Forum Açıcam Cevaplarınıza İhtiyacım Var..

aloneking23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizlere bir kaç sorum var.Ben forum açmak istiyorum bunun için neler yapmam gerekli ?? Bedava hosting veren siteler var mı ?? 000webhost u kullansamm sıkıntı olurmu ? Hosting ve domain veren en iyi siteler hangisi ?? Kısacası her türlü bilginize ihtiyacaım var.. Cevaplarınızı Bekliyorum :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hayallerini suya düşürmek istemem ama bu zamandan sonra forum açmak mantıksız. Hatta, hayallerini suya düşürdüm bile. :devil:

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sizlere bir kaç sorum var.Ben forum açmak istiyorum bunun için neler yapmam gerekli ?? Bedava hosting veren siteler var mı ?? 000webhost u kullansamm sıkıntı olurmu ? Hosting ve domain veren en iyi siteler hangisi ?? Kısacası her türlü bilginize ihtiyacaım var.. Cevaplarınızı Bekliyorum :)
Ücretsiz hostta forum açamazsın. Açarsın da açtığına pişman olursun.
Açacağın forum ne üzerine olacak?

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayallerini suya düşürmek istemem ama bu zamandan sonra forum açmak mantıksız. Hatta, hayallerini suya düşürdüm bile. :devil:

Niye mantıksız olsun ki. Bir çok kullanıcı internetten bedava hosting ve domaing kullanarak bile güzel bir forum ve içerik oluşturabiliyor .

Bu arkadaşımız , bedava'da yapmayacak . İnternetden gerekli hosting ve domaingi alacak .

Mükemmeliyetçi olmayın . Arkadaşın En iyisini yapmak gibi takıntısı yok . Bu forumlar gibi köklü ve büyük bir site olmassada ; profesyonel bir site yapmak mümkün.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Zevk ve hobi olarak yapabilirsin tabi ki. Onlarca ücretsiz host var hangi birini diyeyim. İyice araştır kafana yatanı, trafiği, dosya alanı büyük olanı seç.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Zevk ve hobi olarak yapabilirsin tabi ki. Onlarca ücretsiz host var hangi birini diyeyim. İyice araştır kafana yatanı, trafiği, dosya alanı büyük olanı seç.

İyice araştırma konusuna katılıyorum fakat yeni açılan bir sitenin ne kadar trafiği olabilir ki ? Bu yüzden ilk başta yüksek trafikli bir site almasının maddiyat yönünden sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Baktı ki sonralarda sitenin güzel bir gidişatı var, paketini bir üst seviyeye yükseltir olur biter.

Şu da var tabi ki sitenin geleceğini göremeyeceğin için bu senin açından kötü olabilir. Siteyi açtıktan sonra ki 3-4 aylık bir zaman diliminde siteyi tümden kapatmak gibi bir düşünceyle kendini karşı karşıya bulabilirsin. Zaten bu düşünceyi aştıktan sonra asıl forum olayı başlıyor. Bir bakmışsın 1 yıl sonra belli bir yerde belli bir konu hakkında yer edinmişsin. En önemlisi de bu bence belli bir konu da yer edinmek. Bazı forum siteleri var sinir oluyorum. Her daldan kategori koyuyorlar ve forum çorba gibi neyin muhabbetinin döndüğü belli bile değil. Bu yüzden senin başlığında ve sorunda da hata mevcut. Forum açmak istediğini belirtmişsin ve ne tür bir forum ne konuda olduğunu belirtmemişsin. @Karargaht 'ında dediği gibi her şeyi detaylıca araştırıp öyle yola koyulmak lazım. Alan adı ve hosting konusunda bazı kampanyalar oluyor ki fiyatının beşte biri fiyatına bile aldığın oluyor. Mesela ben 2 gün önce isimtescil den bir alan adı baktım yıllığına 21TL dedi. İnternetten GoDaddy promosyon kodu ile 4.5TL ye aldım yıllığını. Bu şekilde uygun fiyata güzel özellikli hostingte alabilirsin. Burada indirimli alman senin için faydalı olur. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Öğrenci misin ? Çalışıyor musun ? Bir fikrim yok. Bu yüzden sitenin açıldıktan sonraki masrafları hayli tuzlu olur. Eğer indirim ve kampanyadan yararlanırsan bu harcamaları yarı yarıya dahi düşürebilirsin.

Benden bu kadar. Şimdiden kolay gelsin. Başarılar.:flowers:

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10

Eğer meraklıysan yardımcı olabilirim. Domainin var mı? Nerede oturuyorsun?

hdoru

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben açmıştım lise yıllarımda gayet bilgilerimde iyiydi bu konuda ; forumda büyümüstü epey eger egitim hayatin varsa bu islere bulasma derim ;)

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gözden kaçırdığınız bir detay var. Bu arkadaş burada her şeye ücretsiz olarak başlama düşüncesinde... Hosting ücretsin, domain ücretsiz.. E bunlarla bitmiyor, en önemli konu yazılım. Host için 10 tl vermeyen adamın 150-200$ gibi bir fiyata vBulletin veya IPB lisansı almayacağını hepimiz biliyoruz. Yine aynı şekilde forumu kendisi yazacak kadar tecrübesi olan bir insanın sırf programlamadan kazandığı ve bu sunucu için kıyabileceği 10 lirası vardır. Şahsen yıllarca vBulletin Türkiye Temsilciliği yapmış biri olarak açtığın sitenin direk kapatılmasında büyük öncü olurum. Bu işe gireceksen adam akıllı gir, sunucunu al, alanadını al, yazılımını al veya ücretsiz yazılımlardan kullan. SEO optimizasyonunu iyi yap, kendini arama motorlarına sevdir, her telden çalma da, belirli bir konu üzerine yoğunlaş ki sitenin bir amacı, kült bir kitlesi olsun. Bunları yaparken söylediğim adımlar dahilinde bir soru veya sorunun olursa da buradan ulaş ki yardımcı olalım. Ama tutup da "beleş host beleş alanadı beleş site oov yea" mantığıyla zaten çöp olan interneti daha da çöpleştirme.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Niye mantıksız olsun ki. Bir çok kullanıcı internetten bedava hosting ve domaing kullanarak bile güzel bir forum ve içerik oluşturabiliyor .

Bu arkadaşımız , bedava'da yapmayacak . İnternetden gerekli hosting ve domaingi alacak .

Mükemmeliyetçi olmayın . Arkadaşın En iyisini yapmak gibi takıntısı yok . Bu forumlar gibi köklü ve büyük bir site olmassada ; profesyonel bir site yapmak mümkün.
Herşeye olumlu bakmak her zaman iyi değil. Çünkü sonra hayellere kapılıyor ve olmadığını görünce üzülüyoruz. İmkansız değil, ama imkansıza yakın. Hep aynı, hep aynı. Biraz özgün olalım, onlarca hatta yüzlerce forum siteleri var. Farklı birşeyler yapsak tutar ama illa biryerden esinlenecek ya da başkaların yaptıklarını yapacağız. Forum açmak istiyorsa açsın, tutmasını istiyorsa para harcamaktan kaçınmasın, bu işlerden anlayan birkaç kişi daha bulsun, belki de geceleri yatmayıp forumla uğraşsın. O zaman tutar ama bizde ne öyle azim var ne de ciddiyet. Şimdi örnek verirsiniz Google'la, Facebook'la ilgili, o azim bizde olsa biz de rakip olabiliriz. Yok Google garajda kurulmuş, sen de kur ama özgün ol.

hdoru

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herşeye olumlu bakmak her zaman iyi değil. Çünkü sonra hayellere kapılıyor ve olmadığını görünce üzülüyoruz. İmkansız değil, ama imkansıza yakın. Hep aynı, hep aynı. Biraz özgün olalım, onlarca hatta yüzlerce forum siteleri var. Farklı birşeyler yapsak tutar ama illa biryerden esinlenecek ya da başkaların yaptıklarını yapacağız. İlla forum açmak istiyorsa açsın, tutmasını istiyorsa para harcamaktan kaçınmasın, bu işlerden anlayan birkaç kişi daha bulsun, belki de geceleri yatmayıp forumla uğraşsın. O zaman tutar ama bizde ne öyle azim var ne de ciddiyet. Şimdi örnek verirsiniz Google'la, Facebook'la ilgili, o azim bizde olsa biz de rakip olabiliriz. Yok Google garajda kurulmuş, sen de kur ama özgün ol.

aynen sana katiliyorum