Format sonrasi hortlayan mavi ekran sorunu

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, şu an cep telefonundan yazıyorum, zira bilgisayar ile tarayıcı kullanmaya kalkışınca küt crash dump ve mavi ekran. Yeni SSD aldım, sıfırdan windows kurdum ancak ne zaman tarayıcı açmaya kalkışsam mavi ekran yiyorum. Daha önceden de baya uğraşmıştım bu sorunla. Bilgiaayarı ilk aldığım zamanlarda olmuştu çok, sonra ortadan kalkmıştı zaman ile ancak şu anda elim kolum bağlı tarayıcı açamıyorum. Bi help pls.

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, kullandiginiz isletim sistemi nedir ?

vjw3q.jpg

Yukarida bulunan bölüme bilgisayarinizdan giris yapiniz. Klasör icresinde bulunan DMP uzantili dosyayi konu icerisine upload yapiniz.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ekran kart driverı kaldırıp dene

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dosyaları masaüstüne çektim de buraya nasıl upload edicez ? İşletim sistemi windows 7.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.dosya.tc/server20/U3CZCY/Crashdump.rar.html

Dosyalar burada arkadaşlar. Bu arada ekran kartı driver ını kaldırdım, artık yapmıyor ama güncel driverı indiremiyorum. MSI HD4850 ekran kartı... win7 x64

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Maalesef adobe güncellemeye çalışırken gene yaptı :S

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sıfır format attım, explorer açtım gene yapıo kafayı yeedim artık, bilgisayarcıya gidicem yada sistemi satıcam...

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, BURADA bulunan programi sisteminize indiriniz. Buraya yüklediginiz dosyayi program ile acip sorunlari görebilirsiniz.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayardan buraya kadar açabilsem yüklicem de , açamıom. :) adobe güncelleme gelio sora güm. Hata kodu 0x0000d1 genelde driver ı işaret edio, anakartımın ethernet kartı çalışmıor, d link kullandığımı düşünürsek belki oradan olabilir.

Reaksiyon puanı
2
Kusura bakmayin internet baglantim koptu. Hata kodlarini inceledim. Sisteminizde 1. hata ismi Ntoskrnl.exe`dir. 2. hata ise, afd.sys`dir. DLL suite programi ile sisteminizi taratip, hatalari giderebilirsiniz. Sisteminizi güvenli mod ile acmayi deneyiniz.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla bi indirebilsem kuracam da, çok illet bişey bu ya. Güvenli mod da indireyim dedim gene mavi ekran yedim :s Hayır anlamadığım şey senelerdir bu donanım sorunsuz çalışırken bi format attık habire mavi ekran. Neyse başarabilirsem indiricem kurucam. İlgin için sağol.

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, rica ederim. Hangi isletim sistemini kurdunuz ? Isletim sistemi cd`si elinizde mevcut ise, format atar gibi cd`yi takip gibi sistem onarim deneyiniz.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows7 64 bit ultimate kurdum. Onarım da yaptım. Açıkçası bütün gün uğraştım ama çözemedim. Artık yarın işten dönünce bakıcam. Ama ümidim de kalmadı bu sistemden yeni sistem alıcam zaten kafamda varrdı, bunuda artık satabilirsem satacam.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
win 8 kurup deneme yapın ve ultumate kullanmayın home premıum yada pro yeterli ev kullanıcısına

gereksiz servislerin çalışmasıyla bilgisayarınıza yük biniyor. home iyidir

win8 de aynı sorun yaparmı. bir bakalım muhtemelen sıkıntı olmayacaktır

dedi

il.ya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows un kurulumu sırasında kurulum yapdığınız diski biçimlendirme denedinizmi ? Temiz hatasız bir kurulumdan sonra bile mavi ekran hatası alıyorzanız donanımla ilgilş bir sorunda olabilir

Reaksiyon puanı
2
Sistemi bir problem ile karsilasinca degistirmek mantikli degildir. Arkadaslarda konuya dahil olmuslar. Fikirlerine kulak veriniz. Windows 8.1 yada Windows 8 kurup tekrar deneyiniz. Yeni versiyon Windows kurabileceginiz bir cd yok ise, internetten indirip usb bellek ile kurulum yapiniz.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşten geldim bilgisayarı açtım, her ihtimale karşı laptopu da yanıma aldım buradan nete bakarım diye.Dll suite indirdim bi şekilde kurdum, şimdi fixliyorum. Henüz Mavi ekran almadım. Açmadan önce bi ekran kartını söktüm taktım,6 pin güç kablosunu değiştirdim. BIOS tan asus EZ flash utility i açtım bi faydası dokunmucak ama, eskiden çalıştığı halde olsun dedim. Eskiden ramler ( siyah , siyah , , mavi , mavi ) konfigürasyonunda ( 1 , 0 , , 1 , 0 ) şeklinde idi, şimdi ikisini de maviye taktım, bakalım bu mavi ekran gelecek mi bi daha. Ben esas chrome ve adobe yüklemeye çalışmadım daha. Orada hata yapmazsa tamam demektir. Bu arada SSD' de disconnect konumda yatıyo, onu bi daha devreye alam desem gene mavi ekran alacam die korkuyom. Bakalım bi deneyelim geri dönüşleri yapacam.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir yere kadar çok iyi gitti ama gene verdi mavi ekranı, 1 saat açık durdu sorun yok. Ama adobe indirmeye çalışırken mavi ekran geldi gene.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Genelde STOP: 0x000000D1 alıyorum

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
verdigin koda göre nette araştırdım ethernet driver sorunu oldugu görülmekte

ilk olarak tekrar mavi ekran verince ekran resmini cekip at buraya

wifi baglanıyorsan wifi donanımı devre dısı bırak kablolu dene
kablolu nete girerken yine mavi ekran geliyorsa bunuda devre dısı bırak.
yeniden nete girmeye çalış
hala hata alıyorsan ethernet ve wifi driverını güncelle

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende şöyle bi durum mevcut, anakartım Asus M4A785TD-M EVO, 3 sene önce ilk aldığımdan beri ethernet kartını görmüyor. O zamanlar yeni aldığım için garantiye gönder geri al vs çok beklerim diye D-Link DUBe310 cihazı ile bağlanıyorum. Mavi ekran olayını daha öncelerde de yaşamıştım, ancak bir şekilde kurtuldum taaki bugüne kadar. Yeni SSD aldım, sistemi ona kurmak için anakarttan AHCI modu açtım, SSD ye format attım herşey güzel ancak ondan sonra ne yaptıysam bu internet olayında mavi ekrandan kurtulamadım. Dediğim gibi normal açık dursun sistem 10 saat oyun oyna vs hata vermiyor, ancak nete girince. Şimdi anakartın ethernetini biosta dahi görmediği için windows ilk açılışta USB de takılı olan D link cihazın yazılımını istiyor. Bende cd sinden yükletiyorum ve internet ancak o zaman geliyor. Acaba ondan sonra indirsem, kaldırsam yenisini yüklesem sorun gider mi ? Uzun uzun yazdım ancak belki yardımı dokunur anlattıklarımın. Atladığım bi nokta vardır vs...

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
An itibariyle Chrome kurabildim, ilk defa. Şu anlık mavi ekran yok, önce CD den D-link in sürücüsünü kurdum, internetten 64 bit ile uyumlu sürücü indirdim, onu güncelledim şu an sorunsuz gibi, ama dilimi ısırıyorum şu an, gene çökerse yazıcam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sanırsam bu sefer becerdim, Diablo 3 ü yükleyemiodum onuda açtı şak diye. Demek ki D-Link uyumsuzluk çıkarıyormuş...
Ama hala çok süre geçmedi dilimi ısırmaya devam...

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sen sanırım ssd den sonra biosu sıfırladın. bios dan onboard ethernet i devre dışı bırak ozaman sıkıntı kalmıyacak %80

bios a tekrar bak ethernet kapalımı
usb ethernet takmışsın galiba. baska usb ye takıp denemeler yapabilirsin güncel driver herzaman sorun ları düzeltir hazır sistem çalışıyorken güncel driver bul

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yok hocam zaten ethernet kartı hiç çalışmıyo, aldığımdan beri. Aslında bios sıfırlamadım ama son zamanlarda internet paketimi değiştirdim, uydunet var bende. Şimdilik sorun d-link sürücüsü olarak gçzüküyo. Bıgün ssd yi yeniden takacam Ahcı yi de açıp bi daha kurucam windowsu.

SunOverEurope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sorunun nerden kaynaklandığını bulmamız gerek.Bunun için BlueScreenWiew programını indir.Eğer sorunun ntroskrnl.exe den kaynaklı bir sorun ise şu adımları takip etmeni tavsiye ederim.

1.İlk olarak Bilgisayarım/Yerel Disk(C: )/Windows/Minidump bu dosyayı içindekiler ile birlikte sil ve bilgisayarını resle.

2.Sorun hala çözülmedi ve hala mavi ekran alıyorsan işte bir çözüm yolu daha.Bilgisayarım/Yerel Disk(C: )ye sağ tıkla özelliklere bas.Çıkan pencereden araçları aç ve Hata Denetimi yazan yerde Denetle olacak ona tıkla.Mavi ekranın biraz daha azalmış olacak.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Kolay gelsin...