Forum gncellemesi

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar.

Burada olan üyelerimizin fark ettiği üzere, yaklaşık 3-4 saattir forumu güncellemek için çalışıyoruz. Daha önce güncelleme işlemini ayrı bir ortamda test ettiğimiz için kısa süreceğini ümit ediyorduk. Ancak hesapta olmayan bazı prüzler çıktı. Bunların çözümlenmesi biraz daha zaman alacağı için sizi daha fazla bekletmek istemedik ve güncelleme işlemine kaldığımız yerden devam etmek üzere forumu şimdi yeniden açmaya karar verdik. Oluşan bu prüzlerden şimdilik etkilenmeyeceksiniz; ancak yarından itibaren bazı sözcükler değişmiş, bazı işlevler artmış/azalmış olabilir. Konuyla ilgili gerekli açıklamaları zamanı geldikçe aşama aşama yapacağımız için teknik konulardaki sorularınızı bu aşamalara saklarsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Güncellememizin amacını merak edenler varsa, onlar da açıklamalarımızı beklesinler.

Sevgiyle kalın, esen kalın.
(Troy-Berkin-Ozan-Arbalot-Elmacik)

Yeni düzenleme:

Arkadaşlar dün akşam sizlerin de fark ettiğiniz gibi forumu yine kapattık ve bu defa çok şükür başarılı bir şekilde güncelleyebildik. Forumun altında da görebileceğiniz gibi, SMF'in yeni sürümü olan 2.0'ın en yeni beta uyarlamasını kullanmaya başladık. Doğal olarak beta aşamasının bitmesini neden beklemediğimizi sorabilirsiniz. Forum geliştirici olarak ben ve Arbalot, SMF sistemini yakından tanıdığımız için 2.0 aşamasındaki değişiklikleri iyi takip etme imkanı bulduk. Bu süreç çok uzun sürdü hatta neredeyse 2 yıla yaklaşacak. Dolayısıyla beta da olsa, önemli kararlılık (stabilite) sorunları olmadığı için sizi bu sürümün getirdiği harika özelliklerden mahrum etmek istemedik. Bu yenilikleri hem sizler hem de moderatör arkadaşlar çok beğenecekler.

Nedir bu yenilikler?

Küçüklü büyüklü bir çok yenilik olduğu için, mümkün olduğunca her gün bir tanesini size duyurup gerekirse nasıl kullanmanız gerektiğini anlatacağız. Örneğin konuları okurken yeni mesaj gönderilirse forum bunu size haber verecek, mesaj yazarken gelişmiş yazı editörü (zengin metin) kullanabileceksiniz, forumdan birbirinize e-posta gönderebileceksiniz vb.

Peki özelliklerde sadece artış mı var, eksil me yok mu?

Forumumuzun özelliklerinde çok eksilme oldu. Çünkü ben ve Arbalot önceki foruma çok fazla modül yazmıştık. Lakin yeni sürümümüz sıfırdan kodlama olduğu için, Arbalotla birlikte forumun temasını da sıfırdan yazdığımız için o özelliklerin hiç biri şu anda yok. Örneğin "bu konuyu artık listemde gösterme" gibi. Gördüğüm kadarıyla yoğun ilgili var buna. :) Bu eksilen özelliklerden bir kısmını Arbalot az önce tekrar entegre etti sağolsun, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Falan özellik yok ne olacak, filan yerde forum anlatım bozukluğu yapmış, falanca şeyi istiyorum nasıl olur, filankes özelliği bozuk çalışmıyor, ne edelim?

Arkadaşlar forumun kapalı kalma süresini en aza indirgemek için güncelleme işlemini iki defa başka yerde test edip ondan sonra uyguladık. Yani güncelleme sırasında hata oluşmaması için veya oluşursa acil müdahale için en yüksek düzeyde önlemler aldık ve çok şükür dün akşam başarılı sonuca ulaştık. Forum yazılımının orijinal dil dosyaları çıkmakta geç kaldığı için SDN ekibi olarak İngilizce'den Türkçe'ye çevirisini mümkün olduğunca daha Türkçe sözcükler kullanarak biz yaptık. (Arada yabancı sözcükler görürseniz suçlu Troy'dur demedi demeyin.) Bütün bu çalışmalara rağmen yine de unuttuğumuz yerler olabilir. Farkına varamadığımız hatalar olabilir. Dolayısıyla, sizden yine sizin için rica ediyoruz, aşağıdaki durumları bize mümkünse özel mesaj yollamadan, bu başlık altında bildirin:

- Forumda önceden olan ama şimdi göremediğiniz bir özelliği fark ettiniz.
- Forumun bir yerinde anlatım bozukluğu, cümle düşüklüğü, çeviri hatası, yazım/noktalama yanlışı var.
- Eskiden düzgün çalışan ama şu anda bozuk olan bir özellik var.
- Yeni bir özellik sağlıklı çalışmıyor.
- Gösterimde hata var (örneğin şu resim kaymış, bu düğme yanlış yerde duruyor vb. Bu bildirimi yaparken tarayıcınızı ve çözünürlüğünüzü bildirirseniz çok müteşekkir oluruz.)
- Önemli/önemsiz bir güvenlik açığı tespit ettiniz.
- Su tabancanız bozuldu ya da fırında makarnanın tuzu fazla olmuş.

Forum sahiden hızlandı mı?

Tam donanımla test etme imkanı bulamamış da olsak forumumuzun performansında gözle fark edilen bir artış oldu. Ayrıca az önce de bu konuda bazı önemli ayar değişiklikleri yaptım.

SMF 2.0'da falanca özellik var, madem 2.0'a geçtik bizde niye o özellik yok?

Bazı işlevsellikleri henüz hayata geçirmedik. Zamanı geldikçe, bunları size duyurarak forumu daha canlı, kullanışlı ve eğlenceli hale getireceğimizi umuyoruz.

Bunlar haricinde bir sorum olacaktı dilekçeyi nereye vereyim?

Hemence buraya yazın, resmi prosedürlerden mümkün olduğunca kaçının.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Smf sürümünü yükseltiyorsunuz sanırım? 1.1.5'e..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Keşke o kadar kolay olsaydı. :P
Komple vazgeçip öyle mi yapsak ne? :P

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eski Köye Yeni Adet Getiriyorsunuz O zaman :)

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Elimde 20 tane soru kapsulu var görürsünüz siz çevre konusu açmadınız foruma hesap soracaz en gıcık rehin alıcı depresif soru lazerlerini fışkırtacaz size alalalalaala

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Kolay gelsin ne diim :P bana biraz zararınız oldu ama olsunn :P

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Forumumuz için iyi olan gercekleşsinde.. Beklemek mühim değil ;)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Nmss'e katılıyorum. ;) Dün saat 4.10 felandı yattım hala mesaj yazamıyorduk bende iyigeler topiği yerine pesi...'ye iyigeceler dedim. :)

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Forum smf 2.0 a geçmiş, beta sürecinin sonlanması beklenseydi, daha ii olmazmıydı.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
şimdi ben bişe sorcam.anasayfadaki konuların üzerine gelince en son kimin msj gönderdiği yazıyo ya.artık yazmıyo yani son yarım saattir netteyim ben ve en son kimin msj attığı anasayfadan görülemiyor. bu benden kaynaklı mı yoksa güncelleştirmeyle falan mı.? geri düzelcekmi?

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
corpuscallosum dedi ki:
şimdi ben bişe sorcam.anasayfadaki konuların üzerine gelince en son kimin msj gönderdiği yazıyo ya.artık yazmıyo yani son yarım saattir netteyim ben ve en son kimin msj attığı anasayfadan görülemiyor. bu benden kaynaklı mı yoksa güncelleştirmeyle falan mı.? geri düzelcekmi?

Güncelleme işlemi sanırım hala sevam ediyor.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
mila12 dedi ki:
corpuscallosum dedi ki:

Güncelleme işlemi sanırım hala sevam ediyor.
teşekkürler mila

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
geliştirici üstadlara kolay gelsin diyorum..
Tüm sistemleri kullandım ancak SMF'yi tek geçerim.. çok kullnışlı bir CMS sistem ama bunların yanı sıra çok sorun çıkaran bi sistem.. paket, tema, modifikasyon heleki SEO konusunda çok sorun yapıyo..

tekrar kolay gelsin..

Arbalot

Asistan
Reaksiyon puanı
13
corpuscallosum dedi ki:

Merhaba bu konu hakkında ayrıntılı açıklama yarın yapılacak.
Bahsettiğin sorun ise çözüldü şimdi yeniden bakabilirsin...

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Kolay gelsin arkadaşlar butonların görünümü çok hoşuma gitti koyu mavi. ^^

Site biraz yayılmış gibi. :D Yanlara doğru genişlemiş. Daha güzel olmuş. :)

Arbalot

Asistan
Reaksiyon puanı
13
sağol mavinok.ta...

yarın ki açıklamadan sonra daha güzel şeylerde olacak merak etmeyin...

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Size güvenimiz tam. B) Bekleyip, göreceğiz güzel olur inşaAllah... :)

Tekrar kolay gelsin hepinize. ^^

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
yarınki açıklamada soru soulabilir mi ??..

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hani sonradan eklenen bir özellik vardı işaretlediğimiz konulara atılan mesajlar karsımıza gelmiyordu. O tekrar eklense cok iyi olur aslında.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Aşağıdaki resimde işaretli alanda bir yazım yanlışı olmuş. "gördün mü?" değil de "görsün mü?" olacak sanırım. Forum Geliştiricelerimizin gözünden kaçmış sanırım. Onlarada hak vermek lazım uzun süredir bu güncellemeler için uğraşıyorlar.

Kolay Gelsin...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tuskilidi dedi ki:
Hani sonradan eklenen bir özellik vardı işaretlediğimiz konulara atılan mesajlar karsımıza gelmiyordu. O tekrar eklense cok iyi olur aslında.

Evet, bunu Canı Gönülden İstiyoruz :)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
site eskisinden daha hızlı çalışıyor gibi geldi bana , yoksa uykusuzmuyum ne :D

ellerinize sağlık verdiğiniz emekler için (A)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
# Son ziyaretimden sonra gönderilen iletiler.
# İletilerimin olduğu konulardaki güncellemeler.

gözüme çarpan değişiklikler bunlar var şimdilik başka var mı??

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Elmacık ile Arbalot'u uzun zamandır biliyorum, işlerinin ehli insanlar. 2.0 sürümü beta; ama onlar yaptıysa bir bildikleri vardır. Hayırlı olsun :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar. Birazdan kısa bir açıklamayla soru-cevap olayına geçebiliriz. :) Bekleyiniz, az sonra.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
maxxdump dedi ki:
site eskisinden daha hızlı çalışıyor gibi geldi bana , yoksa uykusuzmuyum ne :D
Banada öyle geliyor. Hızlanmış gördüm SDNi. Ama ben de uykusuzum bunun etkisi olabilir mi? :^)

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Avatarlarda oynama var. Kullanıcı adının tam altında durmuyor. Düzeltebilirseniz çok memnun olurum. :)

Kolay Gelsin