Format atmak sabit diske zarar vermez!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sci3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
sürekli format atıyorum(dum).mesela yarın format atacağım pcye.şimdiye kadar 100'den fazla format atmışımdır.ama hiçbir şey olmadı.
Bir şey olmaması farklı zarar vememesi farklı.Zarar vermek;
-Performans düşüklüğü
-Stabilite kaybı
-Bozulma

Bunlardır ki format atılan bir PC bunların hepsine sahip olamaz.Ancak ben format atmayı severim o başka:D

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel bi paylaşım bu açıdan hiç bakmamıştım

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben bilgisayarımı 2005 haziran ayında aldım. Seagate marka 80Gb harddiskim var. İlk aldığım zamanlarda format işlemini yapmayı bilmiyordum. Bilgisayarı kullandıkça yavaşladı yavaşladı internetten indirdiğim programlar (yeni internet ve pc kullanıcısı olunca herşeyi merak edip önüne geleni indiriyorsun.Bu dediğimi hemen hemen herkes bilir. Çoğu kişi de yapmıştır zate.....) indirdiğin gerekli gereksiz bütün programların arka planda çalışması haliyle pcyi boğuyor yavaşlatıyor. Aldığımdan beri 4,5 sene geçmiş belki Bir ay içerisinde 4 kere format attığımı bilirim yani pc ye attığım formatın sayısını hatırlamıyorum. Canım sıkıldıkça format attım :D :D bilgisayara format attığım gün arkadaş bana virüs yolladı diye pcye tekrar format attığımı da bilirim :D :D ama hala sapa sağlam çalışıyor harddisk 16 adet bad sector oluşmuş ama o da formatla alakalı bir durum değil bildiğim kadarı ile :D eğer format atmanın zararı olsaydı ben 4,5 senede 50 tane harddisk almıştım :D