Flash player ne yaptıysam düzelmiyor !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iZozzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[video=youtube;FYNA6S97MgY]http://www.youtube.com/watch?v=FYNA6S97MgY&feature=youtu.be[/video]

Merhabalar. Gördüğünüz üzere benim kanaatimce flash player kaynaklı bir sorunum var. Video bile bozuk upload edilmiş orjinali böyle değil normalde. Çözümünü veya sorunun kaynağını bilen ve yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca forumda da böyle bir sorunum var :

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Flash ı tam kaldırıp yeniden kurdunuz mu. Tam derken system32 içerisi ve appdata daki artıklar dahil.

Başka video sitelerindede aynı sorun oluyor mu? örn. youtube.

Ekran kartınızın sürücüsü güncel ve düzgün çalıştığından emin misiniz?

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Flash'ı dedğiniz gibi kaldırmadım onu denicem fakat Ekran kartının düzgün çalışmadığı hakkında genel bi sorunla karşılaşmadım. Başka video sitelerinde de mesela youtube'de farklı videolarda sorun çıkıyo ama hepsinde değil.

Ayrıyetten flash playeri nasıl silersem sileyim google chrome'da flash player kalıyor ve bozuk bir şekilde çalışmaya devam ediyor. [MENTION=254339]WebNick[/MENTION]

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Chorome için bişey diyemeyeceğim. Kullanmıyorum. Ama flash player ın uninstall tool unu kullanarak kaldırdıktan sonra yeniden güncel sürümü kurmayı deneyebilirsiniz.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Forum neysede sdn deki tum videolarda ayni sorunu veriyor ligtv mac ozetlerindede var. Fakat youtubede ara ara bu sorunla karsi karsiya kaliyorum. Bu sorunda mozilla yukleyip flash player yukledikten sonra ortaya cikti.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
O zaman Firefox tarayıcısını açıp eklentilerden pluginlere kısmına geçip oradakini devre dışı bırak...

Bide bu flas sorunu chrome tarayıcısındada var mı?.. Malum flash o tarayıcıda yerleşik olarak geliyor..

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla bu sorun galiba flashla alakali degil tum tarayicilarda ayni sorun var. Onerdiginiz bisi varmi sorunun kaynagini bulmak icin
?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hocam sorun flash kaynaklı değilse ve tüm tarayıcılarda oluyorsa geriye sadece ekran kartı sürücüsü ve kodek sorunu kalıyor. önce ekran kartı sürücünden emin ol. Sorun yok ok diyorsan sisteminde kurulu tüm kodekleri kaldır ve yeniden sadece bir kodek paketi kur. K lite mesela.

Bir dene istersen.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Shockwave flahs veya silverlight kaynakli bir sorun olabilirmi ?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Shockwave varsa kaldırmayı deneyebilirsin. Silverlight alakasız. onun etkisi olmaz.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Nvidiadan anlamiyorum pek nerden ve nasil kontrol edebilirm herhangi bir hata mesaji veya aksaklik gozlemlemedim simdiyi kadar.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Valla bu sorun galiba flashla alakali degil tum tarayicilarda ayni sorun var. Onerdiginiz bisi varmi sorunun kaynagini bulmak icin
Video üzerine gelip sağ tıklayın Ayarlar > "Donanım Hızlandırmayı Etkinleştir" deki tiki kaldırın. Bu kadar...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aygıt yöneticisine git ekran kartı sürücüne bak. ünlem veya soru işareti yoksa o ihtimali kenara kaldır.

diğer ihtimalleri düşün

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aygıt yöneticisine git ekran kartı sürücüne bak. ünlem veya soru işareti yoksa o ihtimali kenara kaldır.

diğer ihtimalleri düşün

Her hangi bir sorun yok..

Video üzerine gelip sağ tıklayın Ayarlar > "Donanım Hızlandırmayı Etkinleştir" deki tiki kaldırın. Bu kadar...

O kısımda her hangi bir değişiklik dediğiniz gibi "tik" i kaldıramıyorum.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sen dediğim gibi shockwave kaldırmayı yada codec kaldırmayı denedin mi peki ?

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evet shockwave kaldirdim firefox tekrar flash player yukletti, codec de 1 tane varmis dedigin gibi sildim ve k-lite yukledim degisiklik yok. Yav intaharin esigine geldim !

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
O kısımda her hangi bir değişiklik dediğiniz gibi "tik" i kaldıramıyorum.

Flash ın Donanım Hızlandırma özelliğinin ekran kartı ile uyumsuzluk yaşaması sebebiyle bu durum oluşmakta ve çözümü ya tiki kaldırmaktır ya da nVidia denetim masasından browser ınızın kullanmakta olduğu GPU da değişiklik yapmaktır...

Intel ise Nvidia ya geçiş yapmalısınız nVidia da ise tam tersi... Genel olarak Intel yerleşik HD 3000 browserlar açısından daha başarılı sonuçlar vermektedir... Tavsiyem Intel GPU, yahut ekran kartı driver güncellemesi işine girmelisiniz... Flash ı güncelleyip Ekran Kartını güncellemediyseniz sorun bundan da olur...

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Acaba adim adim anlatirmisiniz gercekten fazla buyuk bir sorun degil fakat cok acaip bir sekilde taktim duzeltemezsem uyuyamam bu gece .

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Denitim masası budur.

--- Mesaj Güncellendi ---

Sistem geri yukleme yapiyorum duzelmezse dediginiz gibi yapalim

--- Mesaj Güncellendi ---

Geri yükleme bitti ve sorun düzelmişti Sonra Flash Player 11.2 güncellemisini yaptım ve sorun tekerrür etti. Şimdi tekrar geri yükleme yapıp güncellemeyi es geçicem. İlgilenen herkeze sonsuz teşekkürler..