Folder mount ve gl2sd programları çalışmıyor?

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Galaxy s4 ümde android 4.3 yüklü. Bildiğiniz gibi oyunları ya da uygulamaları direkt hafıza kartına atamıyoruz. Bunun çözümü olarak da oyunların obb ve data dosyalarını hayali olarak telefon hafızasında gösteren mounting dediğimiz programları kullanıyoruz. En popüler olan 3 programı da (directory bind, folder mount, gl 2 sd) netteki yönergelerine göre harfi harfine kullanmama rağmen bi türlü oyun dosyalarını telefon hafızasında sanal olarak göstertemedim. Forumlarda herkes "çalışıyor" demesine rağmen bende olmuyor. Acaba sorun bu programların 4.3 te çalışmaması mı? Yardım ederseniz çok sevinirim

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açtığın konuyu detaylıca inceleyip dediklerini harfi harfine yaptım. Folder mount da işaret yeşil renk oldu ama sonuç nafile. Oyuna girdiğimde ya "download failed because you may not have purchased this app" hatasını alıyorum yada oyun data dosyalarını tekrar download etmek istiyor. (rr3 ve asfalt 8 mesela)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Açtığın konuyu detaylıca inceleyip dediklerini harfi harfine yaptım. Folder mount da işaret yeşil renk oldu ama sonuç nafile. Oyuna girdiğimde ya "download failed because you may not have purchased this app" hatasını alıyorum yada oyun data dosyalarını tekrar download etmek istiyor. (rr3 ve asfalt 8 mesela)

peki bir de dosyalar obb altında duruyor mu sen işlemleri yaptıktan sonra oyun ile değil de xplore ile bak

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özet şu şekilde : oyunu tel. hafızasına kurdum obb`yi tel.hafızası\android\obb klasörüne kopyaladım oyun gayet güzel çalıştı. Gelelim soruna. Folder mount la oyunu hafıza kartına taşımak istediğimde obb`yi hafıza kartına taşıyor tel. hafızasında da yer açılıyor hatta ikon yeşil renk oluyor ama gel gelelim explorer`dan tel hafızası\android\obb ye baktığımda klasör boş gözüküyor ve dolayısıyla oyun çalışmıyor. Halbuki tel hafızası\android\obb klasöründe sanal bir obb dosyası olması lazım ama yok yok yok :( Kadıköy bu sorunumu çözse çözse sen çözebilirsin yardımlarını bekliyorum teşekkürler...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Şu an pek müsait değilim hatta yarın da hiç olamayacağım. Dediğini anladım peki gl2sd'de de mi böyle yapıyor.

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet gl2sd de aynı durum malesef.

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kadıköy üstad hergün bakıyorum cevap yazdın mı diye. Ben bu arada bu işlemleri yaptım:1. oyunu tel hafızasına yükledim.
2. Tel hafızası/android/obb ye .com... ile başlayan klasörü boş olarak açtım.
3. hafıza kartı/android/obb ye de .com ile başlayan ama bu sefer içinde obb dosyası olan klasörü açtım.
4. Folder mount programına girdim uygulama listesinden oyunu seçtim. (bu arada oyunun obb`sinin boyutunu çok küçük olarak bir kaç kb gösterdi bi sorun olur mu bilmiyorum? normalde 170 küsür mb)
5. Çift oluştur dedim. "kolayca taşımak için hedef klasörü benim oluşturmamı ister misin sorusunu hem evetle hem de hayırla denedim.
6. kaynak kısmını Tel hafızası/android/obb ye .com... ile başlayan içi boş klasörü gösterdim.
7. Hedef kısmını hafıza kartı/android/obb ye de .com ile başlayan içi obb ile dolu klasörü gösterdim.
8. Hepsini yukarıdan okeyledim.
9. Yukarıda dosyanız taşınıyor ibaresi çıktı. Taşınma işlemini bekledim. (hayıra basınca taşımıyor. Onu da denedim)
10. Yandaki ikona tıkladım yeşil oldu.
11. programı kapatmadan oyuna girdim ve açılmadı. Bazılarında "download failed because you may not have purchased this app" hatasını veriyor bazıları da oyunun data dosyalarını tekrar download etmek istiyor.
12. Programın sağlamasını yapmak için dosya yöneticisinden tel hafızası/android/obb/.com a girdim klasör hala boş gözüktü

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=399009]rivaldo10[/MENTION]

Bu işlemleri yaptıktan sonra hafıza kartındaki dosyaya bak bakalım orası boş mu dolu mu? Eğer hafıza kartındaki boşsa ters yapıyorsun demektir.

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hafıza kartının içinde hala obb dosyası oluyor işlem sonunda. Ya galiba bu tür programlar android 4.3 te çalışmıyor ben buna kanaat getirdim. Çünkü yapılacak her şeyi denedim herkeste çalışıyor ama bende çalışmadı

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Benim de 4.3 ama çalışıyor. Gerçi samsungun 4.3 ü değil cm 10.2 ama samsung da da çalışacağını düşünüyorum başka sorun olmalı ama aklıma bi çözüm gelmiyor

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hafıza kartının içinde hala obb dosyası oluyor işlem sonunda. Ya galiba bu tür programlar android 4.3 te çalışmıyor ben buna kanaat getirdim. Çünkü yapılacak her şeyi denedim herkeste çalışıyor ama bende çalışmadı

Şimdi başka bi 4.3 yüklü s3de denedim, foldermount ilk açılışta hatalı bir modül bulundu diyor ve onarayım mı diye soruyor ilk başta denemek için onarma dedim ve o şekilde işlemleri yaptım aynı sendeki gibi çalışmadı. Sonra kaldırdım kurdum foldermount un uyarısına onar dedim ve baştan başlattım, tekrar işlemleri yaptım ve bu sefer oldu.

Foldermount un şu anki kullandığını kaldır ve son sürümünü marketten kur açtığında uyarı verirse onar de.

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi başka bi 4.3 yüklü s3de denedim, foldermount ilk açılışta hatalı bir modül bulundu diyor ve onarayım mı diye soruyor ilk başta denemek için onarma dedim ve o şekilde işlemleri yaptım aynı sendeki gibi çalışmadı. Sonra kaldırdım kurdum foldermount un uyarısına onar dedim ve baştan başlattım, tekrar işlemleri yaptım ve bu sefer oldu.

Foldermount un şu anki kullandığını kaldır ve son sürümünü marketten kur açtığında uyarı verirse onar de.

Zaten son sürüm yüklüydü. Yine de kaldırıp tekrar kurdum açılışta senin dediğin gibi bir uyarı vermedi. Çift oluştur değince de yine aynı tas aynı hamam... Acaba bende de hatalı modül mü var? nasıl onarabilirim varsa

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bi de bir şey daha var dikkatimi çeken. İkon yeşilken programı kapatmadan menüye çıkıp programa tekrar geçtiğimde ikon gri renge dönmüş oluyor. Bu da bir sorun mu acaba

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
muhtemelen hatalı modül dediği şeyden oluyor onu onar demen lazım

ben olsam sıradaki yapacağım şey ya telefona format olurdu ya da başka rom yüklemek olurdu, başka fikrim yok

rivaldo10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka rom nasıl yüklenir? Zor bir şey mi?

En iyisi ne biliyor musun. Bütün obb`leri hafıza kartında tutuyum o an hangi oyunu açacaksam 1 dk`da obb`sini tel hafızasına kopyalayıp oynayım. Oyundan çıkınca tel hafızasındaki obb yi silerim. Artık yapacak başka bir şey kalmadı. Sorun senin dediğin gibi programdan değil yazılımdan büyük olasılıkla

Teşekkürler emeklerin için

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=399009]rivaldo10[/MENTION]

Xposed framework kurup modüllerden handleExternalStorage kurup aktif edip dener misin?