriz. Yada hiç arkadaş edinmeyelilm. Bizi dolandırabilir. Bu böyle uzar gider. Korkunun ecele faydası yok.

En azından yazılımın orijinal sitesinden link vermek varken rapidshare gibi linkler vermek gereksiz, bende dün o yüzden rapidshare linkini kaldırıp orijinal sitenin linkini ekledim.

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
4sharede kaspersky taraması yapıyor